Πως γίνεται το κρεπάρισμα μαλλιών για εντυπωσιακό όγκο

Πως γίνεται το κρεπάρισμα μαλλιών για εντυπωσιακό όγκο

 

Όλες οι γυναίκες θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι όμορφα και να έχουν πλούσιο όγκο στις ρίζες. Αυτή η τόσο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να απογειώσει ακόμη και το πιο απλό ίσιο χτένισμα κάνοντας τα επίπεδα και άτονα μαλλιά, εκθαμβωτικά.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό δεν χρειάζεται να βάλουμε τρέσες μαλλιών, ποστίς και εξτένσιον, ούτε να έχουμε απαραιτήτως φρεσκολουσμένα μαλλιά. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ένα χτένισμα με όγκο στις ρίζες κρεπάροντας τα μαλλιά μας.

Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, αν όμως γίνει με λάθος τεχνική μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα και σπασίματα στην τρίχα, ειδικά αν είναι λεπτή. Γνωρίζοντας ωστόσο κάποια μικρά μυστικά, μπορούμε να κρεπάρουμε τα μαλλιά μας με ασφάλεια, διατηρώντας τα υγιή και όμορφα.

Το πιο σύνηθες είναι το κρεπάρισμα στο πίσω πάνω μέρος του κεφαλιού. Μάλιστα αυτή η κίνηση είναι πολλές φορές βασική στους κότσους, τα σινιόν και στα χτενίσματα με μπομπάρι ή χωρίς.

Πως θα κρεπάρουμε λοιπόν τα μαλλιά μας χωρίς να καταστρέψουμε την τρίχα; Δείτε στη συνέχεια τι θα χρειαστείτε, καθώς και τις απαραίτητες κινήσεις για ένα πετυχημένο κρεπάρισμα.

Θα χρειαστείτε:
– 1 χτένα, βούρτσα ή τσατσάρα για κρεπάρισμα
– Λακ

Βήμα βήμα πως γίνεται το κρεπάρισμα των μαλλιών:
Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε η κίνηση που θα κάνετε με την χτένα να είναι πάνω κάτω. Επίσης, αν κρεπάρετε τα μαλλιά σας την επόμενη μέρα από το λούσιμο, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και πιο σταθερό. Ο λόγος είναι πως τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι πιο μαλακά και τείνουν να γλιστρούν και να πετάνε. Αντίθετα, τα λουσμένα από την προηγούμενη μέρα μαλλιά είναι πιο σταθερά.

Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε να κρεπάρετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο, συνίσταται να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν για όγκο και μια μαλακτική κρέμα. Υπάρχουν ασφαλώς και προϊόντα, όπως ενισχυτές της ρίζας σε μορφή σκόνης ή σπρέι, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ένα πετυχημένο χτένισμα με όγκο και κρεπάρισμα.

Συνίσταται να ξεκινάτε το κρεπάρισμα μια τούφα πιο κάτω από αυτή που θα αποτελέσει στο τέλος την κορυφή, το φινίρισμα των μαλλιών σας. Έτσι θα αποφύγετε το τελικό look σας να είναι αχτένιστο.

Πως να κρεπάρω τα μαλλιά μου και να δώσω όγκο στις ρίζες;
Πιάστε μια μικρή τούφα, κρατήστε την από την άκρη και τεντώστε τη ψηλά.
Με απαλές και γρήγορες κινήσεις πάνω κάτω ξεκινώντας από τις ρίζες και προχωρώντας προς τις άκρες τραβήξτε τις τρίχες κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
Επαναλάβετε την κίνηση 3 φορές για κάθε τούφα μαλλιών και μόλις τελειώσετε ψεκάστε λίγη λακ.
Μόλις τελειώσετε με το κρεπάρισμα των μαλλιών σας, χτενίστε ελαφρώς το επάνω μέρος του για να γίνει ομαλό. Προσέξτε όμως, μην ασκήσετε μεγάλη κίνηση διότι θα χαθεί ο όγκος που έχετε δημιουργήσει.
Σε περίπτωση που μετά το φινίρισμα, ο όγκος που έχει δημιουργηθεί δεν σας αρκεί, κρεπάρετε λίγο ακόμη τις κρυμμένες τούφες και χτενίστε εκ νέου την κορυφή.
Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί:

www.beautetinkyriaki.gr

 

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αιθέριο Έλαιο Κέδρου Για Λιπαρά δέρματα και Μαλλιά

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Καστορέλαιο

 

Διαβάστε ακόμα