Διατροφή για την κυτταρίτιδα | Τι να τρως και τι όχι για να τη μειώσεις

Διατροφή για την κυτταρίτιδα | Τι να τρως και τι όχι για να τη μειώσεις

Ψάχνεις διατροφή για την κυτταρίτιδα; Οι τροφές που πρέπει να τρως και αυτές που πρέπει να αποφεύγεις για να μειώσεις την κυτταρίτιδα.

Γράφει:
Ελένη Δασκαλάκη

Γιατί έχουμε όλες κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα δεν έχει καμία σχέση με το πάχος. Πρόκειται για μια κυτταρική δυσλειτουργία, μια φλεγμονή της επιδερμίδας. Mια συνηθισμένη και ακίνδυνη φλεγμονή, που επηρεάζει περίπου το 90% των γυναικών μετά τα 30. «Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό», επισημαίνει ο κορυφαίος δερματολόγος Dr Howard Murad. Συμβαίνει κυρίως όταν είναι αδύναμος ο συνδετικός ιστός κάτω από το δέρμα, λόγω κατασκευής ή ηλικίας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να γεμίζουν με λίπος. Τα παχουλά αυτά κύτταρα στριμώχνονται στον συνδετικό ιστό, κάποια ξεπροβάλλουν από το πλέγμα του και το οπτικό αποτέλεσμα είναι αυτό που όλες ξέρουμε.

Anti-cellular diet – Η δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας
Το μυστικό για να νικήσεις την κυτταρίτιδα είναι να δυναμώσεις το δέρμα με όπλο τις τροφές που επιλέγεις. Ο Dr Murad επισημαίνει στις διάσημες πελάτισσές του ότι εκτός από τις αποτελεσματικές κρέμες, που θα δώσουν ένα boost στην προσπάθειά τους να νικήσουν την κυτταρίτιδα, αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουν στη διατροφή τους περισσότερες τροφές πλούσιες σε συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες.

Ποιες είναι οι θρεπτικές ουσίες του Dr Murad;
Η λεκιθίνη, τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα και τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά που θα μειώσουν την κυτταρική φλεγμονή, θα διώξουν από το σώμα σου τα περιττά υγρά και κυρίως θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ώστε να είναι τελικά πιο λεία η εμφάνιση του δέρματος. Προσάρμοσε την καθημερινή σου διατροφή επιλέγοντας περισσότερες τροφές από την παρακάτω λίστα των «ναι» και αποφεύγοντας εκείνες από τη λίστα των «όχι». Δύο τελευταίες, αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές: Προσπάθησε να πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό, μοιρασμένο στη διάρκεια της ημέρας, και αντί για καφέ ή αναψυκτικά προτίμησε αφεψήματα βοτάνων, όπως το πράσινο ή το λευκό τσάι και η λουίζα, που έχουν αντιοξειδωτική δράση και νικούν την κατακράτηση. Bonus: Εκτός από λείο δέρμα με λιγότερη κυτταρίτιδα, τα αφεψήματα θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

Διάβασε επίσης: 5 τροφές κατά της κυτταρίτιδας (νικούν αποδεδειγμένα την όψη φλοιού πορτοκαλιού)

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να πολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Αυγά
Σόγια
Σπανάκι
Κουνουπίδι
Ντομάτα
Μαρούλι iceberg
Όσπρια
Ψάρι, ειδικά φρέσκος τόνος και σολομός
Φρούτα του δάσους
Αβοκάντο
Βρόμη
Λευκό κρέας
Φρούτα
Ξηροί καρποί
Κρεμμύδια
Καρότα
Πιπεριές
Μάραθος
Σέλερι
Εσπεριδοειδή
Μπρόκολο
Ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να πολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Ζάχαρη
Αλκοόλ
Κορεσμένα λιπαρά (π.χ. βούτυρο, κόκκινο κρέας, πλήρη γαλακτοκομικά, επεξεργασμένες τροφές, αλμυρά σνακ)
Λευκά ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί
Έτοιμες σούπες
Τεχνητά πρόσθετα και γλυκαντικά

www.missbloom.gr

βρες εδώ φυσικές λύσεις για την κυτταρίτιδα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr