Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια…Τα 11 μυστικά ομορφιάς κρυμμένα σε μια φέτα λεμονιού

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια…Τα 11 μυστικά ομορφιάς κρυμμένα σε μια φέτα λεμονιού

 

Τι πιο δροσιστικό από μια παγωμένη λεμονάδα για να σε ξεδιψάσει  τις ζεστές μέρες; Ακόμη κι αν δεν είσαι όμως ιδιαίτερα θερμή φαν του ξινού αυτού εσπεριδοειδούς, μάθε πως σε αντίθεση με σένα το σώμα σου το λατρεύει. Κι αυτό γιατί το λεμονάκι έχει τον τρόπο του να αναδείξει την πιο αστραφτερή και δροσερή σου πλευρά.

Ρίξε μια ματιά στις χρήσεις του λεμονιού κι αμέσως θα καταλάβεις γιατί:

Φυσική κρέμα καθαρισμού βαθιάς ενυδάτωσης: Ανακάτεψε μερικές σταγόνες από νερό καρύδας με μερικές σταγόνες λεμονιού και άπλωσε στο πρόσωπο και το σώμα σου. Η καρύδα θα ενυδατώσει το δέρμα, ενώ το λεμόνι θα το καθαρίσει από σκόνες και νεκρά κύτταρά, κάνοντάς σε να λάμπεις!

Φυσικό λευκαντικό γόνατων και αγκώνων: «Αν το δέρμα σας στα γόνατά ή τους αγκώνες είναι πιο σκούρο από το υπόλοιπο σώμα, απλά τρίψτε τις περιοχές με μισό λεμόνι» λέει ο Patrice Coleman, ιδιοκτήτης της DaBlot Beauty. «Κάνει θαύματα!»

Θεραπεία για μαύρα στίγματα: Ξέρω τι περνάει από το μυαλό σου, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη από τυχημένο μαντζούνι. Τα λεμόνια χάρη στην αντιβακτηριδιακή τους δράση, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής. Απλά στύψε ένα λεμόνι και άπλωσε το χυμό του στο πρόσωπό σου. Τα σπυράκια σου θα αρχίσουν να εξαφανίζονται πριν καλά καλά το καταλάβεις.

Μαντηλάκια καθαρισμού: «Δοκίμασε να αναμίξεις μερικές σταγόνες λεμονιού και αιθέριου ελαίου Τεϊόδεντρου σε 3/4 αποσταγμένου νερού. Το συστήνω ως toner ή σε βαμβάκι σαν μαντηλάκι καθαρισμού για προβληματικά δέρματα» προτείνει η Becky Sturm, ιδρύτρια της StormSister Spatique.

Λευκαντικό δοντιών: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού και με μια καθαρή μπατονέτα κάλυψε την επιφάνεια των δοντιών σου με το μείγμα. Στη συνέχεια βούρτσισε κανονικά, και voilà! Λευκότερα δόντια μέχρι να πεις…λεμόνι!

Θεραπεία από δερματικά έλκη: Η Sturm επίσης χρησιμοποιεί μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού για να βοηθήσει τις πληγές από δερματικά έλκη να επουλωθούν γρηγορότερα.

Λαμπερή επιδερμίδα: Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, που σημαίνει πως όσο περισσότερο το τιμάς, τόσο πιο λαμπερή και φωτεινή θα δείχνει η επιδερμίδα σου. Η βιταμίνη C, είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, σύμφωνα με τη δερματολόγο Marina Peredo. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να φωτίσει τις σκούρες κηλίδες, τις πανάδες, ακόμη κι ένα τεχνητό μαύρισμα που πήγε στραβά. Καλό θα ήταν πάντως αν απλώσεις χυμό λεμονιού να θυμηθείς να βάλεις αρκετό αντηλιακό, δεδομένου ότι τα εσπεριδοειδή κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία

Λιπαρότητα τέλος: Το λεμόνι είναι εξαιρετικό για την μείωση της υπερβολικής λιπαρότητας του προσώπου

Χείλη για φίλημα: Για βαθιά απολέπιση και ενυδάτωση στα ταλαιπωρημένα χείλη, άλειψέ τα με λίγο χυμό λεμονιού πριν πας για ύπνο, και ξέπλυνε τα όποια υπολείμματα το πρωί. Προσοχή! Προφανώς αν έχεις σοβαρά σκασμένα χείλη με πληγές, απλά don’t!

Σκληρυντικό νυχιών: Αν μετά τα πολλά μανικιούρ τα νύχια σου μοιάζουν μαλακά, ξηρά, εύθραστα και έχουν αυτή τη κιτρινωπή άρρωστη όψη , δώσ’ τους τη κατάλληλη θεραπεία, βυθίζοντάς τα σε ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι, και δες να αναζωογονούνται άμεσα

Χρυσαφένιες ανταύγειες χωρίς βαφή: Εφάρμοσε χυμό λεμονιού στα μαλλιά πριν τα εκθέσεις στο φως του ήλιου για το απόλυτο ανέμελο summer look. Εκτός όμως απ’ αυτό, ο χυμός λεμονιού καταπολεμεί την ξηρότητα και την πιτυρίδα, οπότε μη τσιγκουνευτείς στη ποσότητα, τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν!

Μαριλίνα Μπακούρη

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr