Ενίσχυσε το δέρμα και τα μαλλιά σου με διατροφικά συμπληρώματα

Ενίσχυσε το δέρμα και τα μαλλιά σου με διατροφικά συμπληρώματα

Παρατηρείτε μια αλλαγή στον εαυτό σας τελευταία; Το δέρμα σας έχει χάσει το υπέροχo του χρώμα; Είναι θαμπό, άτονο χωρίς φρεσκάδα; Το ίδιο και τα μαλλιά σας. Τα νιώθετε άτονα και αδύναμα; Έχετε τριχόπτωση σε μικρό ή μεγάλο βαθμό;

Πιθανότατα πρόκειται για την εποχική τριχόπτωση, που επηρεάζει τους περισσότερους από εμάς αυτή τη χρονική περίοδο. Είναι αλήθεια ότι το φθινόπωρο μια σχετική τριχόπτωση την αντιμετωπίζουμε όλοι, αλλά συχνά χειροτερεύει για τους ίδιους λόγους που γερνάει το δέρμα: μη ισορροπημένη διατροφή, κακή οξυγόνωση… και λιγότερο φως που επιβραδύνει όλες τις ζωτικές λειτουργίες.

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Το έχετε ακούσει, το γνωρίζετε… Το αυξημένο στρες, η ακατάστατη, κακή διατροφή που πολλές φορές προκύπτει από τους εξαντλητικούς ρυθμούς ζωής που ακολουθούμε καθημερινά, αργά ή γρήγορα έχει επιπτώσεις! Αντικατοπτρίζεται και στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματός μας.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι “είμαστε ότι τρώμε” και η αλήθεια είναι ότι κάθε όργανο και ιστός του σώματός μας, έχει ανάγκη από τα απαραίτητα για δομικά στοιχεία: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έτσι, και τα μαλλιά, το δέρμα (το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας) και τα νύχια δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα.

Μάθε ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά και δέρμα!

Κερατίνη
Tο κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, μια πρωτεΐνη η οποία παράγεται από πολλά αμινοξέα, με κυριότερο την κυστεΐνη. Η κυστεΐνη είναι το αμινοξύ που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στα μαλλιά. Περιέχεται σε μια ποικιλία τροφών, ευρισκόμενη κυρίως ως κυστίνη στα πουλερικά, στο γιαούρτι, στη βρώμη ή σε θειούχες τροφές που περιέχουν μεθειονίνη και κυστεΐνη, όπως κρόκοι αυγών, σκόρδο, κρεμμύδια, μπρόκολο, φασόλια, σόγια, ξηροί καρποί, κ.α

Κολλαγόνο
Eίναι ένας τύπος πρωτεΐνης, και συνεργεί με την κερατίνη για να παρέχει στο δέρμα τη δύναμη, την ελαστικότητα και την στιλπνότητα που χρειάζεται. Παράγεται τόσο στο δέρμα όσο και σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν είμαστε νέοι, το έχουμε σε αφθονία, όμως όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή του από τον οργανισμό μας μειώνεται.

Βιταμίνη C
Eίναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης. Διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας αποτρέποντας την αφυδάτωσή της, παράγοντας που προκαλεί τριχόπτωση. Επίσης, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση εμποδίζει την πρόωρη γήρανση και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Βιταμίνες της ομάδας Β
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για μια σειρά χημικών αντιδράσεων που συνδέονται με ένζυμα προστατεύοντας με πολλούς τρόπους το δέρμα και την υγεία μας. Δώστε έμφαση στο φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), στη βιοτίνη (γνωστή και ως βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η), καθώς και στη βιταμίνη Β12. Όλες έχουν σημαντικά οφέλη για τα μαλλιά.

Χαλκός και Ψευδάργυρος
Και τα δύο στοιχεία, εμπλέκονται στη σύνθεση πρωτεϊνών, συνεπώς είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Σίδηρος
Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα με έλλειψη σιδήρου, παρουσιάζουν τριχόπτωση. Για παράδειγμα, μετά από εξαντλητικά προγράμματα απώλειας βάρους ή κατά τη έμμηνο ρύση, η έλλειψη σιδήρου είναι συχνή.

Τι να κάνουμε;
Πρώτο μέλημά μας, λοιπόν, αυτή τη μεταβατική εποχή είναι να φροντίσουμε καλύτερα τα γεύματα μας, καθώς και τη λήψη ενός εξειδικευμένου συμπληρώματος διατροφής με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των πολύτιμων συστατικών, που λείπουν από τον οργανισμό μας.

Πηγή: www.naturanrg.gr,

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αιθέριο Έλαιο Κέδρου Για Λιπαρά δέρματα και Μαλλιά

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Καστορέλαιο

Ορός σώματος μαλλιών και προσώπου Black Lava Effect

Μαγιά μπύρας για γερούς μυς για ακμή νύχια και μαλλιά.

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υαλουρονικό οξύ (σέρουμ)

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr