Εάν είστε άνω των 40 διαλέξτε αυτές τις τροφές

Εάν είστε άνω των 40 διαλέξτε αυτές τις τροφές

 

Δεν είναι μυστικό ότι καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας αρχίζει και αλλάζει. Ορισμένες δραστηριότητες που κάποτε μας ήταν πολύ εύκολες, πλέον μας φαίνονται πιο έντονες και κάποια αγαπημένα μας φαγητά ίσως πλέον να μην πρέπει να τα καταναλώνουμε τόσο συχνά.

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε ευεξία και να είστε υγιείς με το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ευεργετικές για όλες τις ηλικίες, αλλά προσφέρουν ειδικά οφέλη σε εκείνους που είναι άνω των 40.

 

Φασόλια

Από τα 40 και μετά ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 και για υψηλή χοληστερόλη είναι αυξημένος. Η προσθήκη φασολιών στην καθημερινή διατροφή αποτελεί μια καλή επιλογή για βελτιώσετε την υγεία σας. Εάν καταναλώνετε μισό φλιτζάνι φακές ή φασόλια κάθε μέρα μπορεί να μειώσετε τη κακή χοληστερόλη έως και 5%. Τα φασόλια μπορούν επίσης να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα που έχουν ήδη διαβήτη. Εάν επιλέξετε κονσέρβα είναι καλύτερο να πλύνετε τα φασόλια πριν τα βάλετε στο φαγητό, γατί τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα είναι υψηλά σε νάτριο.

Βρώμη

Η βρώμη περιέχει βήτα γλυκάνη, μια φυτική ίνα που συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 3 γραμμάρια βήτα γλυκάνης κάθε μέρα, για να μειώσετε τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της LDL χοληστερόλης κατά 5-10%. Αξίζει να σημειωθεί πως μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν βρώμη έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

 

Μήλα

Τα μήλα μειώνουν τον κίνδυνο του διαβήτη βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Περιέχουν κατά μέσο όρο 5 γραμμάρια ινών, που μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη. Είναι επίσης μια αξιόπιστη πηγή βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών.

Ξηροί καρποί

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας ανάλατων ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 28%.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Οι περισσότεροι έχετε διαβάσει για τις τροφές που βελτιώνουν την καρδιαγγειακή και μεταβολική σας υγεία, αλλά τι γίνεται με τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου; Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το λάχανο, παρουσιάζουν καλύτερη γνωστική λειτουργία σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε τις συγκεκριμένες τροφές.

 

Μούρα

Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε ορισμένα φυτοχημικά που πιστεύεται ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο μειώνοντας συγχρόνως τη φλεγμονή. Το αποτέλεσμα είναι η βραδύτερη μείωση της μνήμης λόγω ηλικίας και ο μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης Alzheimer .

Γιαούρτι

Η άλιπη μάζα τείνει να μειώνεται καθώς περνάνε τα χρόνια. Η καθημερινή κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία. Μια καλή επιλογή είναι το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Καρότα

Τα καρότα μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζουν την πέψη και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Ο λόγος που τα καρότα προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη είναι επειδή περιέχουν ίνες, βιταμίνες Α, Β8, C, E, και Κ, μέταλλα, όπως σίδηρο, κάλιο, χαλκό, και μαγγάνιο, και διάφορους τύπους αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων τη βήτα καροτίνη.

Συμπέρασμα

Ταιριάξτε τα παραπάνω τρόφιμα με πηγές άπαχης πρωτεΐνης, με δημητριακά ολική άλεσης και γαλακτοκομικά προϊόντα, για να σχεδιάσετε μια ισορροπημένη διατροφή που θα αυξήσει το αίσθημα κορεσμού και θα σας προσφέρει υγεία και ευεξία.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/mikutas

jenny.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Μαγνήσιο Opti 250

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr