Τα φυτά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας (pics)

Τα φυτά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας (pics)

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σας σε μία όμορφη πράσινη όαση.

Παράλληλα, έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία σας, καθώς σύμφωνα με έρευνες μπορούν να μειώσουν το βαθμό του πόνου και να ενισχύσουν τη διάθεσή σας.

Το καλύτερο; Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας!

Σχετική μελέτη δείχνει ότι τα φυτά με υψηλότερο ρυθμό αναπνοής (ο ρυθμός με τον οποίο χάνουν νερό μέσω των φύλλων τους) μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας τον χειμώνα. Σκεφτείτε τα ως «υγραντήρες» της φύσης.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα φυτά αυτά είναι συχνά τα καλύτερα για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των τοξινών από τον αέρα του σπιτιού.

Άλλες μελέτες αποκαλύπτουν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των επιπέδων φορμαλδεΰδης και άλλων πτητικών οργανικών ενώσεων, δηλαδή τοξικών ενώσεων, που υπάρχουν σε κοινά αντικείμενα οικιακής χρήσης (στρώματα, κεριά κλπ.), τα οποία προκαλούν οξειδωτικό στρες και επιταχύνουν τη γήρανση.

 

Χλωρόφυτο ή φυτό αράχνη: Φιλτράρει τον αέρα στο σπίτι, καθαρίζοντάς τον από ρύπους και επιβλαβείς ουσίες.

Σανσιβέρια: Σύμφωνα με έρευνα της NASA το φυτό αυτό είναι το πιο κατάλληλο για το δωμάτιό σας, καθώς καθαρίζει την ατμόσφαιρα, όσο εσείς κοιμάστε.

Αναρριχητικά: Ο πόθος, το φυλλόδεντρο και ο κισσός μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο σας.

Φοίνικας αρέκα: Καλή επιλογή για όσους είναι επιρρεπείς σε κρυολογήματα αφού -μεταξύ άλλων- απελευθερώνει υγρασία στον αέρα, καθιστώντας ευκολότερη την αναπνοή και τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φτέρη: Έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνει τους ίδιους ατμοσφαιρικούς ρύπους με το φυτό αράχνη και αναπτύσσεται σε μέτριο, έμμεσο ηλιακό φως.

Σπαθίφυλλο: Eξαιρετικό στην αύξηση των επιπέδων υγρασίας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους.

www.onmed.gr

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα