Σησαμέλαιο: Οι ιδιότητες και οι χρήσεις του στην γυναικεία ομορφιά

Σησαμέλαιο: Οι ιδιότητες και οι χρήσεις του στην γυναικεία ομορφιά

Ένα ακόμη από τα ευεργετικά έλαια βάσης που έχουν αμέτρητες χρήσεις στον τομέα της ομορφιάς, αλλά και της υγείας είναι το σησαμέλαιο.

Πρόκειται για ένα έλαιο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην μαγειρική. Ωστόσο, διαθέτει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στα μαλλιά μας.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα πάντα γύρω από το σησαμέλαιο ως φυσικό καλλυντικό προϊόν.

Οι ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη του σησαμέλαιου στην υγεία και την ομορφιά:
Το σησαμέλαιο έχει πολλές θεραπευτικές, καλλυντικές και μαγειρικές εφαρμογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα και το τηγάνισμα αντί για ελαιόλαδο. Στον τομέα της ομορφιάς όμως, οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές και σημαντικές.

Περιέχει ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ που είναι πλούσια σε ω-6 λιπαρά οξέα, γεγονός που του χαρίζει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Αν λοιπόν εφαρμοστεί στα μαλλιά και το δέρμα, τα κάνει λαμπερά και βαθιά ενυδατωμένα, αντιμετωπίζοντας την ξηρότητα. Λόγω της απαλής σύνθεσης του, το σησαμέλαιο είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας και ιδιαίτερα για το ξηρό δέρμα που χρειάζεται μεγαλύτερη ενυδάτωση.

Διαθέτει φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του δέρματος και των μαλλιών.

Η σησαμίνη, μια βασική ουσία του σησαμέλαιου, τείνει να αυξήσει την βιταμίνη Ε. Αυτό το καθιστά ως ένα φυσικό ελιξήριο νεότητας με αναπλαστική – επουλωτική δράση που αντιμετωπίζει ακόμη και ουλές ή πληγές. Εξάλλου, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας, διατηρώντας την νεανική, προλαμβάνοντας τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και συσφίγγοντας τους πόρους.

Από την άλλη μεριά, χρησιμοποιείται ως φυσικό υλικό αντιγήρανσης, αφού τα αντιοξειδωτικά του δεσμεύουν και αναστέλλουν την δράση των αζωτούχων ελεύθερων ριζών.

Η αντιφλεγμονώδης δράση του σησαμέλαιου βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών λοιμώξεων. Η εφαρμογή του με μασάζ θρέφει σε βάθος το δέρμα, το αποτοξινώνει και απαλύνει την φαγούρα. Επίσης, αντιμετωπίζει το απλό ή ηλιακό έγκαυμα, αναδομώντας την επιδερμίδα και ανακουφίζοντας από την αίσθηση του πόνου.

Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται και ως φυσικό αντιηλιακό για το δέρμα ή τα μαλλιά, αφού διαθέτει δείκτη προστασίας 3-4. Βοηθάει στο φυσικό μαύρισμα, ενυδατώνοντας παράλληλα σε βάθος το δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες, αυτό οφείλεται στην φωτοπροστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών συστατικών του.

Πέρα από τα παραπάνω, το σησαμέλαιο λειτουργεί ως ένα φυσικό μαλακτικό μαλλιών. Αντιμετωπίζει τη φαγούρα στο κεφάλι και την πιτυρίδα, προλαμβάνει την τριχόπτωση και ευνοεί την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

www.beautetinkyriaki.gr

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Διαβάστε ακόμα