Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο: Ξέρεις γιατί τη χρειάζεται η επιδερμίδα σου; Τέλειο δέρμα με βιταμίνη Ε!

Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο: Ξέρεις γιατί τη χρειάζεται η επιδερμίδα σου; Τέλειο δέρμα με βιταμίνη Ε!

Υπάρχει καλός λόγος που αγαπάμε τη βιταμίνη Ε για το πρόσωπο αλλά τη χρησιμοποιούμε και ευρέως. Όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση, αλλά είναι και η απόλυτη λύση για δροσερό και φρέσκο δέρμα.

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Η βιταμίνη Ε «κλειδώνει» την υγρασία μέσα στα κύτταρα και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου ώστε να μειωθούν οι γραμμές και οι ρυτίδες, ενώ βοηθά τη λειτουργία του φυσικού φράγματος που προστατεύει το δέρμα. Προστατεύει, επίσης, το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, μια εξαιρετικά σημαντική δράση εάν συνηθίζεις να κάθεσαι στον ήλιο, αφού οι ακτίνες UV μπορεί να καταστρέψουν έως και το 50% των φυσικών αποθεμάτων βιταμίνης Ε στο δέρμα. Εάν ψάχνεις να αγοράσεις προϊόν με βιταμίνη Ε θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1% και μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας ή ορού.

Όσο για τις διατροφικές πηγές της, πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι τα αμύγδαλα, το σπανάκι, τα αβοκάντο, οι ηλιόσποροι, η κολοκύθα και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Καθώς είναι όλα τους πολύ υγιεινές τροφές, ξεκίνα από σήμερα να αυξήσεις την καθημερινή τους κατανάλωση!

www.shape.gr

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr