Αέρια, Κοιλιακοί Πόνοι, Φούσκωμα. Συμπτώματα Και Θεραπεία

Αέρια, Κοιλιακοί Πόνοι, Φούσκωμα. Συμπτώματα Και Θεραπεία

Το πρόβλημα των αερίων και οι πόνοι απ’ τους οποίους πολλές φορές συνοδεύονται είναι μέρος της λειτουργίας της πέψης. Είναι λοιπόν μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού τις περισσότερες φορές, μια και ο ανθρώπινος οργανισμός αποβάλλει κατά μέσο όρο αέρια δέκα φορές ημερησίως περίπου –πολλές φορές και παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη και πρόβλημα υγείας. Ασφαλώς η συμβουλευτική γνώμη του γιατρού σας είναι απαραίτητη αν αυτό συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει υπόνοια για σκωληκοειδίτιδα, έλκος, σύνδρομο δυσαπορρόφησης, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.ά.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Αύξηση αερίων

Κοιλιακοί πόνοι και φούσκωμα

Ρέψιμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ…

Όταν υπάρχει φούσκωμα που δεν υποχωρεί

Όταν υπάρχει πόνος χαμηλά στην κοιλιά που συνοδεύεται από πολλά αέρια και μειώνεται μετά την αποβολή τους (υποψία για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου)

Όταν υπάρχει έντονος πόνος στην κοιλιά (υποψία για σκωληκοειδίτιδα) ή πόνος στο επάνω και δεξιό τμήμα της κοιλιάς (υποψία για έλκος στομάχου ή χολόλιθους)

Όταν υπάρχουν πολλά αέρια που συνοδεύονται από δύσοσμες κενώσεις και απώλεια βάρους (υποψία για σύνδρομο δυσαπορρόφησης)

ΑΙΤΙΕΣ

Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να αυξήσουν τη δημιουργία αερίων. Οι τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες δεν απορροφώνται πλήρως και καθώς προχωρούν στο έντερο υφίστανται μια ζύμωση που προκαλεί αέρια. Τέτοιες τροφές είναι τα όσπρια, τα φρούτα (π.χ. το μήλο) τα λαχανικά (π.χ. λάχανο) κ.λπ. Επίσης αέρια δημιουργούνται και από διάφορες λοιμώξεις του γαστρεντερικού ή από κατανάλωση γαλακτοκομικών, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όταν δεν υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα, το πρόβλημα των αερίων μπορεί να καταπολεμηθεί πολύ απλά με αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες ή χρήση σκευασμάτων που θα σας προτείνει ο γιατρός σας.

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Αυτό που συνήθως συνιστά ο γιατρός σε άτομα που υποφέρουν από πολλά αέρια είναι η αποφυγή σε μεγάλες ποσότητες τροφών που περιέχουν φυτικές ίνες, των γαλακτοκομικών, αλλά και του αλκοόλ και ποτών που περιέχουν ανθρακικό. Υπάρχουν επίσης σκευάσματα στα φαρμακεία που απορροφούν τα αέρια ή περιέχουν συμπληρώματα λακτάσης, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

– Στην ομοιοπαθητική συνήθως χρησιμοποιούνται το carbo vegetabilis και το nux vomica. Φυτά όπως το τσάι από μέντα, το χαμομήλι και ο μάραθος ανακουφίζουν από τους πόνους. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα ρόφημα από ένα κουταλάκι σπόρους γλυκάνισου που θα έχετε μουσκέψει για 10 λεπτά σε ένα ποτήρι νερό.

– Η άσκηση σε συνδυασμό με τη διατροφή είναι ένας καλός τρόπος να ξεπεράσετε το πρόβλημα τηρώντας κάποιες συνήθειες κατά τα γεύματα. Για παράδειγμα αποφεύγετε να συνδυάζετε δύο διαφορετικές πρωτεΐνες στο ίδιο γεύμα, αυξήστε σιγά-σιγά την κατανάλωση τροφών με φυτικές ίνες αλλά ελαττώστε τα όσπρια και τις τροφές που προέρχονται από ζύμωση όπως τυρί, μπύρα κλπ.

Πηγή:ygeiaevexia.gr

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Βότανο μέντας απο τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέριο έλαιο μέντας.

Αιθέριο Έλαιο Χαμομήλι
Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Χαμομηλέλαιο! Για ακμή, σκασμένα χέρια, πόνους.

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr