Πώς να αντιμετωπίσεις τα ενοχλητικά σπυράκια στους γλουτούς

Πώς να αντιμετωπίσεις τα ενοχλητικά σπυράκια στους γλουτούς

 

Αν νομίζετε ότι μόνο εσείς έχετε ενοχλητικά σπυράκια σε ένα από τα πιο sexy σημεία του σώματός σας, είστε γελασμένες.

Αρκετές γυναίκες και κυρίως εκείνες που εργάζονται για πολλές ώρες καθισμένες σε μία καρέκλα, αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα οι περισσότερες δε θέλουν να αναφέρονται σε αυτό το skincare θέμα, ενώ δεν είναι και λίγες εκείνες που ντρέπονται να εμφανιστούν με εσώρουχο στο σύντροφό τους ή ακόμη και στην παραλία με το μαγιό τους.

Σύμφωνα με τους skincare experts πρόκειται για ένα είδος ακμής και όπως φαντάζεστε οι αιτίες είναι ανάλογες με αυτές του προσώπου. Μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι ιδρώνετε και παράγεται έτσι υγρασία στο σημείο αυτό που μπορεί να ευνοήσει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός γενετικής, ορμονικών διαταραχών, άγχους, διατροφής αλλά και διάφορες καθημερινές μας συνήθειες. Επίσης αιτία μπορεί να είναι ακόμη τα στενά ρούχα αλλά και τα διάφορα υφάσματα που εφάπτονται και υπάρχει συνεχής τριβή με το δέρμα.

Με άλλα λόγια οι αιτίες είναι αρκετές, ωστόσο υπάρχει λύση.

Η πρώτη και ίσως πιο βασική προϋπόθεση λοιπόν για να αποφύγουμε τα σπυράκια είναι να διατηρήσουμε την περιοχή καθαρή αλλά και στεγνή. Σκεφτείτε ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως σε ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει ακμή.

Καθαρίζουμε σχολαστικά την περιοχή πρωί και βράδυ, ακόμα και αν δεν έχουμε βγει από το σπίτι και τη σκουπίζουμε καλά, με καθαρή πετσέτα να μην υπάρχει υγρασία.

Επιπλέον η απολέπιση είναι απαραίτητη σε όλο το δέρμα, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο σημείο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Το scrub ακόμη και με φυσικά υλικά βοηθάει στην απόφραξη των φραγμένων πόρων και συμβάλει στη μείωση ανεπιθύμητων αντιδράσεων του δέρματος.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν τα σπυράκια είναι μεγάλα και επιμένουν καλό είναι να επισκεφθείτε γιατρό για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας συμβουλεύσει ιατρικά για την αντιμετώπισή τους.

https://www.bovary.gr

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί. Για τραύματα, ακμή, φλεγμονές κ.α.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree) κατά της ακμής και της μόλυνσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr