Κάνε το δέρμα σου να λάμψει με αυτό το προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Κάνε το δέρμα σου να λάμψει με αυτό το προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Μπορεί να σου αρέσει να το βάζεις σε σαλάτες ή στις φακές. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις ή για να κάνεις τα μαλλιά σου να λάμπουν. Το ήξερες όμως πως το μηλόξυδο κάνει πολύ καλό και στην επιδερμίδα; Αν σε ταλαιπωρεί η ακμή ή έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ίσως να αφήσεις για λίγο τη βαριά χημεία και να δοκιμάσεις κάτι πιο φυσικό.

Μα είναι το μηλόξυδο ασφαλές για το δέρμα;

Και όμως το μηλόξυδο είναι ασφαλές για την επιδερμίδα και μάλιστα μπορεί να βελτιώσει την υφή και την εμφάνισή της, εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά. Το μηλόξυδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αποτελείται από αιθανικό οξύ και άλφα υδροξύ οξύ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος, στην απορρόφηση υπερβολική λιπαρότητας και στο να ανοίξει τους μπλοκαρισμένους πόρους. Έχει επίσης τη δύναμη να αποκαταστήσει τα κατάλληλα επίπεδα pH στο δέρμα σας. Ένα εξισορροπημένο pH διατηρεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματός, τον όξινο μανδύα, ωραίο και υγιές. Έτσι έχουμε μία φωτεινή και λαμπερή όψη.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο είναι να φτιάξεις ένα toner.

Θα χρειαστείς

Βιολογικό μηλόξυδο

Νερό φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο.

Βήμα πρώτο: Αραιώνουμε
Βάλε στο μηλόξυδο σε ένα δοχείο. Χρησιμοποίησε ένα δοχείο με καπάκι, για καθημερινή χρήση. Το πόσο ξύδι θα χρειαστεί να βάλεις θα εξαρτηθεί από το πόσο toner θέλεις να φτιάξεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με 1/4 του φλιτζανιού. Πρόσθεσε ίσο μέρος νερού για να αραιωθεί το ξύδι.

Εάν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο, μπορεί να χρειαστείς περισσότερο νερό. Πριν το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά δοκίμασε το toner σε μία μικρή επιφάνεια το δέρματό σου για να δεις πώς αντιδρά.

Βήμα δεύτερο: Το βάζουμε στο πρόσωπο
Πλένουμε το πρόσωπό μας με το καθαριστικό, που χρησιμοποιούμε, και μετά βάζουμε το toner μας. Βάζουμε λίγο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και απλώνουμε στο πρόσωπο.

Βήμα τρίτο: Ενυδατώνουμε
Αφού το toner έχει απορροφηθεί, βάζουμε την ενυδατική μας. Αν θέλεις να πειραματιστείς με φυσικά προϊόντα, για ενυδατική μπορείς να χρησιμοποιήσεις βιολογικό λάδι καρύδας.

Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα αν έχω ακμή;
Αν χρησιμοποιείς το μηλόξυδο σαν θεραπεία για την ακμή, ίσως να μη δεις αλλαγή μέσα σε μία νύχτα. Μία ολοκληρωμένη ανάπλαση των κυττάρων χρειάζονται 4 με 6 εβδομάδες, οπότε πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον τόσο.

Κεντρική Φωτογραφία: @organicbunny

www.ladypapaya.com

Νερά Ομορφιάς απο τα μυστικά ομορφιάς

Έλαια βάσης και Σέρουμ για τέλεια επιδερμίδα και μαλλιά απο τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέρια έλαια σύφιξης, κυτταρίτιδας, λείανσης, θεραπευτικά και για μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr