Συνήθειες που γερνούν το δέρμα

Συνήθειες που γερνούν το δέρμα

 

Μπορεί αυτό που ουσιαστικά σας γερνάει να είναι τα χρόνια που περνάνε και η απαιτητική καθημερινότητα, αλλά υπάρχουν και μερικές άλλες συνήθειες οι οποίες ζημιώνουν και οδηγούν στην κακή εικόνα της επιδερμίδας.

Κόψτε τις παρακάτω συνήθειες και βοηθήστε τον εαυτό σας να μην πέσει θύμα του χρόνου, πρόωρα, αλλά όσο το δυνατόν πιο καθυστερημένα.

Δεν πίνετε αρκετό νερό
Το νερό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο σώμα, το δέρμα και τον οργανισμό σας. Αποτοξινώνει τα κύτταρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει την ενέργεια, βοηθά στην απώλεια βάρους, ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η ενυδάτωση που προσφέρει, φροντίζοντας τη σφριγηλότητα και λάμψη της επιδερμίδας σας. Θυμηθείτε πως το αφυδατωμένο δέρμα προσφέρει περισσότερο έδαφος για τη δημιουργία ρυτίδων και άλλων σημαδιών που έρχονται με τα χρόνια.

Δε φοράτε αντιηλιακό
Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί τις ελεύθερες ρίζες οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και κηλίδες. Ποτέ δεν είναι αργά να συνηθίσετε να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τη ζημιογόνα ηλιακή ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι!

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας το βράδυ
Μην πέφτετε για ύπνο, αν δεν έχετε πλύνει καλά το πρόσωπό σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πόροι του δέρματος μαζεύουν ακαθαρσίες και λιπαρότητα, τα οποία αν δεν φροντίσετε να απομακρύνετε, πριν κοιμηθείτε, θα ξυπνήσετε με δέρμα θαμπό και κουρασμένο. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που είναι ο αρχικός σας στόχος.

Δεν ενυδατώνεστε
Η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας είναι ουσιώδης, όπως επίσης και η τροφοδότηση της επιδερμίδας με τα απαραίτητα συστατικά, για να έχετε ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο-σώμα.

Τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα
Η κακή διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση, εξαιτίας, κυρίως, των αυξημένων ποσοτήτων σακχάρων, που βρίσκονται σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές. Η ζάχαρη είναι βασικός υπεύθυνος για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, το αφυδατωμένο δέρμα και σε ορισμένες περιπτώσεις και για την ακμή. Αντίθετα η σωστή διατροφή φροντίζει για τη καλή υγεία του προσώπου μας δουλεύοντας από μέσα.

Δεν τρώτε αρκετά λίπη
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα (ελαιόλαδο, αβοκάντο, αμύγδαλα, φυστίκια) και πολυακόρεστα λιπαρά ω3 (λιπαρά ψάρια, καρύδια)που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για μια υγιή επιδερμίδα. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και ευνοούν την καλή υγεία του δέρματος κατά της γήρανσης. Τα αντιοξειδωτικά φρούτα -λαχανικά είναι, επίσης, σύμμαχοι στην καλή ποιότητα της επιδερμίδας μας.

Η έλλειψη ύπνου
Οι οχτώ ώρες ύπνου, σε καθημερινή βάση, δεν βοηθούν μόνο στο να έχετε νέα και ξεκούραστη όψη, αλλά βοηθάει και στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Χωρίς επαρκή ύπνο, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με μαύρους κύκλους και αφυδατωμένο δέρμα.
Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Για αυτό, μην αμελείτε τον ύπνο.

Κάπνισμα
Επιβαρύνει την υγεία σας, αλλά επιβαρύνει και την ομορφιά σας.
Το κάπνισμα ευθύνεται για το σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη, περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στην επιδερμίδα, χρωματίζει πόρους και δόντια και δίνει θαμπή όψη στο δέρμα.

Άσκηση
Η άσκηση ωφελεί κάθε μέρος του σώματος, όπως και το δέρμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία βοηθώντας τη θρέψη του δέρματος. Η καλύτερη ροή φέρνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα στην παραγωγή κολλαγόνου που προστατεύει από τις ρυτίδες. Μη φοβάστε να ιδρώσετε ! Η άσκηση δεν θα κλείσει τους πόρους!

Αλκοόλ
Το πολύ αλκοόλ είναι βλαβερό για το δέρμα, όπως και για τον οργανισμό. Το αλκοόλ είναι διουρητικό. Προκαλεί απώλεια υγρών στον οργανισμό, με αποτέλεσμα το ξηρό δέρμα. Διαστέλλει, επίσης, τα αγγεία. Με τον καιρό, μπορεί να εμφανίσει μόνιμη βλάβη και το δέρμα να παραμείνει κόκκινο.

Στρες
Τόσο η ψυχική, όσο και η σωματική υγεία σας αντανακλάται στην εξωτερική σας εικόνα. Το δέρμα χάνει τη φωτεινότητα και ζωτικότητά του, μπορεί να γίνει πιο λιπαρό, λόγω της αύξησης των επιπέδων κορτιζόλης, μιας ορμόνης με αντιφλεγμονώδη και ανοσοποιητική δράση, η οποία συμβάλλει σε πολλές λειτουργίες του μεταβολισμού, οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές, μαύροι κύκλοι διαγράφονται κάτω από τα μάτια, σπυράκια ή έρπις εμφανίζονται, μειώνονται οι φυσικές του άμυνες και γίνεται πιο ευαίσθητο και ευάλωτο. Επομένως, λοιπόν, καλό θα ήταν να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να φροντίζουμε την ψυχική μας ισορροπία!

Σταματώντας αυτές τις «κακές συνήθειες» θα βοηθήσουμε το δέρμα μας να παραμείνει όμορφο και νεανικό.
«Θα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας σε κάθε ηλικία. Ο στόχος είναι να αισθανόμαστε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς».

Στέβη Αναστασοπούλου
Φαρμακοποιός

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ απο τα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο Λαδανιάς ή Κίστου. Ο Δυνατός Ορός Της Φύσης. (σε έκπτωση)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr