Τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες

Τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες

Τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες
Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι οι αφροδισιακές τροφές επηρεάζουν την ερωτική διάθεση του ανθρώπου. Βέβαια, η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί την καλύτερη συνταγή, για να ανέβει η γυναικεία ή η ανδρική λίμπιντο.

Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Οι νευροδιαβιβαστές, οι χημικές ουσίες που μεταφέρουν από και προς τον εγκέφαλο μηνύματα, είναι οι πιο σημαντικοί για τη μεταφορά των σεξουαλικών ερεθισμάτων σε αυτόν.

Οι τροφές, που υπάρχουν και λειτουργούν αφροδισιακά, αλλά βοηθούν και το αναπαραγωγικό σύστημα του άντρα, είναι αυτές που περιέχουν βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή ορμονών, που είναι απαραίτητες στην σεξουαλική ζωή, προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, καθώς έχει αντιοξειδωτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την ανδρική γονιμότητα, αλλά και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η βιταμίνη Ε περιέχεται στους ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο, στα σπαράγγια και στο αβοκάντο. Η ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη Ε είναι 15 mg. Για να επιδράσει όμως στη γονιμότητα, χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Ε, της οποίας είναι δύσκολο να επιτευχθεί η απορρόφηση, μέσω διατροφής.

Οι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σπόροι κουκουναριού) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, καθώς περιέχουν πλούσιες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Το ελαιόλαδο, καθώς αποκαλείται το καλό λίπος, βοηθά στην παραγωγή τεστοστερόνης, γνωστής ως ανδρική ορμόνη, αλλά συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και των 2 φύλων.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6 που συμβάλλει στη δημιουργία νέων ορισμένων νευροδιαβιβαστών, που αυξάνουν την ψυχολογική διάθεση και τη σεξουαλική επιθυμία.

Άλλες τροφές που λειτουργούν αφροδισιακά είναι οι μπανάνες, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα καλίου και βιταμίνης Β12.Το κάλιο ρυθμίζει τους θυρεοειδείς αδένες των γυναικών και η βιταμίνη Β12 αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση.

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5 και Β6, οι οποίες δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μειώνουν το στρες στον οργανισμό. Το άγχος είναι μια από αυτές τις αιτίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά και απόδοση. Ο κρόκος αυγού έχει υψηλά επίπεδα ψευδάργυρου, το οποίο βελτιώνει την παραγωγή υγιούς σπέρματος, τεστοστερόνης και ντοπαμίνης η οποία βελτιώνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Τα δαμάσκηνα, καθώς βοηθούν στην καλή κυκλοφορία αίματος των αιμοφόρων αγγείων, είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μας οδηγήσει στη διέγερση του ανδρικού αναπαραγωγικού γεννητικού οργάνου.

Τα ρεβίθια είναι το φυσικό Viagra, αφού περιέχει το αμινοξύ αργινίνη. Με τη βοήθειά της απελευθερώνεται νιτρικό οξύ, το οποίο διευκολύνει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, αφού επιταχύνει τη φυσική αιμάτωση των αγγείων.

Τα θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα τα στρείδια- μύδια και τα μαλάκια, όπως το χταπόδι, έχουν χαρακτηριστεί ως οι πλέον «αφροδισιακές τροφές», είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την παραγωγή διάφορων ορμονών, όπως είναι η τεστοστερόνη. Επίσης, τα θαλασσινά είναι καλή πηγή της βιταμίνης Β3 που βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του αναπαραγωγικού συστήματος, συνεπώς και στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής αυτής.

Ακόμη, η σοκολάτα, που υποστηρίζεται δικαίως ως η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών, περιέχει ένα συστατικό τη φαινυλαιθυλαμίνη (γνωστή ως ουσία του έρωτα), η οποία διεγείρει τις ορμόνες που έχουν σχέση με την ευχαρίστηση και την ηδονή (ενδορφίνες), αλλά απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο του εγκεφάλου που παρουσιάζεται στην κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Συμπερασματικά, η ερωτική διάθεση εξαρτάται από την ντοπαμίνη (ορμόνη που σχετίζεται με τη γενικότερη διάθεση του ανθρώπου). Συνεπώς, η έλλειψή της, επηρεάζει και την ερωτική επιθυμία. Τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή είναι τα πρωτεϊνούχα, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα πουλερικά. Την παραγωγή επίσης, τονώνουν ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, οι καυτερές πιπεριές και το σκόρδο, αφού αυξάνουν την κυκλοφορία αίματος στα γεννητικά όργανα αυξάνοντας τη σεξουαλική απόδοση.

Μαυρίδου Σοφία, Φαρμακοποιός

/www.simygeias.gr

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Maca Powder Μάκα. Βιολογική ρίζα σε δισκία.

Βότανο Κρίταμος Φορέας Βιταμίνης C και Αφροδισιακό!

Σερενόα.. Βότανο για τον προστάτη και την ανδρική λίμπιντο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr