ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Δια της Τριβής μειώνεται …. το γήρας!

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Δια της Τριβής μειώνεται …. το γήρας!

Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμφάνιση του σώματός σου και να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα σε χρόνο ρεκόρ, πες «ναι» στην απολέπιση.

Γιατί είναι απαραίτητη διαδικασία
«Η ανακύκλωση των κυττάρων είναι μια φυσική διαδικασία. Το δερματικό κύτταρο σχηματίζεται στη βάση της επιδερμίδας, ανεβαίνει μέσα από το στρώμα, πεθαίνει και αποβάλλεται» εξηγεί ο κορυφαίος δερματολόγος Dr. Murad. (Ο Δρ Howard Murad είναι δερματολόγος, φαρμακοποιός και κλινικός καθηγητής. Ως γιατρός, ειδικεύεται στην δερματολογία και την εσωτερική υγεία.Είναι σήμερα ο ιδρυτής της Murad Skincare Inc. και του Murad Inclusive Health Spa. Είναι επίσης Πρόεδρος του Πανεπιστημίου για την Περιεκτική Υγεία και Αναπληρωτής Κλινικός Καθηγητής Ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του David Geffen της UCLA. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους της κυτταρικής ενυδάτωσης και αποκάλυψε την ικανότητα των κυτταρικών μεμβρανών να κρατούν το νερό ως θεμελιώδη δείκτη της νεανικής καλής υγείας. )
Όπως η επιβράδυνση όλων των διαδικασιών του σώματος ξεκινά περίπου στην ηλικία των 20 ετών, έτσι συμβαίνει και με την ανακύκλωση των κυττάρων (δυστυχώς!).

Όταν είμαστε νέοι, τα κύτταρα ταξιδεύουν από τη βάση της επιδερμίδας μέχρι την αποβολή τους, κάτι που διαρκεί περίπου 28 εως 30 ημέρες.
Στη μέση ηλικία αυτό διαρκεί 7 με 10 ημέρες περισσότερο.
Μιάμιση εβδομάδα δε φαίνεται και πολύ κατά μέσο όρο, αλλά για ένα νεκρό κύτταρο που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος μας , ο χρόνος είναι αρκετός για να το αφυδατώσει και να το ζαρώσει(μην ταράζεσαι!). Γι’ αυτό το ώριμο δέρμα συχνά είναι τραχύ στην αφή και δείχνει μουντό και γκριζοκίτρινο, με λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Η απολέπιση αντισταθμίζει την επιβράδυνση της μητέρας φύσης, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αντικαθιστώντας τα με ένα νέα, υγιή και σφριγηλά κύτταρα.
«Πιστεύω πως η χρήση ενός απολεπιστικού παράγοντα προκειμένου η ανακύκλωση των κυττάρων να γίνεται με έναν πιο νεανικό ρυθμό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνεις για να βελτιώσεις την εμφάνιση του δερματός σου» τονίζει ο ειδικός.
Αυτό γιατί τα scrubs (απολεπιστικά προιόντα) δίνουν στην επιδερμίδα σου την αίσθηση απαλότητας και καλή όψη εαν βέβαια χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο για σένα.

Τονώνουν τη μικροκυκλοφορία(τονίζω δεν αλλάζουμε δέρμα σαν τα ιγκουάννας!απαλές κινήσεις!) και προετοιμάζουν την επίμαχη περιοχή να δεχθεί και να αφομοιώσει καλύτερα το προϊόν φροντίδας, είτε αυτό είναι απλή κρέμα καθημερινής ενυδάτωσης, είτε ορός κατά της κυτταρίτιδας στο σώμα , είτε μια αμπούλα λάμψης.

Πώς θα κάνεις όμως απολέπιση κατ’ οίκον;

Επίλεξε ένα ενυδατικό απολεπιστικό σε μορφή gel ή κρέμας το οποίο να περιέχει ήπια τονίζω ήπια λειαντικά συστατικά όπως κουκούτσια σταφυλιού, λάδι ελιάς ή υδροξυοξέα (οξέα φρούτων ή ΑΗΑ), όπως το γλυκολικό οξύ που παράγεται από το ζαχαροκάλαμο ή το α-υδροξυοξύ, που επιταχύνουν την παραγωγή νέων κυττάρων και μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο απαλό και πιο λαμπερό.

Απαραίτητο εργαλείο για την κούρα της απολέπισης είναι η λούφα(ναι ναι εκείνο το μπεζ φύκι) και το οικολογικό σφουγγάρι ή ένα ειδικό τρίχινο γάντι το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μασάζ στις «άγριες» ζώνες, δηλαδή φτέρνες, γάμπες γόνατα και αγκώνες.
Εάν χρησιμοποιήσεις τρίχινο σφουγγάρι για να μην ερεθίσεις την επιδερμίδα σου, καλό είναι να έχεις απλώσει πριν στο σώμα σου ένα λάδι (κάποιο για το μπάνιο ή ακόμη και ελαιόλαδο αν και προσωπικά προτιμώ το έλαιο καρύδας).

Πριν από τη χρήση «ζέστανε» το προϊόν περιποίησης στα χέρια σου, μέχρι να αποκτήσει την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, για να μεγιστοποιήσεις κατά αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική του δράση και να διεισδύσει ωραία στην επιδερμίδα.
Το πιο σωστό είναι να κάνεις την απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενώ το δέρμα είναι ακόμη νωπό.Το στεγνό σκραμπ είναι επικίνδυνο !

Για καλύτερο αποτέλεσμα, άπλωσε το scrub στο δέρμα σου με ειδικό γάντι.
Ωστόσο, μπορείς να το «δουλέψεις» και με το χέρι που το προτιμώ εκτελώντας κυκλικές πάντα κινήσεις, ειδικά στις πιο ευαίσθητες επιφάνειες της επιδερμίδας όπως το ντεκολτέ. Θυμήσου απλώς να πετυχαίνεις με τις κινήσεις σου ένα είδος μασάζ για κάποια δευτερόλεπτα. Ποτέ μα ποτέ δεν κανουμε απολέπιση στο στήθος και την κοιλιά. ΟΙ μύες εκεί ειναι πιο χαλαροι και μπορεί με αυτή τη μηχανική κίνηση ή να τραυματιστούμε ή να χαλαρώσουμε το σημείο πριν την ώρα του!
Μην ξεχάσεις επίσης την περιοχή του λαιμού και της πλάτης, ενώ στο τέλος πέρασε και λίγο τα χέρια σου από την πάνω μεριά της παλάμης.
Μετά τη διαδικασία ξέπλυνε όλες τις περιοχές με άφθονο νερό.

Η απολέπιση καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.

Φτιάξε scrub με τα xεράκια σου…

Για λάμψη
Ανακάτεψε σε μπολ 5-6 κ.σ. ζάχαρη μαζί με μια χούφτα φράουλες και τρίψε με το μείγμα το σώμα σου. Περίμενε 15 λεπτά και κάνε ένα κρύο ντους.

Για αποτοξίνωση
Ανακάτεψε αλάτι με ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα στην περιοχή των μηρών και της κοιλιάς με κυκλικές κινήσεις. Τέλειωσε με κρύο νερό. Αν έχεις λάδι από μελισσόχορτο, κάνε επάλειψη παντού. Ξέπλυνε καλά.

Για απαλότητα
Χρησιμοποίησε ένα όριμο αβοκάντο. Ξεφλούδισέ το, αφαίρεσε το κουκούτσι, κόψε το αβοκάντο σε μεγάλα κομμάτια και μετά τρίψε σε όλο σου το σώμα.
Ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό.

Νίκη Καββαδία, Φαρμακοποιός

 ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Αιθέριο έλαιο μανταρίνι. Κατά της γήρανσης και των ραγάδων.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς για γρήγορη ανάπλαση κυττάρων.

Αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr