Έλαια ομορφιάς: Η νέα τάση στην περιποίηση τι κάνει το καθένα!

Έλαια ομορφιάς: Η νέα τάση στην περιποίηση τι κάνει το καθένα!

Όσο περισσότερο οι γυναίκες στρέφονται προς τα πιο οικολογικά, φυσικά προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών τους, τα φυτικά έλαια θα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αφού αποτελούν έναν φυσικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσουμε την ομορφιά μας. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα συγκεκριμένα έλαια αναντικατάστατα;

Η ιστορία τους: Οι Αιγύπτιες έριχναν σταγόνες αρωματικών ελαίων από αποστάγματα φυτών και μπαχαρικών στο λουτρό τους ή τα άπλωναν στο σώμα τους για να αποκτήσουν λεία και απαλή επιδερμίδα.

Η φυσικότητά τους: Τα ξηρά λάδια προέρχονται από σπόρους, καρπούς και άνθη φυτών, όπως είναι η ελιά, το argan, το jojoba, το σταφύλι κ.ά.

Τα συστατικά τους: Είναι πλούσια σε αγνά, θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν την απαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Xρησιμοποιoύνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά, ενυδατώνοντας και θρέφοντας σε βάθος.

Οι ιδιότητές τους: Διακρίνονται για τις μαλακτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες.

Οι πολλές και διαφορετικές τους χρήσεις: Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ ορισμένα άλλα είναι ιδανικά για την περιποίηση των μαλλιών. Εκείνα που προορίζονται για τα μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα, στη διάρκεια του λουσίματος ή μετά το λούσιμο. Εφαρμόστε χωρίς να ξεβγάλετε, όπως θα κάνατε με ένα leave-in conditioner.

Η ασφάλειά τους: Είναι φυσικά (πολλές φορές μάλιστα και βιολογικά), άρα ασφαλέστερα για το δέρμα και τον οργανισμό, σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα ομορφιάς.

Το άρωμά τους: Είναι απαλό και μοναδικό. Αναδύεται φυσικά όσο μένει και ζεσταίνεται πάνω στο δέρμα σας και σας ακολουθεί για πολλές ώρες.

Τα πιο γνωστά έλαια ομορφιάς

Argan oil: Γνωστό για την ισχυρή επανορθωτική και αντιγηραντική του δράση, συνιστά «όπλο» ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Στον τόπο καταγωγής του, τη Βόρεια Αφρική, οι γυναίκες το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια για τη φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος, αλλά και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών επιλέγουν να προσθέσουν το θαυματουργό αυτό έλαιο στις συνθέσεις τους.
Το μυστικό φαίνεται ότι κρύβεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (80%) και στο γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε.

Ελαιόλαδο: Το μυστικό ομορφιάς που κρύβεται στο… ντουλάπι της κουζίνας μας! Είναι από τα πολυτιμότερα φυσικά έλαια. Περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και βιταμινών Α και Ε, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο και αντιοξειδωτικά. Τρέφει το αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα, βοηθά τα εύθραυστα νύχια και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες.

Tea tree: Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής, καθώς διαθέτει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τσιμπήματα εντόμων (π.χ. κουνουπιών), κεντρίσματα και ερεθισμούς, για την ανακούφιση και τον καθαρισμό της προσβεβλημένης περιοχής.
Αντιμετωπίζει επίσης αποτελεσματικά την πιτυρίδα, ενώ είναι αποτελεσματικό και στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων των νυχιών. Χρησιμοποιήστε το και σε ποδόλουτρο – ρίξτε λίγες σταγόνες τεϊόδεντρου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και θα νιώσετε άμεσα τα πόδια σας ελαφριά και ξεκούραστα.

Έλαιο τριαντάφυλλου ή ροδέλαιο: Στο έλαιο τριαντάφυλλου αποδίδονται τονωτικές, καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ευεξίας, εσωτερικής χαλάρωσης και ισορροπίας. Επίσης, το έλαιο αυτό είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητές του, αλλά και για τη βαθιά ενυδατική του δράση. Είναι κατάλληλο για τις πολύ ξηρές και πολύ ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.

Έλαιο φραγκοστάφυλου: Έχει μοναδική επανορθωτική και αντιφλεγμονώδη δράση χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει, ενώ είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του εκζέματος.

Έλαιο χαμομηλιού: To χαμομήλι δεν είναι ηρεμιστικό μόνο όταν το πίνει κανείς. Εξίσου καταπραϋντική είναι η δράση του ελαίου χαμομηλιού στην επιδερμίδα. Μπορεί να βοηθήσει πολύ ένα ερεθισμένο δέρμα, μειώνοντας τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

Έλαιο jojoba: Χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών, ενώ είναι ιδανικό και για μασάζ. Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα, διατηρώντας την υγεία και την ελαστικότητά της. Η χημική του δομή είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι σχεδόν ίδια με εκείνη των φυσικών ελαίων του σώματος. Απορροφάται ταχύτατα, χωρίς να φράσσει τους πόρους.

Έλαιο macadamia: Είναι ιδιαίτερα μαλακτικό, θρεπτικό και καταπραϋντικό, με εξαιρετικές ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει το πλεονέκτημα ότι απορροφάται καλύτερα από το δέρμα και δεν το καθιστά λιπαρό στην αφή.
Χάρη στην περιεκτικότητά του σε παλμιτολεϊκό οξύ, είναι ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες των ώριμων επιδερμίδων, αφού προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα. Είναι επίσης κατάλληλο για τις εύθραυστες επιδερμίδες, ενώ εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των ουλών καθώς και στην περιποίηση των μαλλιών και τα χεριών.
Το μασάζ με έλαιο macadamia διευκολύνει την τοπική μικρο-κυκλοφορία και τονώνει το λεμφικό σύστημα. Μπορεί τέλος να χρησιμοποιηθεί στην επούλωση ουλών, ηλιακών εγκαυμάτων, αμυχών και άλλων ερεθισμών.

Έλαιο καρύδας: Το άρωμά του μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά, ενώ τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην Κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.

Μύθοι & αλήθειες για τα έλαια ομορφιάς

Μύθος: Τα λάδια προσώπου προκαλούν ακμή.
Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αν χρησιμοποιήσουν ένα έλαιο ομορφιάς στο πρόσωπό τους, θα φράξουν οι πόροι και θα παρουσιάσουν ακμή, όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Τα έλαια προστατεύουν και επανορθώνουν τις φθορές της επιδερμίδας, ενυδατώνουν και προλαμβάνουν την ακμή.

Μύθος: Τα έλαια ομορφιάς αφήνουν μια λιπαρή αίσθηση στο δέρμα.
Αυτό δεν ισχύει. Λόγω του ότι είναι φυσικά, απορροφώνται πολύ καλά από το δέρμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και από άτομα με λιπαρό δέρμα. Δεν αφήνουν αίσθηση λιπαρότητας, αλλά αίσθηση θρέψης και αναζωογόνησης.

Αλήθεια: Τα έλαια ομορφιάς αποτελούν «βόμβες» αντιοξειδωτικών.
Και μάλιστα, χωρίς να περιέχουν καθόλου συντηρητικά και χημικά συστατικά.

www.healthyme.gr

Μακαντάμια το λάδι των σαράντα και κάτι…

Εσάνς καρύδας.

Έλαιο Καρυδας -καλλυντικό-σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Αιθέριο Έλαιο Kαρύδας λεύκανση και λάμψη!

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Χαμομηλέλαιο! Για ακμή, σκασμένα χέρια, πόνους.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Έλαιο αργκάν 50mlαπο τα μυστικά ομορφιάς

Έλαιο αργκάν 100m απο τα μυστικά ομορφιάςl

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr