Κόκκινα μάτια και τι σημαίνουν!

Κόκκινα μάτια και τι σημαίνουν!

Τα μάτια μας είναι ένα πανέμορφο όργανο από το οποίο μπορείς να μάθεις πολλά για την υγεία σου! Τα κόκκινα μάτια μπορούν να σε προϊδεάζουν για κάποιο σύμπτωμα ή κάποιο πρόβλημα υγείας!

Παρακάτω θα ασχοληθούμε με περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να οφείλονται τα κόκκινα μάτια.

Τι προκαλεί τα κόκκινα μάτια

1) Αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα αλλά και κοκκινίλες στα μάτια σου. Κάποιες από αυτές προκαλούνται από σκόνη, από γύρη, από μούχλα, από τρίχες κατοικίδιων και από απορρυπαντικά. Δώσε προσοχή πότε υποχωρεί η κοκκινίλα, αν συμβαίνει όταν απέχεις από την έκθεση σε κάποιο αλλεργιογόνο στοιχείο, τότε μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο ένοχος!

 

2) Επιπεφυκίτιδα

Επιπεφυκίτιδα ή αλλιώς το ροζ μάτι, είναι μια βακτηρίακη, ιογενής ή αλλεργική λοίμωξη όπου αφήνει το ένα ή και τα δύο μάτια πρησμένα και κόκκινα, συχνά δακρυσμένα και με ερυθρότητα. Είναι εύκολο να εξαπλωθεί και όταν διαγνωστείτε καλό είναι να απέχετε από οποιαδήποτε εργασία μπορεί να κάνετε. Υπάρχουν πολλοί ανώδυνοι τρόποι να το αντιμετωπίσετε αρκεί να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

3) Αλκοόλ

Άλλος ένας λόγος για τα κόκκινα μάτια είναι το αλκοόλ. Αν παρατηρείτε έντονες κόκκινες μικρές φλέβες μέσα στο μάτι, τότε το αλκοόλ μπορεί να είναι ο ένοχος, καθώς αυτό προκαλεί τη διάλυση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, και έτσι όσο περισσότερο πίνεις, τόσο περισσότερο αίμα ρέει στα μάτια σου. Οι οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό και καθώς το αλκοόλ θα εξαλείφεται από τον οργανισμό σου και επανέλθουν στο φυσιολογικό τα αιμοφόρα αγγεία, το σύμπτωμα θα εξαφανιστεί.

4) Έλλειψη ύπνου

Ένα σημαντικό αίτιο των κόκκινων ματιών είναι η έλλειψη ύπνου. Τα κουρασμένα μάτια τείνουν να εμποδίζουν τον κερατοειδή να λιπαίνεται και αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερυθρότητα. Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι περισσότερος ύπνος, σταγόνες για τεχνητά δάκρυα και δροσερές κομπρέσες.

 

5) Κριθαράκι

Το κριθαράκι μοιάζει με σπυράκι και μπορεί να βγει στο κάτω ή στο πάνω βλέφαρο. Από τα πρώτα συμπτώματα είναι η ερυθρότητα και η ευαισθησία. Προκαλείται από τα βακτηρίδια και σχεδόν όλοι μας θα βγάλουμε κάποια στιγμή της ζωής μας. Η αντιμετώπιση επιβάλλει να έχουμε υπομονή και να μην ενοχλούμε την περιοχή καθώς μπορεί να την μολύνουμε. Μία επίσκεψη στο γιατρό θα σου λύσει κάθε απορία και θα σε βοηθήσει για την γρήγορη επούλωσή του.

6) Φακοί ματιών

Οι φακοί μπορούν να δημιουργήσουν κόκκινα μάτια εφόσον δεν ακολουθούμε τις οδηγίες για τον σωστό καθαρισμό τους και τη σωστή αποθήκευσή τους. Οι οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν να υποχωρήσει η κοκκινίλα στα μάτια αλλά η σωστή μεταχείριση των φακών επιβάλλεται για να μην επαναληφθεί το πρόβλημα.

7) Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι μία ασθένεια που βλάπτει το οπτικό νεύρο. Συχνά προκαλείται από υπερβολική πίεση στο μάτι λόγω συσσώρευσης υγρών. Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η ερυθρότητα και η θολή όραση. Οτιδήποτε αισθανθείς από αυτά, πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου για να σε καθοδηγήσει.

8) Έκθεση σε οθόνες

Η υπερβολική έκθεση σε οθόνες υπολογιστή η κινητών ειδικά σε ένα περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, μπορεί να προκαλέσει κόκκινα μάτια. Όταν βρισκόμαστε μπροστά από οθόνες, κλείνουμε ασυναίσθητα λιγότερες φορές τα μάτια μας, με αποτέλεσμα να μην υγραίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό και έτσι προκαλείται ξηρότητα και κοκκινίλα. Για αυτό, κάθε 10 λεπτά πρέπει να σηκώνεσαι και να αποσπάς την προσοχή σου για ένα δυο λεπτά από τις οθόνες για να επανέλθει στο φυσιολογικό η κυκλοφορία στα μάτια σου.

Αν παρατηρήσεις στα μάτια σου, κάτι έξω από τα συνηθισμένα, κλείσε ένα ραντεβού με το γιατρό σου για να ενημερωθείς κυρίως γύρω από την υγιεινή και τον τρόπο που πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

CAVIAR CREAM.Xαβιάρι, Κολλαγόνο & Εmu oil. Ενυδατική κρέμα σύσφιξης- λείανσης.

Διαβάστε ακόμα