Ποιο άρωμα να επιλέξεις ανάλογα με την περίσταση -Ένας φανταστικός οδηγός για τη δύναμη του αρώματος

Κάθε άρωμα κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία. Στιγμές, συναισθήματα, επιθυμίες, θέλω και μπορώ -σε μια φανταστική σύνθεση- συνδυάζονται με λουλούδια, μπαχαρικά, ξύλα και φρούτα.

Αν φοράς άρωμα απλά και μόνο επειδή θέλει να μυρίζεις ωραία, τότε σίγουρα δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι όπλο γοητεία και δύναμης έχεις στα χέρια σου (ή καλύτερα στο μπουντουάρ σου).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αρώματα έχουν έντονη επίδραση πάνω μας, αλλά και σε όσους τα μυρίζουν. Μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τη διάθεση γενικότερα.
Πριν επιλέξεις λοιπόν το άρωμα που θα φορέσεις σήμερα ή αύριο, δες τι κρύβεται πίσω από κάθε μπουκάλι, ή πιο σωστά μέσα σ’ αυτό και διαχειρίσου τις πραγματικές ιδιότητες κάθε μοναδικής εσάνς, κατακτώντας όλα όσα έχεις βάλει κατά νου.

Αν χρειάζεσαι τόνωση κι αναζωογόνηση, διάλεξε ένα άρωμα φρούτων και λουλουδιών για να νιώσεις την απόλυτη ευεξία. Για παράδειγμα, ένα άρωμα με πορτοκάλι θα σε παραπέμψει στο φρέσκο χυμό που στύβεις για πρωινό σου, όταν νιώθεις κουρασμένη. Επιπλέον έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το άρωμα με εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, κίτρο κ.α) ανεβάζει την αδρεναλίνη και βελτιώνει τα αντανακλαστικά.

Αν έχεις σκοπό να αναδείξεις την πιο πονηρή και θηλυκή πλευρά σου, τυλίξου μ’ ένα άρωμα γλυκό και πικάντικο συγχρόνως. Μια σύνθεση που να περιέχει τζούρες από Ανατολή (μπαχαρικά και βανίλια) θα εξυπηρετούσε πολύ την ανάγκη σου για πιο αισθησιακές εμφανίσεις. Έχει γραφτεί πολλάκις σε έρευνες ότι η βανίλια λειτουργεί ως αφροδισιακό για τους άνδρες και μάλιστα ελκύει πιο κλασικούς.

Αν θες να χαλαρώσεις, σα να μένεις τυλιγμένη με μια ζεστή και βελούδινη κουβέρτα στον καναπέ του σπιτιού σου, τότε επίλεξε άρωμα που να περιέχει στη σύνθεσή του: λευκά λουλούδια, βασιλικό, white musk ή πούδρα.

Πριν επιλέξεις άρωμα και στιγμή, κράτησε και μερικές πολύτιμες συμβουλές προς την άψογη εφαρμογή του (οπότε και μαγεία του).

* Φόρεσε το άρωμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα, στη μέσα πλευρά του καρπού σου, στο σημείο αυτό που ορκίζονται οι αρωματοποιοί ότι αναδίδεται καλύτερα.
* Μετά την πρώτη εφαρμογή περίμενε μία με δύο ώρες για να αξιολογήσεις την πραγματική αίσθηση που θα αφήσει πάνω σου, αλλά και ολούθε.
* Όλα τα αρώματα απορροφούνται αμέσως από τις ξηρές επιδερμίδες, αλλά δε διαρκούν πολύ. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και θέλεις μεγαλύτερη διάρκεια χρησιμοποίησε πρώτα το γαλάκτωμα σώματος την ίδιας σειράς.
* Αν το άρωμα που φοράς δεν διαρκεί καθόλου, δοκίμασε ένα μικρό τρικ. Άπλωσε λίγη βαζελίνη στο σημείο του δέρματος που θες να αρωματίσεις κι ύστερα βάλε το άρωμα.
* Τo eau de parfum περιέχει περισσότερο άρωμα σε συμπυκνωμένη μορφή, άρα είναι και πιο δυνατό από τα eau de toilette.

Το άρωμα μιας γυναίκας αποκαλύπτει περισσότερα γι’ αυτήν από το γραφικό της χαρακτήρα.

TAGS ΑΡΩΜΑ ΠΟΙΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ BEAUTYDIARIE

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr