Πανευκολα ροφήματα για αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Πανευκολα ροφήματα για αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Φυσικό vερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα

Αν ψάχνετε για ένα νέο ποτό που θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα βοηθήσει το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες το νερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Ένα δροσιστικό ποτό με λιγότερο από 10 θερμίδες ανά μερίδα μπορεί να κάνει θαύματα από την πρώτη εβδομάδα.
Αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αντικαθιστώντας τα αναψυκτικά (διαίτης και μη), με το νερό με μήλο και κανέλα θα καταφέρουμε και να διώξουμε κιλά και να γεμίσουμε με ενέργεια. Μια φυσική αποτοξίνωση που ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, ενισχύει την υγεία της καρδιάς, μειώνει τη χοληστερίνη, μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα.

Υλικά
1 μήλο
1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
1 λίτρο κρύο νερό
2 φέτες λεμόνι
2 κουταλιές φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη (τζίντζερ) ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη

Εκτέλεση

Πλένουμε το μήλο, το καθαρίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά και το κόβουμε σε φέτες. Σε μια κανάτα προσθέτουμε τις φέτες από το μήλο και την κανέλα Κεϋλάνης. Για να ενισχύσουμε τις ιδιότητες του νερού αποτοξίνωσης προσθέτουμε 2 φέτες λεμόνι και τζίντζερ. Προσθέτουμε κρύο νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα από το νερό. Τα μήλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για ακόμη 3 φορές για να φτιάξουμε το νερό αποτοξίνωσης.

Παραλλαγές
Σε μια κανάτα χωρητικότητας 1 λίτρου προσθέτουμε τις φέτες μήλου, το ξύλο κανέλας Κεϋλάνης, το λεμόνι και το τζίντζερ. Προσθέτουμε παγάκια μέχρι τα μισά της κανάτας με παγάκια και προσθέτουμε 500ml νερό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Σε μια κανάτα προσθέτουμε τις φέτες μήλου, το ξύλο κανέλας Κεϋλάνης, το λεμόνι και το τζίντζερ, προσθέτουμε 500ml ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κανάτα. Περιμένουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε 500ml νερό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Τα συστατικά από το νερό αποτοξίνωσης με μήλο και κανέλα θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό και σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και άσκηση, θα μας βάλει στο σωστό δρόμο για την απώλεια βάρους.

Παρατηρήσεις:

Σ’αυτό το “ποτό” το νερό είναι μια φυσική αποτοξίνωση και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσει υψηλά τα επίπεδα ενέργειας. Στην πραγματικότητα, η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μιας έντονης προπόνησης είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την εξάντληση και την κούραση.
Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα της πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα που βοηθά στην προώθηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος και μας δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιέχουν πολλές οργανικές ενώσεις και βιταμίνες που ενισχύουν τη γενική υγεία μας.
Οι πολυφαινόλες των μήλων βοηθούν να επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων και να τους σπάσουν σε απλά σάκχαρα μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Mειώνουν επίσης την απορρόφηση της γλυκόζης και διεγείρουν το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη και αυτό συντελεί στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος.
Η κανέλα Κευλάνης θα μπορούσε απλώς να είναι το καλύτερο φυσικό συστατικό που υπάρχει για την απώλεια βάρους. Περιέχει φυσικές θερμογόνες ιδιότητες που προάγουν το μεταβολισμό να κάψει θερμίδες. Βελτιώνει την λειτουργία της ινσουλίνης, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους η κανέλα βοηθά να αποφευχθεί αυτό.

Νερό αποτοξίνωσης με καρπούζι

Υλικά
2 λίτρα νερό
1 μεγάλη φέτα καρπούζι
χυμός από 1 λεμόνι
Φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου ή λουίζας

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους το καρπούζι εκτός από την φλούδα του. Σε ένα βάζο προσθέτουμε το καρπούζι, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα μέντας ή δυόσμου ή λουϊζας. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε το βάζο. Βάζουμε το βάζο στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 ώρες να εμποτιστούν όλα τα υλικά και να δώσουν την γεύση, το άρωμα και τις ιδιότητες τους. Μετά από 8 ώρες καταναλώνουμε το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρατηρήσεις:

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, λυκοπένιο, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθάνε στην καλή υγεία του οργανισμού μας και είναι το ιδανικό φρούτο για απώλεια βάρους. Έχει χαμηλή πυκνότητα ενέργειας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε νερό, το οποίο σημαίνει ότι έχει μικρό αριθμό μερίδων για μια μεγάλη μερίδα. Οι τροφές με χαμηλή πυκνότητα ενέργειας είναι ιδανικές για την απώλεια βάρους επειδή μας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού χωρίς να μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες. Το καρπούζι επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, επειδή είναι πλούσιο σε μια οργανική ουσία την κιτρουλίνη. Η κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο βοηθάει το ήπαρ και τα νεφρά να απαλλαγούν από την αμμωνία.
Η αμμωνία είναι ένα υποπροΐον των πρωτεϊνών που καίει το σώμα μας για να έχει συνεχώς ενέργεια κι αυτό είναι επιζήμιο για τα κύτταρά μας. Εκτός από το καρπούζι το αγγούρι επίσης περιέχει κιτρουλίνη αλλά όχι σε τόση μεγάλη ποσότητα σε σύγκριση με το καρπούζι.
Το λεμόνι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και τονώνει το πεπτικό σύστημα. Είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, καούρας και φουσκώματος. Έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή χολής και την βοηθάει να ρέει ελεύθερα. Η χολή παράγεται από το ήπαρ και καταλήγει στο λεπτό έντερο για να σπάσει τα λίπη που έχουμε καταναλώσει.
Τα φύλλα μέντας ή δυόσμου βελτιώνουν τη ροή της χολής από το ήπαρ στη χοληδόχο κύστη και στο λεπτό έντερο όπου διασπά τα λίπη. Επίσης, χαλαρώνει τους μυς του στομάχου.
Η λουίζα ενισχύει το πεπτικό σύστημα και βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού όπως κράμπες, φούσκωμα, δυσπεψία και διάρροια. Βοηθάει επίσης στην απώλεια κιλών και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Το νερό που θα φτιάξουμε με καρπούζι και λεμόνι είναι πολύ καλό για αποτοξίνωση και μπορεί να καταναλωθεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθούμε ή στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή: www.enter2life.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr