Τσάι για αδυνάτισμα –Πώς να αδυνατίσετε πίνοντας διαφορετικά είδη τσαγιών

Τσάι για αδυνάτισμα –Πώς να αδυνατίσετε πίνοντας διαφορετικά είδη τσαγιών

Θέλετε να αποτοξινώσετε άμεσα τον οργανισμό σας, να αποβάλλετε δηλαδή από αυτόν τις περιττές τοξίνες που του προσδίδουν βάρος και πρήξιμο και γενικώς δεν του κάνουν καλό;

Θέλετε, παράλληλα, να δείτε την ένδειξη της ζυγαριάς σας να κατεβαίνει σιγά – σιγά χωρίς να καταβάλετε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια;

Θέλετε να αποκτήσετε μία πιο επίπεδη κοιλίτσα, να απαλλαχθείτε από τα ψωμάκια στα μπράτσα, στην κοιλιά, στην μέση, στην πλάτη, στην περιφέρεια ή / και στους μηρούς;

 

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

 

Όσα περισσότερες ήταν οι καταφατικές απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματά μας, τόσο πιο σίγουρες πιστεύουμε ότι πρέπει να είστε στο να ξεκινήσετε να πίνετε τσάι για αδυνάτισμα, για τα παραπάνω οφέλη, αλλά και για πολλά ακόμη θετικά που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τσάι για αδυνάτισμα: Ποια είδη υπάρχουν και τι προσφέρει το καθένα;

1. Πράσινο τσάι για ενεργοποίηση του μεταβολισμού
Ίσως το πιο γνωστό, το πιο σύνηθες και το ευρύτερα διαδεδομένο τσάι για αδυνάτισμα να είναι το πράσινο τσάι, που όλες και όλοι λίγο – πολύ γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει. Το πράσινο τσάι, λοιπόν, ενισχύει τον οργανισμό μας με πολλά οφέλη, όπως είναι το κάψιμο λίπους από όλο το σώμα και ειδικότερα από την περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, λόγω της καφεϊνης που εμπεριέχει, το εν λόγω τσάι για αδυνάτισμα προκαλεί τη λιπολυτική αντίδραση στο σώμα, τού επιτρέπει δηλαδή αν καίει θερμίδες για να παράγει ενέργεια κι όχι να αποθηκεύει τις θερμίδες ως λίπος και μάλιστα ως λίπος στην κοιλιακή και στομαχική περιοχή. Τέλος, το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με ένα συστατικό (τις πολυφαινόλες κατεχίνης), οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που έχουν καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση και στην ενεργοποίηση και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

2. Μαύρο τσάι για απώλεια βάρους, μείωση Δείκτη Μάζας Σώματος και μείωση πόντων από τη μέση
Δε γίνεται να έχουμε ως θέμα συζήτησης το τσάι για αδυνάτισμα και να παραλείψουμε να αναφερθούμε – έστω και συνοπτικά – στο μαύρο τσάι και στην εξαιρετική και πολυποίκιλη δράση του στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μαύρο τσάι, σύμφωνα με τις έρευνες, είναι ένα ακόμη από τα ροφήματα και τα είδη τσαγιού που βοηθούν πάρα πολύ στο αδυνάτισμα.Πιο ειδικά, έχει την ιδιότητα να μειώνει το βάρος και τον δείκτη μάζας σώματος, καθώς επίσης και την περιφέρεια της μέσης, κάτι που σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλές από εσάς. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι λόγω των συστατικών του, και το μαύρο τσάι είναι αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας.

3. Λευκό τσάι για πρόληψη έναντι στην εμφάνιση καινούριων λιποκυττάρων
Το λευκό τσάι είναι το λιγότερο ζυμωμένο και επηρεασμένο από τον αέρα και τον ήλιο τσάι, ενώ συγκεντρώνεται όσο το φυτό είναι ακόμη νεαρό κι άρα διαθέτει πολύ περισσότερες πολυφαινόλες από τα άλλα είδη τσαγιού. Σε σύγκριση με το πράσινο τσάι, λόγου χάριν, το οποίο έχει ήδη πολλές πολυφαινόλες, το λευκό τσάι διαθέτει τις… τριπλάσιες! Ως απόρροια αυτού, το λευκό είναι ένα τσάι για αδυνάτισμα που συμβάλει στη λιπόλυση, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει τη δημιουργία / το σχηματισμό λιπωδών κυττάρων. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η γεύση του εν λόγω τσαγιού είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα είδη, και θεωρούμε πως καταναλώνεται πιο εύκολα επειδή έχει πιο λεπτή και ελαφριά γεύση.

4. Τσάι μέντας για αίσθημα κορεσμού και μείωση αισθήματος πείνας
Η μυρωδιά και μόνο της μέντας έχει βρεθεί πως καταστέλλει την όρεξη, όταν άλλες μυρωδιές τροφών και ροφημάτων την ενεργοποιούν. Το τσάι μέντας είναι ένα τσάι για αδυνάτισμα με ξεχωριστή κι έντονη γεύση που μπορεί να σας κρατήσει μια υπέροχη συντροφιά την ώρα που βλέπετε τηλεόραση, την ώρα που κάνετε τη δουλειά στο γραφείο σας, αλλά και γενικότερα το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλετε να αποτοξινωθείτε, να αδυνατίσετε και να κάψετε περιττό λίπος από το σώμα σας. Ένα καλό tip που σχετίζεται, θα λέγαμε, με την μέντα και το αίσθημα κορεσμού, είναι το να ρίχνετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας στο μαξιλάρι σας, έτσι ώστε να μην έχετε το βράδυ… «επιδρομές» στην κουζίνα!

5. Pu Erh τσάι για ενίσχυση στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο λίπους
Το τσάι Pu Erh αποτελεί μια Κινέζικη ποικιλία μαύρου τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση. Μπορεί να μην το έχετε ακουστά ή να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και γνωστό (έστω στη χώρα μας), ωστόσο τα εγγυημένα αποτελέσματά του μάς καθιστούν απαραίτητο να το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας, ως ένα τσάι για αδυνάτισμα. Ο ρόλος του έγκειται στην απώλεια βάρους, στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών μέσω της συχνής διούρησης, όπως επίσης και στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου και των τριγλυκεριδίων. Αναζητήστε το και δώστε του μία ευκαιρία!

Συμβουλή για αδυνάτισμα με τσάι
Κι επειδή θέλετε να χάσατε λίγα ή περισσότερα κιλά, να αποκτήσετε μία πιο επίπεδη κοιλιά, να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, να κάψετε περιττό λίπος και συλλήβδην να ενισχύσετε την υγεία σας– σωματική κι ως εκ τούτου και ψυχική –, γιατί να μην πίνετε 1 με 2 ροφήματα την ημέρα από κάποιο τσάι για αδυνάτισμα, ενώ παράλληλα φροντίζετε να τηρείτε μία ισορροπημένη διατροφή και λίγη άσκηση;

 

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr