Φυσικοί τρόποι για να καταπραΰνετε το άγχος.

Φυσικοί τρόποι για να καταπραΰνετε το άγχος.

 

Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, περπατήστε στο τετράγωνο και σκεφτείτε λογικά εάν πρόκειται για αληθινό πρόβλημα
Φυσικοί τρόποι για να καταπραΰνετε το άγχος | vita.gr

Όταν μας κυριεύει το άγχος και δεν χρειάζεται να πάρουμε χάπια για αυτό, ξέρουμε ότι υπάρχουν φυσικά μέσα και τεχνικές που μας χαλαρώνουν, είτε άμεσα είτε εν καιρώ. Ποια είναι τα ροφήματα και οι απλές τροφές που συμβάλουν στην αποβολή του άγχους που μας προκαλεί ταχυκαρδία και δυσκολία στην αναπνοή;

Χαμομήλι. Ως γνωστόν, ένα φλιτζάνι χαμομήλι σε βοηθά να ηρεμήσεις και να πας για ύπνο πιο εύκολα. Κάποια συστατικά λειτουργούν στους υποδοχείς του εγκεφάλου με τον τρόπο που λειτουργούν κάποια χαλαρωτικά φάρμακα. Σε έρευνα που έγινε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, οι ασθενείς με γενικευμένη διαταραχή άγχους που έλαβαν συμπληρώματα χαμομηλιού, είχαν σημαντική μείωση στα συμπτώματα άγχους.

Πράσινο τσάι. Το βασικό συστατικό του κρατά σταθερό τον καρδιακό παλμό και την πίεση. Απλώς θα πρέπει να το πίνετε σε καθημερινή βάση εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα.

Μελισσοβότανο. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ύπνο. Συνήθως συνδυάζεται με άλλα χαλαρωτικά βότανα, όπως το χαμομήλι και η βαλεριάνα.

Άσκηση. Είναι ασφαλής, καλή για τον εγκέφαλο και ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη και το άγχος, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Ένα από τα μεγαλύτερα αίτια του άγχους είναι η μόνιμη ανησυχία για το θάνατο και τις ασθένειες. Όταν γυμναζόμαστε, νιώθουμε πιο δυνατοί και υγιείς.

Λεβάντα. Το μεθυστικό της άρωμα έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. Σε πρόσφατη έρευνα, Έλληνες ασθενείς σε οδοντιατρείο, ήταν λιγότερο αγχωμένοι όταν περίμεναν σε δωμάτιο με άρωμα λεβάντας.

Φάτε κάτι αμέσως. Όποιος πεινάει, εκνευρίζεται. Πέφτει το ζάχαρο και πρέπει να φάτε κάτι άμεσα. Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ή μία χούφτα ξηρούς καρπούς με ένα ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι. Φροντίστε να τρέφεστε σωστά και ισορροπημένα ώστε να μην φτάνετε σε σημείο πείνας.

Σταματήστε να σκέφτεστε τα χειρότερα. Η καταστροφολογία σας κάνει να σκέφτεστε ότι δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτα. Αντ’αυτού, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, περπατήστε στο τετράγωνο και σκεφτείτε λογικά εάν πρόκειται για αληθινό πρόβλημα.

www.vita.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr