Δεν υπάρχει ομορφιά δίχως ατέλειες! Έξυπνες κι εύκολες λύσεις μακιγιάζ

Δεν υπάρχει ομορφιά δίχως ατέλειες! Έξυπνες κι εύκολες λύσεις μακιγιάζ

Πόσες φορές μέσα στον πανικό της καθημερινότητας μας υπάρχουν πράγματα που μας ρίχνουν ψυχολογικά και επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Ως γυναίκα αλλά και ως makeup- artist σας έχω τη λύση για το πως η κάθε «ατέλεια» μπορεί να συμμορφωθεί με τεχνικές του μακιγιάζ, αν και για εμένα δεν υπάρχει ομορφιά δίχως ατέλειες!

Κεφάλαιο Μάτια

Η όψη των ματιών είναι ο καθρέφτης της κούρασης ή ακόμα και τυχόν προβλήματος υγείας. Τι βοηθά τη περιοχή των ματιών; Μα φυσικά ο ύπνος, 7-8 ώρες καθημερινά και η ενυδατική κρέμα ματιών πρωί – βράδυ (ανάλογα την ηλικία).

Σεπερίπτωσημαύρωνκύκλων τοποθετούμε 2 ειδών concealer. Πρώτα ένα διορθωτικόconcealerσεκίτρινηαπόχρωση ακριβώς όπου υπάρχουν οι μαύροι κύκλοι και μετά από πάνω το concealerσεελαφρώςπιοφωτεινήαπόχρωση ίδια με το foundation που επιλέγουμε.
Σεπερίπτωσηπρησμένωνματιών υπάρχει σωτηρία! Τα ειδικά roll-on serum για τα μάτια, βοηθούν να αποσυμφορηθεί το οίδημα προτού τοποθετήσουμε ένα concealer ελαφριάς υφής.

Κεφάλαιο Πανάδες-Δυσχρωμίες

Dark spot … be good to me!

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται το καλοκαίρι στο πρόσωπο και δυστυχώς το «κουβαλάμε» και μέχρι το φθινόπωρο είναι οι πανάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η προστασία από τον ήλιο, όχι μόνο για λόγους ομορφιάς, αλλά και υγείας.

Χρησιμοποιούμε stick foundation για περισσότερη κάλυψη στην περιοχή που έχουμε τις πανάδες και σβήνουμε με το πινέλο μας προς το υπόλοιπο μέρος (την περίσσεια του υλικού) όπου δεν υπάρχουν πανάδες, για ομοιόμορφη κάλυψη.
Αποφεύγουμε έντονες λάμψεις στην περιοχή που έχουμε τις πανάδες, γιατί μαρτυρούν το «θέμα» μας.

Κεφάλαιο Ανεπιθύμητα κόκκινα σπυράκια & ερυθρότητα
Οι ορμόνες είναι γυναικεία υπόθεση και αποτελούν βασικό παράγοντα για τη δημιουργία ερυθρότητας και ακμής στο πρόσωπο μας. Υπάρχουν κατάλληλα προιόντα που κατευνάζουν τις συγκεκριμένες παθήσεις, (κρέμες, σαπούνια κλπ.) όμως και με το μακιγιάζ μπορούμε να τα «καμουφλάρουμε».

Με τη χρήση του απαραίτητου διορθωτικού, καλύπτουμε την ατέλεια και προσθέτουμε το ιδανικό για το χρωματοτυπό μας foundation σε oil-free τύπο.

Κεφάλαιο Φρύδια
Οι τυχερές της υπόθεσης είναι αυτές που έχουν ένα αρμονικό και ισορροπημένο σχήμα φρυδιού με αρχή-μέση και τέλος. Το φρύδι αναδεικνύει την έκφραση του προσώπου και η ύπαρξη του είναι απαραίτητη.

Με ειδικό μολύβι φρυδιών ή σκιά φρυδιών παχαίνουμε και επιμηκύνουμε όσο χρειαστεί το υπάρχον σχήμα για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Κείμενο:Χατζόγλου Κατερίνα, Makeup – Artist, FB:Katerina Chatzoglou Makeup-Artist, INSTAGRAM: @katerinas_makeup_art

www.advancehealth.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr