4 μύθοι για τα έλαια προσώπου που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε Διαβάστε τι ισχύει πραγματικά.

4 μύθοι για τα έλαια προσώπου που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε Διαβάστε τι ισχύει πραγματικά.

Καταλαβαίνουμε πλήρως: το να απλώσετε ένα έλαιο προσώπου στο δέρμα σας –ειδικά εσείς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα- είναι κάπως τρομαχτικό. Κάτι μας λέει όμως πως στο νου σας έχετε τους παρακάτω μύθους για αυτά και για αυτό τα «φοβάστε». Ισχύουν όμως όντως; Κάποια ναι και κάποια όχι. Διαβάστε παρακάτω και ετοιμαστείτε να αγαπήσετε –ή έστω να τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε- ένα έλαιο προσώπου.

Χρύσα Δαρσακλή 

 

ΜΥΘΟΣ: Τα έλαια δεν είναι αποτελεσματικά στην αντιγήρανση

ΑΛΗΘΕΙΑ: H βασική αρχή της αντιγήρανσης είναι η καλή και σωστή ενυδάτωση. Τα έλαια παγιδεύουν την υγρασία στην επιδερμίδα συνεπώς είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στα σημάδια της γήρανσης. Επίσης, είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που αποτρέπουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών κι έτσι διατηρούν το δέρμα νεανικό για περισσότερο χωρίς εξωτερικές επιθέσεις.

ΜΥΘΟΣ: Tα έλαια προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο το χειμώνα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι νέες φόρμουλες απορροφούνται άμεσα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και της χαρίζουν τέλεια λάμψη. Δεν είναι πυρηνική φυσική, τα λάδια είναι παντός καιρού και ιδανικά για μετά τη θάλασσα μάλιστα.

ΜΥΘΟΣ: Δημιουργούν σπυράκια

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οποιοδήποτε προϊόν και αν χρησιμοποιήσετε το οποίο είναι λάθος για το δέρμα σας μπορεί να το κάνει να αντιδράσει και άρα να εμφανίσει σπυράκια. Αν επιλέξετε το σωστό τύπο ελαίου το μόνο που θα συμβεί στο δέρμα σας είναι να δείχνει υπέροχα λαμπερό και ενυδατωμένο. Υπάρχουν μάλιστα και αντιβακτηριδιακά λάδια, ιδανικά για επιδερμίδες με τάση προς ακμή. Συνεπώς όχι, τα έλαια δεν προκαλούν σπυράκια.

ΜΥΘΟΣ: Είναι ακατάλληλα για τις λιπαρές επιδερμίδες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μπορεί στη θεωρία, η χρήση λαδιού σε ένα ήδη λιπαρό δέρμα να μην έχει λογική. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ειδικά λάδια που ρυθμίζουν το σμήγμα και μπορούν να κάνουν θαύματα για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Χρύσα Δαρσακλή

www.instyle.gr

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr