Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα βήμα (με ατμό, αιθέρια έλαια, μάσκες)

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι βήμα βήμα (με ατμό, αιθέρια έλαια, μάσκες)

 

Εύκολες, φυσικές συνταγές με απλά υλικά που τονώνουν και ανανεώνουν το δέρμα.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Στην άνεση του σπιτιού σου, θα ανακατέψεις μόνο αγνά, φυσικά υλικά από τα ντουλάπια, το ψυγείο ή τις γλάστρες σου και θα δημιουργήσεις αποτελεσματικά μείγματα που θα καθαρίσουν βαθιά και θα φωτίσουν το πρόσωπό σου.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι με ατμό

Δοκίμασε «μια σάουνα προσώπου» με βότανα μία φορά την εβδομάδα.

How to: Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράσε νερό και ρίξε 1 κ.σ. τσάι του βουνού και 1 κ.σ. δεντρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι ή ό,τι άλλο βότανο έχεις. Σκέπασε το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα, σκύψε πάνω από τον ατμό, σε απόσταση 30 εκ. και μείνε έτσι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκούπισε όλο το δέρμα με ένα βαμβάκι και ξέβγαλε με παγωμένο νερό. Ο καθαρισμός με ατμό είναι εξαιρετικά ευεργετικός για το δέρμα, καθώς ανοίγει τους πόρους και απομακρύνει τα μαύρα στίγματα.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι με κομπρέσα και αιθέρια έλαια
Βράσε νερό και ρίξε μέσα 2 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια για το πρόσωπο. Το νερό πρέπει να είναι αχνιστό αλλά ανεκτό από την επιδερμίδα. Βάλε μέσα μια μικρή πετσέτα μπάνιου και, αφού τη στύψεις καλά, τύλιξέ τη στο πρόσωπο αφήνοντας έξω μόνο τη μύτη. Περίμενε μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει και επανάλαβε πέντε φορές. Θα δεις αμέσως την επιδερμίδα σου πιο ξεκούραστη και λαμπερή, ενώ οι λεπτές γραμμές έκφρασης θα έχουν απαλυνθεί θεαματικά.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι με μάσκα με καρύδια
Δύο καρύδια αρκούν. Λιώσε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικροί κόκκοι και ανακάτεψέ τους με 2 κ.σ. γιαούρτι και 1 κ.γ. καθαρό αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε το μείγμα σαν μάσκα για 15 λεπτά, αφήνοντας το κάθε συστατικό να κάνει τη δουλειά του: Το καρύδι διώχνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και το λιπαρό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος, το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού συσφίγγει τους πόρους και το εξωτερικό επίπεδο της επιδερμίδας και το αμυγδαλέλαιο την καταπραΰνει και την ενυδατώνει.

www.shape.gr

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου σε ειδική τιμή προσφοράς!

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr