Τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για αντιγήρανση!

Τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για αντιγήρανση!

Αντιγηραντικά αιθέρια έλαια

Συγγραφέας Χαρά Σωτηροπούλου

Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για τις ιδιότητες που έχουν, και χρησιμοποιούνται κυρίως στην υπηρεσία της ομορφιάς. Πολλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης περιλαμβάνουν στα συστατικά τους διάφορα αιθέρια έλαια και προσφέρουν ιδιότητες που ωφελούν σε βάθος την επιδερμίδα. Εκτός όμως από τα προϊόντα περιποίησης που μπορείς να βρεις στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία, μπορείς να προμηθευτείς τα δικά σου αιθέρια έλαια, για να παρασκευάσεις διάφορες μάσκες προσώπου και σώματος με αγνά και φυσικά υλικά.

Τα αιθέρια έλαια, έχουν πολλές ιδιότητες. Χαλαρωτικές, ενυδατικές, αντιγηραντικές και άλλες. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αντιγηραντικά αιθέρια έλαια καθώς και διάφορους τρόπους που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να απαλύνεις τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης, αλλά και να προλάβεις την πρόληψή τους.

Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή αντιγηραντικά αιθέρια έλαια, είναι αυτό του άγριου τριαντάφυλλου. Τα αγαπημένα λουλούδια των περισσότερων γυναικών μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ρυτίδων. Πρόσεξε το αιθέριο έλαιο που θα αγοράσεις να είναι 100% φυσικό, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμη και αν δεν έχεις ρυτίδες, μπορείς να το χρησιμοποιείς στην επιδερμίδα σου για να προλάβεις την εμφάνιση τους. Μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, αφού είναι από τις περιοχές που θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή.

Ένα ακόμη από τα αντιγηραντικά αιθέρια έλαια που μπορείς να προμηθευτείς και να χρησιμοποιήσεις για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση είναι το φυσικό αιθέριο έλαιο κανέλας. Χρησιμοποιείται ως συστατικό με άλλα προϊόντα και υπόσχεται άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα. Το αιθέριο έλαιο κανέλας έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες και θεωρείται από τα καλύτερα για την περιποίηση του δέρματος. Λόγω του ότι είναι πολύ ισχυρό θέλει προσοχή στην ποσότητα. Λίγες σταγόνες είναι αρκετές για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Το αιθέριο έλαιο νυχτολούλουδου έχει αρκετές ιδιότητες. Μεταξύ άλλων είναι και αντιγηραντικό. Για το λόγο αυτό θα το δεις ως βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες ημέρας και νύχτας για ώριμες επιδερμίδες.

Ένα ακόμη αιθέριο έλαιο που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη λείανση των ρυτίδων και στο γέμισμα των λεπτών γραμμών, είναι το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού ή αλλιώς το λάδι χαμομηλέλαιο. Αποτελεί ένα ιδανικό αιθέριο έλαιο, ήπιο και φιλικό στην επιδερμίδα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα.

Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου μπορεί να σε βοηθήσει και αυτό αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων αλλά και στην επαναφορά της ελαστικότητας της επιδερμίδας που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Εκτός από αυτό, το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου έχει πολλές ενυδατικές ιδιότητες και για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά αιθέρια έλαια είναι το νερολί. Νερολί ονομάζεται το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη νερατζιά, και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από πολλές γυναίκες για να τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες. Το νερολί ενυδατώνει σε βάθος τη ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα και την κάνει να φαίνεται νεότερη και λαμπερή.

Τέλος, ένα ακόμη από τα αντιγηραντικά έλαια που αξίζει να αναφέρουμε είναι το αιθέριο έλαιο γερανιού, το οποίο αποτελεί και αυτό συστατικό σε πολλές κρέμες αντιγήρανσης. Το αιθέριο έλαιο γερανιού γεμίζει τις ρυτίδες και βοηθάει την επιδερμίδα να βρει τη χαμένη ελαστικότητα και λάμψη της.

www.dynamikhgynaika.gr

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)

Αιθέριο έλαιο Νυχτολούλουδου. Το έλαιο των ρυτίδων.

Χαμομηλέλαιο

Αιθέριο Έλαιο Χαμομήλι

Αιθέριο Έλαιο Σανταλόξυλο

Αιθέριο Έλαιο Νερολί

Αιθέριο Έλαιο Γερανιού. Για κυτταρίτιδα, ομορφιά και ηρεμία!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr