Οι 5 καλύτερες σπιτικές κούρες κατά της γήρανσης της επιδερμίδας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι 5 καλύτερες σπιτικές κούρες κατά της γήρανσης της επιδερμίδας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Εύκολες, φυσικές συνταγές με απλά υλικά που ανανεώνουν το δέρμα του προσώπου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Υπάρχουν βδομάδες ολόκληρες που δεν σας μένει χρόνος για beauty-shoping ή για επίσκεψη στο spa. Μπορεί, βασικά, να μην σας περισσεύουν και τα χρήματα. Η επιδερμίδα σας, ωστόσο, έχει τεράστιες απαιτήσεις για φροντίδα και ανανέωση. Μην το βάζετε κάτω, λοιπόν. Δείτε πώς με αυτές τις απλές, αυτοσχέδιες «συνταγές» που προτείνουν τρεις κορυφαίες εξπέρ στις αγνές αισθητικές θεραπείες, θα καλύψετε όλες τις απαιτήσεις για αντιγήρανση, λάμψη και υγεία της επιδερμίδας σας, από την άνεση του σπιτιού σας -και εντελώς δωρεάν.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε αγνά, φυσικά υλικά από τα ντουλάπια, το ψυγείο ή τις γλάστρες σας και να δημιουργήσετε μερικά πολύ αποτελεσματικά μείγματα που ενυδατώνουν, αναπλάθουν και φωτίζουν το πρόσωπό σας μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας», λέει η Sarah Akran, celebrity αισθητικός και δίνει την πρώτη συνταγή της λίστας μας:

Μέλι για ενυδάτωση

Η πιο απλή επιλογή σας, περιλαμβάνει μόνο λίγο μέλι! Αμέσως μετά τον καλό καθαρισμό του δέρματος με μια λοσιόν, στρώστε μια μεγάλη κουταλιά με μέλι σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. «Το μέλι, δεν θα απομακρύνει μόνο κάθε είδους ρύπους που έχουν φράξει τους πόρους, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά ευεργετικό φυσικό μέσο ενυδάτωσης του δέρματος», λέει η Akran και προσθέτει: «Για σας που έχετε ξηρό δέρμα, ένα ακόμη ευεργετικό ενυδατικό συστατικό είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Απλώστε μερικές σταγόνες σε όλο το πρόσωπο κάνοντας ελαφρύ μασάζ ώστε να απορροφηθεί εντελώς, λίγο πριν πέσετε για τον βραδινό ύπνο».

Οι σημαντικοί λόγοι που αξίζει να απλώνετε αυτά τα φρούτα στην επιδερμίδα σας

Κοκτέιλ εσπεριδοειδών για φωτεινότητα
«Υπάρχουν δυο φυσικοί τρόποι για να δώσετε περισσότερη νεανική λάμψη στην επιδερμίδα σας, με κοινό συστατικό τη βιταμίνη C», λέει η πιο δημοφιλής αισθητικός της Νέας Υόρκης με ειδίκευση στις φυσικές θεραπείες, Cecilia Wong και εξηγεί: «Για να δράσει “εκ των έσω” η πανίσχυρη αντιοξειδωτική βιταμίνη στύψτε μισό λεμόνι ή γκρέιπφρουτ μέσα σε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και έχετέ το δίπλα σας όλη μέρα στη δουλειά. Ταυτόχρονα, με σκέτο χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να πετύχετε πιο άμεση, τοπική δράση της βιταμίνης C: απλά, εμποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα σε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου βιολογικού πορτοκαλιού και απλώστε το κατευθείαν στο δέρμα, “σαρώνοντας” όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Τα εσπεριδοειδή, είτε πίνοντάς τα, είτε απλώνοντάς τα -σαφώς και τρώγοντάς τα- καθαρίζουν τον οργανισμό απομακρύνοντας τις τοξίνες πριν αυτές φτάσουν στην επιδερμίδα, οδηγώντας σε άμεσα τόνωση και φωτεινότητα της επιδερμίδας».

Καρύδια για απαλότερη υφή

Δυο καρύδια αρκούν για να δημιουργήσετε μια μάσκα άμεσης δράσης, που θα προσφέρει απολέπιση, σύσφιξη και βαθιά ενυδάτωση ταυτόχρονα. Η αισθητικός Bonnie O’ Brien, μια από τις κορυφαίες natural beauty influencers στον κόσμο και δημιουργός της σειράς βιολογικών καλλυντικών Wild Bloom Pure Skincare προτείνει:

«Λιώστε δυο φρέσκα καρύδια στο μπλέντερ ώστε να μεταμορφωθούν σε μικρούς κόκκους και ανακατέψτε τα με δυο μεγάλες κουταλιές γιαούρτι ένα κουταλάκι του γλυκού καθαρό αμυγδαλέλαιο. Απλώστε το μείγμα σαν μάσκα για 15 λεπτά, αφήνοντας κάθε συστατικό να κάνει όλη τη δουλειά: α) το καρύδι διώχνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και το λιπαρό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος, β) το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού συσφίγγει τους πόρους και το εξωτερικό επίπεδο της επιδερμίδας και γ) το αμυγδαλέλαιο καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και σφριγηλό».

Τσάι για εξαφάνιση των μαύρων κύκλων
Το τσάι είναι το ιδανικό γιατρικό της φύσης για ένα ξεκούραστο βλέμμα. Ζεστάνετε ελαφρώς το τσάι (η υψηλή θερμότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βουτήξτε στο φλιτζάνι ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος το οποίο θα τοποθετήσετε στα μάτια σας, σαν κομπρέσα. «Η ελαφριά θερμότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν μέσα στο δέρμα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, ξεφουσκώνοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρμα», λέει η O’ Brien.

Αυγό για μείωση της λιπαρότητας

«Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο ενός φρέσκου, βιολογικού αβγού και απλώστε το δεύτερο κατευθείαν στο πρόσωπο σαν μάσκα για 10 λεπτά», λέει η O’ Brien και εξηγεί τα οφέλη: «Από τη μια θα διαπιστώσετε πως το δέρμα σας σφίγγει ορατά την ώρα που φοράτε τη μάσκα και απ’ την άλλη, μόλις ξεβγαλθείτε, το δέρμα σας θα είναι λείο, βελούδινο και φωτεινό για δυο σχεδόν 24ωρα».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

www.clickatlife.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr