Τρόποι να εντάξεις τη βρώμη στην καθημερινή σου περιποίηση

Τρόποι να εντάξεις τη βρώμη στην καθημερινή σου περιποίηση

 

Ναι, η βρώμη έχει θέση στη beauty ρουτίνα σου

by Billie Kordouli

Η ιδέα της αξιοποίησης φυσικών συστατικών στην περιποίηση των γυναικών είναι αρχαία. Ειδικά τα φυτά και οι καρποί είχαν και έχουν ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις μας. Τα τελευταία χρόνια βέβαια γνωρίζουν μια ιδιαίτερη δόξα. Διακρίνουμε μια ανησυχία όλο και περισσότερων γυναικών για το κατά πόσο αγνά είναι τα συστατικά που εντάσσουν στην περιποίησή τους. Ένα από τα συστατικά που μπορεί να δώσει νέα πνοή στη beauty ρουτίνα μας είναι η βρώμη. Το συστατικό αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα. Mήπως έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα τα οφέλη της βρώμης στην επιδερμίδα μας;

Αλήθεια, πόσες από μας γνωρίζουμε τις όλους τους τρόπους για να εντάξουμε τη βρώμη στη beauty routine μας; Παρακάτω θα βρεις ορισμένες προτάσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη βρώμη και να απολαύσεις τα οφέλη της.

1. Μάσκα με βρώμη και μέλι:

η μάσκα αυτή προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο ξηρό δέρμα. Ο συνδυασμός της βρώμης με το μέλι είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει ανακούφιση στο θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα. Για να την φτιάξεις μπορείς να συνδυάσεις 1 κουταλιά της σούπας βρώμη με δυο κουταλιές της σούπας μέλι. Άφησε τη να δράσει για τουλάχιστον 15’ και στη συνέχεια αφαίρεσε τη με άφθονο χλιαρό προς ζεστό νερό.

2. Μάσκα απολέπισης με βρώμη:

την παραπάνω μάσκα, μπορείς να τη μετατρέψεις σε μάσκα απολέπισης. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο ή όποιο άλλο έλαιο της προτίμησής σου μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την κατάλληλη σύσταση. Κάνε απαλό scrub και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Μια επιπλέον χρήση της βρώμης είναι η εξής:

καθημερινά, ξεπλένουμε το σαπούνι καθαρισμού του προσώπου μας με νερό βρώμης. Ναι καλά άκουσες. Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη σε 500 ml νερό για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσει, το σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε το νερό αυτό για να απομακρύνουμε το προϊόν καθαρισμού μας. Η παραπάνω διαδικασία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα δέρματα που τείνουν να έχουν να φραγμένους πόρους. Το υγρό αυτό προκαλεί μια εξαιρετικά ήπια απολέπιση η οποία μακροπρόθεσμα προλαμβάνει το φράξιμο των πόρων, βοηθώντας το δέρμα να αναπνεύσει.

www.savoirville.gr

Έλαιο βρώμης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr