Νερολί αιθέριο έλαιο που βοηθά  το ξηρό σπασμένο δέρμα και τα σπασμένα αγγεία. Ηρεμεί.

Νερολί αιθέριο έλαιο που βοηθά το ξηρό σπασμένο δέρμα και τα σπασμένα αγγεία. Ηρεμεί.

Το αιθέριο έλαιο νερολί παράγεται από τα άνθη της νεραντζιάς. Είναι άσπρα αρωματικά λουλουδάκια. Η νεραντζιά ή αλλιώς πορτοκαλιά της Σεβίλλης, ανθίζει δύο φορές το χρόνο, τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο.

Στη χώρα μας είναι αδύνατον να μη μαγευτεί κάποιος όταν περνά κάτω από ανθισμένη νεραντζιά. Η μυρωδιά που αναδύεται είναι μεθυστική.

Από την Βάνα Κοντογιάννη
Εναλλακτική θεραπεύτρια

 

Ο μύθος, λέει ότι το όνομα νερολί προήλθε από την Anna Maria de la Tremoille, πριγκίπισσα της Νερόλα (κοντά στη Ρώμη). Έζησε κατά τη διάρκεια του 160υ αιώνα και χρησιμοποιούσε το άρωμα αυτό κατά κόρον στα γάντια της στις εσάρπες της και στα επιστολόχαρτα της.

Το νερολί έχει φήμη αφροδισιακού ελαίου.

Το αρχαίο έθιμο του στεφανώματος της νύφης με στεφάνι από τα λουλουδάκια του, έχει διττή σημασία. (Λόρκα- Ματωμένος Γάμος). Αφενός συμβολίζει την αγνότητα της νύφης, αφετέρου με το γλυκό του άρωμα κατευνάζει την αγωνία της νεαρής νύφης σχετικά με τη νύχτα του γάμου. Η ευωδιά του άνθους του μας ενώνει ενεργειακά με τον ανώτερο εαυτό μας και συνδέει σώμα και ψυχή.

Η νεραντζιά καλλιεργήθηκε κατ’ αρχάς στη Μεσόγειο από Άραβες κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα. Μετά την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου το δένδρο πέρασε στις Δυτικές Ινδίες και ακόλουθα σε όλη την Αμερική. Σήμερα καλλιεργείται επίσης στη Γαλλία, στην Τυνησία και στην Ιταλία. Το αποσταγμένο έλαιο των λουλουδιών του μνημονεύεται για πρώτη φορά από τον φυσιοδίφη de la Porta το 1563.

Η χημική του σύσταση αποτελείται από υδροκαρβονικά τερπένια 30%, τερπένια αλκοόλης 40% και εστέρες 10-20%.

Ανήκει στην οικογένεια «Rutaceae», έχει yang ενέργεια, και κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Ήλιος. Το άρωμα του είναι λουλουδάτο, θερμό και πλούσιο.

 

Το νερολί ήταν συστατικό για την παρασκευή του κλασσικού eau de cologne μαζί με λεβάντα, περγαμόντο, λεμόνι και δενδρολίβανο. (5 μέρη ελαίου δενδρολίβανου, 20 μέρη ελαίου νερολί, 75 μέρη ελαίου λεμονιού, 5 μέρη ελαίου λεβάντας, 220 μέρη ελαίου περγαμόντου και 5.000 μέρη αλκοόλης 90βαθμών).

Η δράση του απευθύνεται κυρίως στην καρδιά και ανακουφίζει από το άγχος και τη νευρική υπερένταση καθώς απελευθερώνει τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Βοηθά κατά της αϋπνίας και της ταχυκαρδίας. Καταπραΰνει την υστερία.

Μερικές σταγόνες του αιθερίου ελαίου του στο λύχνο, μπορούν να μαλακώσουν την ψυχή μας.

Χρησιμοποιείται επίσης με μάλαξη στις περιπτώσεις χρόνιας διάρροιας ή προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μπορεί να ανακουφίσει τους κολικούς των μωρών. Το μπάνιο (μερικές σταγόνες πάνω σε λίγο μέλι και ακολούθως στο νερό) επίσης μπορεί να ωφελήσει.

Καλλυντικές κρέμες με νερολί βοηθούν το ξηρό σπασμένο δέρμα και τα σπασμένα αγγεία. Βοηθά σε κυτταρικό επίπεδο την απόπτωση των γερασμένων κυττάρων και τη δημιουργία νέων.

Συνταγή για ευαίσθητο ή φλογισμένο δέρμα:

12 σταγόνες αιθερίου ελαίου ροδόξυλου, 4 σταγ. νερολί και 4 σταγ. τριαντάφυλλου σε 50 ml φυτικού ελαίου. (jojoba, rose hip κλπ).

Δεν είναι τοξικό αιθέριο έλαιο. Όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο πάνω στο δέρμα μας.

Συνδυάζεται καλά με τριαντάφυλλο, λεβάντα, σάνδαλο, γιασεμί, γεράνιο, λεμόνι, περγαμόντο, ροδόξυλο, μελισσόχορτο και λιβάνι.

Αιθέριο Έλαιο Νερολί απο ρα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου απο τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέρια Έλαια Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς.

Έλαια Ομορφιάς Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr