ΦΤΙΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

ΦΤΙΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

 

Όπως σου έχω πει ξανά και σε tutorial βίντεο μου, το ροδόνερο έχει θαυμάσια οφέλη για την επιδερμίδα. Ενυδατώνει και ηρεμεί το ευαίσθητο δέρμα, θρέφει και ενυδατώνει το ξηρό και δίνει λάμψη και ζωντάνια σε όλους τους τύπους. Ακόμα, συμβάλλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, έχει αντιγηραντικές, αντιρυτιδικές ιδιότητες και συσφίγγει τους πόρους.

Εγώ το χρησιμοποιώ συνέχεια για να ενυδατώσω την περιοχή των ματιών μου και να εξαφανίσω τους μαύρους κύκλους. Μπορείς να δεις εδώ ακριβώς πως εδώ.

Το ροδόνερο μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Εγώ όμως σου έχω και άλλη μια πρόταση! Γιατί να μην το φτιάξεις μόνη σου;

Θα χρειαστείς:

-12 τριαντάφυλλα (αρωματικά)
-Αποσταγμένο νερό

Αφαίρεσε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα και πλύντα καλά με κρύο νερό. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με αποσταγμένο νερό και βάλτο στη φωτιά μέχρι αυτό να αρχίσει σιγά σιγά να βράζει. Αφού λοιπόν πάρει βράση, ρίξε μετά τα ροδοπέταλα και ανακάτεψε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και βάλε το καπάκι στην κατσαρόλα. Τα ροδοπέταλα, πρέπει να χάσουν το χρώμα τους για να σβήσεις τη φωτιά. Όταν αυτό συμβεί, το ροδόνερό σου είναι έτοιμο. Άδτο να κρυώσει καλά. Σούρωσε τα ροδοπέταλα και μετέφερε το νεράκι σε ένα μπουκαλάκι ή βαποριζατέρ, ανάλογα τι βολεύει εσένα.

Μπορείς να το κρατήσεις εντός ψυγείου για ένα μήνα ή εκτός για μια εβδομάδα.

roulastamatopoulou.com

Αποξηραμένα ροδοπέταλα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό. -απο τα μυστικά ομορφιάς

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr