7 Tips για τους πόνους και τις κράμπες της περιόδου!

7 Tips για τους πόνους και τις κράμπες της περιόδου!

Αχ αυτή η περίοδος. Είναι αυτές οι μέρες του μήνα που καταλαβαίνουμε τι πάει να πει πόνος. Πονάει η κοιλιά, η μέση, το κεφάλι, τα νεύρα, όλα! Σίγουρα το μόνο που μας ανακουφίζει είναι ένα πολύ δυνατό παυσίπονο, αλλά δεν γίνεται να καταφεύγουμε πάντα στα φαρμακευτικά προϊόντα. Σίγουρα θα υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τις φρικτές κράμπες, έτσι δεν είναι;

Εννοείται αυτό! Τόσα και τόσα γιατροσόφια έχω να σου πω από την γιαγιά μου. Γιατί ο παλιός ξέρει και τη γιαγιά την εμπιστευόμαστε με τα μάτια κλειστά. Πήγα που λες στην γιαγιά μου με το τεφτέρι μου και την ρώτησα για συμβουλές. Μου είπε όλα όσα ήξερε και στα έχω όλα εδώ παρακάτω!

Tips για τις κράμπες της περιόδου

Κόκκινο κρασί/ Λικέρ από κράνα

Η γιαγιά μου πάντα μου έδινε ένα ποτηράκι από λικέρ κράνα όταν ήμουν μικρότερη και διπλωνόμουν από τον πόνο. Έλεγε ότι τα κράνα βοηθούν πολύ με τις κράμπες και δεν είχε άδικο. Όταν αργότερα μεγάλωσα και μπορούσα να πιω και αλκοόλ που πρότεινε τις πρώτες μέρες να πίνω ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί μαζί με λίγο κασέρι. Να σου πω κάτι; Βοηθούσε και βοηθάει ακόμα πάρα πολύ!

Πολύ νερό

Δεν ξέρω για σένα, αλλά όταν έχω περίοδο δεν με τραβάει και πολύ να πιω νερό. Μέγα λάθος, βέβαια, μιας και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης κάνουμε μεγάλη κατακράτηση. Το νερό όχι μόνο βοηθάει στο να μην κάνουμε κατακράτηση, αλλά βοηθάει και κατά του φουσκώματος. Το νερό είναι φίλος μας και ακόμα περισσότερο αυτές τις δύσκολες μέρες.

 

Μπόλικος Ύπνος

Αν όλες από τις συμβουλές που θα σου δώσω αποτύχουν, απλά πέσε για ύπνο. Ο ύπνος γιατρεύει τα πάντα πόσο μάλλον πόνους και κράμπες περιόδου. Πες ναι σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για ύπνο. Έστω και ένας μικρός ύπνος της μισής ώρας θα βοηθήσει. Πίστεψε με είναι δοκιμασμένο!

Θερμοφόρα θαυματουργή

Μια συμβουλή που δεν αποτυγχάνει ποτέ. Οι πόνοι της περιόδου μπορούν να μας διαλύσουν. Για αυτό πάρε μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο σε μια πετσέτα, ξάπλωσε και ακούμπησε το στην κοιλιά σου. Η ζέστη από την θερμοφόρα θα σε χαλαρώσει και ο πόνος σιγά σιγά θα φύγει.

Μαύρη σοκολάτα

Όχι επειδή ψάχνω αφορμή για να φάμε σοκολάτα, αλλά η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο μαγνήσιο χάνεις όταν έχεις περίοδο. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις πάντα μαζί σου λίγη μαύρη σοκολάτα. Με το που νιώσεις μια ενόχληση απλά κόψε ένα κομματάκι και φάε. Και μόνο η γεύση της θα σε κάνει πρώτα ψυχολογικά να νιώσεις καλύτερα και έπειτα θα αισθανθεί και ο οργανισμός σου καλύτερα.

www.ediva.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr