ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΣΕ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊΤΕ.

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΣΕ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊΤΕ.

«Σκοτεινές» μασχάλες.Πώς προκαλούνται οι δυσχρωμίες.Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις δυσχρωμίες.

Μήπως φοβάστε να σηκώσετε τα χέρια σας δημόσια ή να φορέσετε κάποιο αμάνικο ρούχο για να μην αποκαλυφθούν κάποιες πιο σκουρόχρωμες «σκιές» στην περιοχή της μασχάλης;
Οι άνθρωποι ξυρίζουν αρκετά τις μασχάλες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, καθώς και σε επαναλαμβανόμενα τραύματα και τριβές. Κάθε φορά που υπάρχει επαναλαμβανόμενη τριβή στο δέρμα, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και πιο ερεθισμένο, με αποτέλεσμα να φαίνεται σε δεύτερη φάση πιο σκούρο-υπερχρωματισμένο.

Ωστόσο, προτού προχωρήσετε στις διάφορες θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον αποχρωματισμό των μασχαλών σας, ας καταλάβουμε τις αιτίες πίσω από το πρόβλημα. Πολλές φορές, οι δυσχρωμίες στις μασχάλες έχουν να κάνουν με κάποια δερματικά ή ενδοκρινολογικά νοσήματα, όπως η δερματίτιδα από το κορυνεβακτηρίδιο, η “acanthosis nigricans”, δηλαδή η πάχυνση της επιδερμίδας, σε συνδυασμό με τα θηλώματα και το σκούρο χρώμα της περιοχής, το μέλασμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα αντισυλληπτικά και άλλα. Όμως ο σκοτεινός χρωματισμός του δέρματος στις μασχάλες σας δε φανερώνει απαραίτητα κάποια ιατρική κατάσταση ή ασθένεια. Αντίθετα, μικρά καθημερινά λάθη έχουν οδηγήσει στο να γίνεται το δέρμα σε αυτές τις περιοχές πιο «σκοτεινό».

Πώς προκαλούνται οι δυσχρωμίες

Από το ξύρισμα: Όταν χρησιμοποιούμε ξυράφι για να «διώξουμε» τις τρίχες της μασχάλης μας, κόβουμε την τρίχα επιφανειακά. Οι κρέμες αποτρίχωσης με χημικές ουσίες κάνουν ακριβώς το ίδιο, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο σκούρες οι μασχάλες όταν αρχίζουν και βγαίνουν οι τριχούλες. Η αποτρίχωση με ΛΕΙΖΕΡ είναι η μόνη μη τραυματική ριζική μέθοδος αποτρίχωσης, η οποία επειδή ακριβώς έχει στόχο τη μελανίνη, δηλαδή η ενέργεια του λέιζερ δεσμεύεται μόνο από τη μελανίνη που υπάρχει στην τρίχα, αλλά και στο σκουρόχρωμο δέρμα, αποτελεί κι εξαιρετική μέθοδο αντιμετώπισης κι αισθητής βελτίωσης των σκουρόχρωμων μασχαλών.

Το αποσμητικό: Και όμως πολλές φορές τα ισχυρά αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, κάνουν τις μασχάλες μας να φαίνονται πιο σκουρόχρωμες, λόγω του ερεθισμού που μπορεί να προκαλέσουν ή και των χρωστικών που εμπεριέχουν κι αφήνουν στο δέρμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε αποσμητικά που περιέχουν άλατα αλουμινίου, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διαδερμική αναπνοή κι αυξάνουν την πιθανότητα ερεθισμών. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούμε αποσμητικά που περιέχουν μη ερεθιστικά δραστικά συστατικά και λιγότερα συντηρητικά.

Τριβή του δέρματος: Όσα ρούχα είναι σκληρά σαν υφάσματα ή/και αποτελούνται από συνθετικά που δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, δημιουργούν πολύ συχνά χρόνιους ερεθισμούς λόγω της τριβής τους με το δέρμα , οι οποίες στη συνέχεια αφήνουν αντιαισθητικές δυσχρωμίες.

Νεκρά κύτταρα: Πολύ συχνά, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην περιοχή των μασχαλών και προκαλούν σκοτεινούς χρωματισμούς στην επιδερμίδα μας, ειδικά στα άτομα που εμφανίζουν έντονη εφίδρωση και λιπαρότητα. Πρέπει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της μασχάλης μας με απολέπιση ανά διαστήματα, αφού έχουν κι αυτά σημαντικό μερίδιο ευθύνης.
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις δυσχρωμίες

Δοκιμάστε ένα φυσικό λευκαντικό παράγοντα. Οι όξινες, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα βοηθούν στον αποχρωματισμό της περιοχής. Πατάτες, αγγούρια και λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του σκοτεινού δέρματος κάτω από τα χέρια, εάν είναι ήπιου βαθμού. Σε περίπτωση που η μελάγχρωση είναι επίμονη και αφορά βαθύτερα στρώματα επιδερμίδας, χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη λευκαντική κρέμα που θα σας συνταγογραφήσει ο δερματολόγος σας και θα σας παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ενυδάτωση. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε ή να θεραπεύσετε τις «σκοτεινές» μασχάλες είναι να ενυδατώσετε την περιοχή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε πιο λεπτόρευστες ενυδατικές κρέμες σε αυτήν την περιοχή.

Απολέπιση. Οι σκοτεινές μασχάλες μπορεί να προκληθούν από νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν συσσωρευτεί εκεί, οπότε η απολέπιση μπορεί να μειώσει τη σκοτεινή εμφάνιση του δέρματος.

Ξεχάστε το ξύρισμα και ξεκινήστε την αποτρίχωση με ΛΕΙΖΕΡ. Οι σκοτεινές μασχάλες μπορεί να προκληθούν από το πάχος της τρίχας κάτω από το δέρμα λόγω ξυρίσματος. Επειδή η αποτρίχωση με λέιζερ αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα μη τραυματικά, μπορεί να αφήσει την περιοχή πιο ανοιχτόχρωμη και το δέρμα πιο μαλακό.

Σβήστε τις δυσχρωμίες. Αν η επιδερμίδα στην περιοχή της μασχάλης είναι πιο σκούρα από αυτή του υπόλοιπου δέρματος, άλλαζε ξυραφάκια κάθε 3 ξυρίσματα και χρησιμοποίησε λευκαντική κρέμα τοπικά.

Παράλειψη αποσμητικών. Οι ισχυρές αντιιδρωτικές χημικές ουσίες των αποσμητικών συχνά σκουραίνουν τους μασχάλες , λόγω του ότι προκαλούν μια φλεγμονώδη αντίδραση. Αρχίστε να χρησιμοποιείται αποσμητικά με πιο ήπια και φυσικά προϊόντα.

Αλλάξτε τη διατροφή σας. Εάν η κατάστασή σας είναι σχετιζόμενη με το διαβήτη, η τροποποίηση της διατροφής σας για τον περιορισμό των αμύλων και των σακχάρων μπορεί να βοηθήσει.

Ελέγξτε το βάρος σας. Ο διαβήτης ή η παχυσαρκία μπορεί να είναι σημαντικοί λόγοι πίσω από τις«σκοτεινές» μασχάλες. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης οδηγούν σε χρωματισμό, οπότε προσέχετε το βάρος σας!

Σταματήστε να παίρνετε αντισυλληπτικό χάπι. Εάν τα αντισυλληπτικά χάπια ευθύνονται για την κατάστασή σας, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Η δερματολόγος Γελέκη Σταματίνα μπορεί να σας προτείνει την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, είτε αυτή πρόκειται για το συνδυασμό λέιζερς ενάντια στη μελάγχρωση, τη χρήση κάποιας λευκαντικής κρέμας είτε για αποτρίχωση με λέιζερ.

Ο ιδανικός συνδυασμός λέιζερς για τις μελαγχρώσεις, αντίστοιχα με τον τύπο της βλάβης, έγκειται σε τρία διαφορετικά είδη λέιζερς:

To Nd-Yag Q-Switched
To UPL (πολυπαλμικό λέιζερ)
Το Co2 λέιζερ.
Στόχος είναι να απορροφηθεί η ενέργεια από τα διαφορετικά βάθη της χρωστικής μέσα στο δέρμα, να διαμελιστεί σε πολύ μικρά σωματίδια , τα οποία θα απομακρυνθούν με τα φαγοκύτταρα, δηλαδή κύτταρα του ανοσοποιητικού, μέσω της λεμφικής οδού. Επίσης οι θεραπείες οδηγούν σε ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος, βελτιώνοντας την υφή, τη χρώση και την ποιότητα της επιδερμίδας. Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή από τον ασθενή και σε περίπτωση υπερευαισθησίας τοποθετείται αναισθητική κρέμα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω γίνεται με ειδικά προσαρμοσμένα πρωτόκολλα, με βάση τις ανάγκες του κάθε δέρματος και των προβλημάτων του.

Η χρήση ειδικής λευκαντικής κρέμας είναι απαραίτητη τις περισσότερες φορές για να εκτοξεύσει και να δώσει διάρκεια στα αποτελέσματα των θεραπειών.

ΠΗΓΗ: www.derma-laser.gr

 

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr