5 τρόποι για να είστε πάντα απαλή

5 τρόποι για να είστε πάντα απαλή

Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει δέρμα απαλό σαν μωρού; Εξάλλου, είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που διαθέτουμε! Ακόμα κι αν μεγαλώνοντας, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ενυδατωμένο, με την κατάλληλη περιποίηση και μερικά…κόλπα μπορεί να παραμείνει σφριγηλό και απαλό.
5 τρόποι για να είστε πάντα απαλή

από Ιόλη Πολύζου 

Body scrub
H απολέπιση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κόλπα για να αποκτήσετε βελούδινο δέρμα. Μέσω αυτής αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα του σώματος και ενυδατώνεται καλύτερα η επιδερμίδα. Επιπλέον, εξαφανίζει την ξηρότητα σε δύσκολες περιοχές όπως είναι οι αγκώνες και τα γόνατα. Για να γίνει σωστά η απολέπιση πρέπει το δέρμα να είναι υγρό, οπότε είναι προτιμότερο να συνδυάζεται με την ώρα του μπάνιου. Στην συνέχεια, χρησιμοποιείστε το scrub για να τρίψετε τα σημεία που θέλετε αν απολεπίσετε. Ενώ στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα προϊόντων απολέπισης, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό scrub με αυτήν την ενδεικτική συνταγή: Αναμίξετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και 4 ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο σώμα.

Βαζελίνη κατά της ξηροδερμίας
H βαζελίνη είναι ένα φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το πετρέλαιο. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό. Οι μαλακτικές της ιδιότητες σε συνδυασμό με την ελαιώδη υφή χαρίζουν στο σώμα υγρασία και έτσι το δέρμα διατηρείται απαλό και ελαστικό. Εφαρμόστε 1 κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη στο σημείο που υπάρχει ξηροδερμία και τρίψτε με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί.

Body butter
Το body butter είναι ιδανικό γιατί προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και έχει υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε θρεπτικά έλαια, αλλά και σε βιταμίνες όπως Α,C και Ε. Χάρη στην πλούσια κρεμώδη υφή του προστατεύει ακόμη και την πιο ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Καλό θα ήταν να το εφαρμόσετε την νύχτα, λίγο πριν κοιμηθείτε ώστε το δέρμα να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Λοτιόν σώματος
Εκτός από την το body butter είναι εξίσου σημαντικό να βάζετε μία λοτιόν σώματος. Το καλό με αυτό το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί και σε στεγνό δέρμα. Απλώστε την σε όλο το σώμα, ξεκινώντας από τον λαιμό μέχρι τα πέλματα με αντίθετη φορά για να έχει καλύτερη απορρόφηση. Επιλέξτε μία λοτιόν με άρωμα της αρεσκείας σας, έτσι ώστε πέρα από την ενυδάτωση να σας προσφέρει και μια υπέροχη μυρωδιά.

Πίλινγκ με μέλι
Για να φτιάξετε το δικό σας πίλινγκ σώματος θα χρειαστείτε μέλι, χοντρό αλάτι και γάλα. Αναμίξετε τα υλικά σε ίσες ποσότητες και απλώστε το στην επιδερμίδα σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά στο σώμα. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Το μέλι και το γάλα θα ενυδατώσουν και θα αναπλάσουν την επιδερμίδα σας ενώ το αλάτι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

www.mama365.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βούτυρο Κακάο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr