Κυτταρίτιδα : 15 φυτικά όπλα στην αντιμετώπιση της

Κυτταρίτιδα : 15 φυτικά όπλα στην αντιμετώπιση της

 

 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι βλάβη του οργανισμού, φλεγμονή, ή κάποια δυσλειτουργία του σώματος. Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς λιποδυστροφία , όπως είναι η σωστή της ονομασία , δεν είναι τίποτα άλλο από την αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα μας , στις αποθήκες δηλαδή λίπους του σώματος μας.
Στην σημερινή εποχή έχουμε στην διάθεση μας διαφορές φυτικές ουσίες αλλά και άλλα μέσα για την αντιμετώπιση της.
15 σημαντικές φυτικές ουσίες που μπορούν να εφαρμοσθούν τοπικά ή/και να καταναλωθούν είναι :

Καφεΐνη: βρίσκεται στα φύλλα του τσαγιού και του καφεόδενδρου.

Θεοφυλλίνη : Η θεοφυλλίνη χαρακτηρίζεται από βρογχοδιασταλτική δράση με παράλληλη αγγειοδιασταλτική και διουρητική δράση. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση χρόνιων αναπνευστικών προβλημάτων όπως βρογχικό άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα και γενικά αποφρακτικές πνευμονοπάθειες και βρίσκεται στο φύλλα του τσαγιού και του καφεόδενδρου.

Αεσκίνη : βρίσκεται σε παρασκευάσματα κρεμών ενώ στην φύση απαντάται στην αγριοκαστανιά , από όπου και εξάγεται. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ρουτίνη : Η ρουτίνη είναι ένα φλαβονοειδές γλυκοσίδιο των εσπεριδοειδών που βρίσκεται και στην dimorphandra mollis, φυτό της κεντρικής Βραζιλίας. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που διαδραματίζει ρόλο στην αποτροπή ορισμένων μορφών καρκίνου. Επίσης ενδυναμώνει τα αγγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των φλεβικών οιδημάτων στα κάτω άκρα , ενώ μπορεί να μειώσει την κυτταροτοξικότητα της οξειδωμένης LDL χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας . Βρίσκεται σε παρασκευάσματα κρεμών.

Σφιγγοσίνη : είναι μια αλκοόλη που βρίσκεται στο μόριο των σφιγγομυελινών. Βρίσκεται σε παρασκευάσματα κρεμών , γελών και λιπών και ελαίων.

Άρνικα : η πλήρης ονομασία του φυτού είναι Άρνικα η ορεινή , το έλαιο της παράγεται από το ομώνυμο φυτό και θεωρείται το ιδανικό λάδι για μασάζ κατά τις κυτταρίτιδας.

Φύκια : Κυκλοφορούν σε διάφορα σκευάσματα : δισκία , κρέμες , λάδια , γέλες. Έχουν πλούσιες αντιοξειδωτικές ουσίες , βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού και την γενικότερη σωστή λειτουργία του. Η αισθητική κοσμετολογία τα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας , κυρίως σε μορφή λάσπης.

Γκίνκο μπίλομπα : Παράγεται από το ομώνυμο φυτό και κυκλοφορεί σε κάψουλες. Βελτιώνει την κυκλοφορία , ειδικά του εγκεφάλου , και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις αδύνατης μνήμης , κατάθλιψης , απώλειας εγρήγορσης , εμβοών, κρύων άκρων και γεροντικής άνοιας. Παρουσιάζει επίσης αντιαλλεργικές ιδιότητες. Βρίσκεται επίσης σε σκευάσματα κρεμών.

Κισσός : τα κύρια συστατικά του είναι τα καροτενοειδή που παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βρίσκεται σε διάφορα σκευάσματα , ενώ είναι δυνατόννα παρασκευαστεί πόσιμο διάλυμα από το ομώνυμο φυτό.

Μάραθος : Ισχυρό αντίδοτο για τις δηλητηριάσεις από τσιμπήματα φιδιών και σκορπιών καθώς και για τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Έχει έντονη τονωτική και αντισηπτική δράση και επειδή ο σπόρος του περιέχει αιθέριο έλαιο , καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Βρίσκεται σε φακελάκια μιας χρήσης ή σε μορφή σπόρου για χρήση στην κουζίνα.

Centela asiatica : Παράγεται από το ομώνυμο φυτό σε διάφορα σκευάσματα. Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών, την ψωρίαση και τα εγκαύματα. Βοηθάει σε περιπτώσεις κιρσών και φλεβικών κυκλοφορικών προβλημάτων. Επίσης δρα ως περιφερειακό αγγειοδιασταλτικό και γι αυτό είναι χρήσιμο στην κυτταρίτιδα . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους ρευματισμούς λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.

Σουσάμι και προϊόντα : σε μορφή σπόρων ή ταχινιού για βρώση , περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β , Βιταμίνη Ε , σίδηρο , σελήνιο , πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και φυσικά αντιοξειδωτικά όπως λιγνάνες. Θεωρείται σημαντικότατο συστατικό της διατροφής μας.

Βιταμίνη Ε : σχεδόν όλα τα παρασκευάσματα για την κυτταρίτιδα περιέχουν βιταμίνη Ε , διότι παρουσιάζει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βρίσκεται στα παρασκευάσματα κρεμών ή γελών ή αντηλιακών ή σε καθαρή μορφή για χρήση από το στόμα ή ακόμα και για εξωτερική επάλειψη.

Οξέα φρούτων : βρίσκονται σε παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της όψης του δέρματος , αλλά χρειάζονται προσοχή στην χρήση. Χημικά παρασκευάζονται από τα οξέα ορισμένων φρούτων (AHA) και στην αισθητική κοσμετολογία έχουν μεγάλο πεδίο δράσης.

Σαλικυλικό οξύ : έχει απολεπιστικές ιδιότητες και γι αυτό θεωρείται ότι βελτιώνει την όψη του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα στην αισθητική κοσμετολογία με θεαματικά αποτελέσματα.

Οι φυτικές αυτές ουσίες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε σύνεση , από εξειδικευμένους επαγγελματίες της ομορφιάς και πάντα βάση των προδιαγραφών και των οδηγιών χρήσης τους .Θυμηθείτε πως η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί πάντοτε την βάση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
www.diaitologia.gr

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς

Οξέα φρούτων απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr