Αντιμετωπίστε τις μυκητιάσεις με φυσικούς τρόπους

Αντιμετωπίστε τις μυκητιάσεις με φυσικούς τρόπους

 

Ο μύκητας Candida Albicans στο έντερο είναι υπεύθυνος για αλλεργίες.

Σε περίπτωση υπερανάπτυξης του μύκητα Candida albicans στο έντερο και αν πάσχετε από καντιντίαση, θα πρέπει να την καταπολεμήσετε.

Η υπερανάπτυξη του μύκητα Candida στο έντερο συνδέεται με την ατοπική δερματίτιδα και υπάρχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων στον μύκητα Candida σε ανθρώπους με ατοπική δερματίτιδα. Όσο πιο ψηλά είναι τα επίπεδα αντισωμάτων, τόσο πιο σοβαρό είναι το έκζεμα.

Ο Candida albicans είναι ένας μύκητας που φυσιολογικά ζει στο σώμα, χωρίς να προκαλεί βλάβη και ελέγχεται από τα καλά βακτήρια του εντέρου και από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η λήψη αντιβιοτικών σκοτώνει τα φιλικά βακτήρια και εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου και υπάρχει υπερανάπτυξη του μύκητα Candida κι έτσι συμβαίνουν τοπικές μολύνσεις, δερματικές και μολύνσεις του κόλπου της γυναίκας.

Η υπερανάπτυξη του μύκητα Candida στο έντερο έχει σαν αποτέλεσμα μύκητες και άλλα ανεπιθύμητα μόρια να διαπερνούν το εντερικό τοίχωμα και να απορροφούνται από το σώμα. Στη συνέχεια ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα και εμφανίζονται κόπωση, κακή διάθεση, πονοκέφαλος, μείωση της συγκέντρωσης, απώλεια της μνήμης, πόνοι στους μυς και ινομυαλγία κι επιθυμία για ζάχαρη.

Οι παράγοντες για την ανάπτυξη μυκητίασης:

Η συχνή και μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών

Η χρήση αντισυλληπτικών

Η χρήση στερεοειδών

Η χρήση αντιόξινων

Η χρήση φαρμάκων κατά του έλκους

Η διατροφή με ζάχαρη και υδατάνθρακες

Η εγκυμοσύνη

Ο διαβήτης

Αντιμετώπιση της μυκητίασης με φυσικούς τρόπους

Όσοι έχουν μυκητίαση πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη, γιατί η ζάχαρη συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυκήτων. Η επεξεργασμένη ζάχαρη συμβάλλει στην ανάπτυξη του μύκητα Candida. Να αποφεύγετε, γενικά, τα τρόφιμα που περιέχουν σουκρόζη, φρουκτόζη, μαλτόζη, λακτόζη, γλυκόζη, μανιτόλη και σορβιτόλη.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται οι υδατάνθρακες. Όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από μυκητιασική λοίμωξη, ειδικά από Candida, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε τον μύκητα. Αυτό σημαίνει ότι για να απαλλαγούμε από τις μυκητιασικές λοιμώξεις απαιτείται η εξάλειψη όλων των μορφών ζάχαρης, συμπεριλαμβανομένων των απλών υδατανθράκων και του αλκοόλ.

Επιτρέπονται οι πρωτεϊνες, όπως κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά χωρίς άμυλο και οι ξηροί καρποί. Τα φρούτα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Για το καλό της υγείας σας, περιορίστε τρόφιμα που υποψιάζεστε ότι μπορεί να είναι πηγή αλλεργικής αντίδρασης. συμπεριλαμβανομένων αυτών στις οποίες είχατε μια αλλεργική αντίδραση στο παρελθόν.

Η διατροφή σας πρέπει να αποτελείται από 80% φρέσκα, ακατέργαστα, βιολογικά προϊόντα και περισσότερα λαχανικά από φρούτα.

Επιλέξτε μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών τροφίμων.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και μην τρώτε τρόφιμα με τεχνητά αρώματα, χρωστικές, συντηρητικά ή trans-λιπαρά.

Μπορεί να συμβεί μια περιστασιακή επιδείνωση των συμπτωμάτων, γιατί όταν η Candida σκοτώνεται, απελευθερώνονται κομμάτια πρωτεϊνών και τοξίνες που πυροδοτούν την απάντηση αντισωμάτων από το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από μια μυκητιασική λοίμωξη

1. Μηλόξιδο

Το ξύδι μηλίτης από μήλα βοηθάει να σκοτωθεί ο μύκητας που προκαλεί τη μόλυνση. Επιπλέον, η ήπια όξινη φύση του βοηθά στην αποτροπή της εξάπλωσης της λοίμωξης και προωθεί την ταχεία ανάκαμψη. Ανακατέψτε δύο κουταλιές ξύδι μηλίτη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πίνετέ το δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε, επίσης, να αραιώσετε ξίδι μηλίτη μήλου με ίση ποσότητα νερού, και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε εξωτερικά στο δέρμα που πάσχει. Αφήστε το για 30 λεπτά. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε ένα κατάπλασμα στη μολυσμένη περιοχή του δέρματος με αυτό το διάλυμα για 30 λεπτά.

2. Σκόρδο

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκόρδο για αντιβιοτικό σε όλο τον κόσμο. Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιασικό που δεν καταστρέφει τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο. Ωστόσο, το σκόρδο σκοτώνει τα κακά βακτήρια, ενώ σκοτώνει 24 από τα 26 στελέχη Candida. Συνθλίψτε δύο σκελίδες σκόρδο και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στις πληγείσες περιοχές και αφήστε την για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό και στεγνώστε καλά το δέρμα. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα μέχρι να απαλλαγείτε από τη λοίμωξη. Για να αντιμετωπίσετε μια μυκητιασική λοίμωξη στον κόλπο, τυλίξτε μία σκελίδα σκόρδου σε γάζα και βάλτε την στον κόλπο για όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα για αρκετές ημέρες. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε λίγες σκελίδες σκόρδου στο φαγητό σας για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης οποιασδήποτε μυκητιασικής λοίμωξης. Μπορείτε, ακόμη, και να πάρετε συμπληρώματα διατροφής με σκόρδο.

3. Λάδι καρύδας

Προερχόμενο από τη σάρκα της καρύδας, το λάδι της έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων. Το έλαιο καρύδας είναι αποτελεσματικό έναντι του μύκητα Candida albicans. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαρό, βιολογικό έλαιο καρύδας. Μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Το λάδι καρύδας περιέχει διάφορα οξέα που καταπολεμούν τον μύκητα Candida, όπως capric acid, caprylic acid, lauric acid, caproic acid και myristic acid,

4. Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα μειώνει τα επίπεδα pH, δημιουργώντας έτσι ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την Candida. Βοηθά, επίσης, στην αποτοξίνωση του ήπατος. Το συκώτι φιλτράρει τα υποπροϊόντα της Candida και ασχολείται με τοξίνες, με τη διαδικασία απομάκρυνσης, καθώς η Candida καταστρέφεται. Ο χυμός της Aloe Vera μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση (όχι περισσότερο από 1/4 του φλιτζανιού) ή να ληφθούν κάψουλες.

5. Έλαιο γαρίφαλου

Το έλαιο του γαρίφαλου είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιασικό που ενισχύει, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα. Χρησιμοποιήστε 15-30 σταγόνες σε νερό, τρεις φορές την ημέρα.

6. Προβιοτικά

Τα καλά βακτήρια, όπως ο οξεόφιλος, ελέγχουν το μύκητα Candida, γιατί κάνει τον εντερικό σωλήνα πιο όξινο και παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου που τον σκοτώνουν. Τα καλά βακτήρια, επίσης, επαναφέρουν τη μικροβιακή ισορροπία μέσα στον πεπτικό σωλήνα.

7. Αιθέρια έλαια

Κάψουλες που περιέχουν έλαιο ρίγανης και έλαιο μέντας προλαμβάνουν την υπερανάπτυξη του candida. Τα έλαια αυτά μπορεί να είναι τοξικά στην ποσότητα που απαιτείται για τον έλεγχο του μύκητα candida, γι΄αυτό και η υγρή μορφή αυτών των ελαίων καλύτερα να μην καταναλώνεται και να μην ανοίγονται οι κάψουλες πριν καταναλωθούν, γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί η ποσότητα κατανάλωσης του ελαίου.

8. Pau d’ arco

Είναι βότανο με ισχυρή αντικαρκινική και αντιμυκητιασική δράση.

9. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Το εκχύλισμα των σπόρων γκρέιπφρουτ εμποδίζει την ανάπτυξη του μύκητα candida, χωρίς να επηρεάζει τα καλά βακτήρια.

10. Black walnut

Περιέχει φυσικές τανίνες που σκοτώνουν μύκητες και παράσιτα.

11. Burdock root

Είναι αντιμυκητιασικό και καταπολεμάει τις μυκητιάσεις.

12. Goldenseal

Περιέχει βερβερίνη και υδραστίνη, που είναι δυο ισχυρά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά συστατικά που περιορίζουν την ανάπτυξη του μύκητα Candida κι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Ριγανέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr