7 έλαια που θα μεταμορφώσουν την εμφάνιση σας σε μία εβδομάδα

7 έλαια που θα μεταμορφώσουν την εμφάνιση σας σε μία εβδομάδα

Η φύση διαθέτει ένα σωρό πρώτες ύλες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον τομέα της ομορφιάς. Τα έλαια αποτελούν ένα από τα βασικά αυτά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο μόνο τους, όσο και σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και να δημιουργήσουν εκπληκτικά καλλυντικά προϊόντα.

Ανακαλύψτε λοιπόν 7 από τα πιο ευεργετικά και συνηθισμένα έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας και όχι μόνο.

Δοκιμάστε λοιπόν το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το σησαμέλαιο κλπ και μεταμορφώστε την εμφάνιση σας σε μια κιόλας εβδομάδα συστηματικής χρήσης.

Δείτε τα 7 έλαια που θα μεταμορφώσουν την εμφάνιση σας σε μία εβδομάδα και εισάγετε τα στην καθημερινή σας περιποίηση!

Λεύκανση δοντιών με σησαμέλαιο

Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε πολυβιταμινικά οξέα και στοιχεία. Αν ξεπλύνετε με αυτό το έλαιο το στόμα σας, τα δόντια σας θα γίνουν πιο λευκά, ενώ παράλληλα τα ούλα, η κοιλότητα του στόματος και η γλώσσα σας θα αναζωογονηθούν. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να το κάνετε σωστά.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1/4 του ποτηριού ζεστό νερό

Τρόπος χρήσης:

Βάλτε το σησαμέλαιο στο στόμα σας και κάντε μπούκωμα για 15-20 λεπτά ή και περισσότερο (αν δεν δείτε αποτελέσματα). Επειδή είναι δύσκολο στην αρχή να μπορέσετε να κάνετε το μπούκωμα τόσο πολύ, κρατήστε το όσο περισσότερο μπορείτε. Στη συνέχεια φτύστε το. Αυτή η διαδικασία θα κάνει λεύκανση στα δόντια σας.

Αφού λοιπόν φτύσετε το σησαμέλαιο, κάντε ένα ξέπλυμα με ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Μακρύνετε τα μαλλιά σας με έλαιο ιβίσκου

Το έλαιο ιβίσκου είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά. Περιέχει Βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει το κολλαγόνο των μαλλιών, ενώ τα αμινοξέα τρέφουν και δυναμώνουν τις ρίζες. Πιο συγκεκριμένα τα πέταλα του ιβίσκου μπορούν να αναζωογονήσουν τους θύλακες της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά σας να μακρύνουν και πάλι. Έτσι, η τρίχα γίνεται πιο σκληρή και παχιά και τα μαλλιά σας αποκτούν όγκο.

Τι πρέπει να κάνετε;

Προσθέστε 3 σταγόνες ελαίου ιβίσκου σε 100 ml σαμπουάν. Εφαρμόστε το σαμπουάν σε βρεγμένα μαλλιά και κάντε μασάζ για να απλωθεί καλά στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και ξεπλύντε το με ζεστό νερό. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία και τέλος χρησιμοποιήστε το μαλακτικό σας.

► Αν τα μαλλιά σας είναι ανοιχτόχρωμα, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας πριν προχωρήσετε στην συγκεκριμένη θεραπεία, διότι το έλαιο ιβίσκου περιέχει χρωστικές ουσίες.

Πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες με καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι μια ουσία που έχει πάρα πολλά ευεργετικά στοιχεία. Μπορεί η μυρωδιά του να μην είναι πολύ ωραία, αλλά το καστορέλαιο βελτιώνει τον μεταβολισμό των κυττάρων. Περιέχει στεατικά και λινολεϊκά οξέα που αποτρέπουν την εξάτμιση της υγρασίας και προστατεύουν τις μικρές τρίχες από το να πέσουν. Επίσης, αποτρέπουν την ξηρότητα και τις επιπτώσεις της θερμότητας και του ήλιου.

Θα χρειαστείτε:

– 1 καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα
– 3-5 ml καστορέλαιο

Τι πρέπει να κάνετε;

Οποιαδήποτε μάσκαρα του εμπορίου περιέχει σιλικόνη, η οποία τείνει να λιώνει με την ζέστη. Γι’ αυτό πάρτε ένα δοχείο παλιάς μάσκαρας, ξεπλύντε το πολύ καλά με ζεστό νερό για να φύγουν τα υπολείμματα της μάσκαρας και γεμίστε το με καστορέλαιο. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε ένα θερμό, αλλά όχι ζεστό μέρος.

Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, εφαρμόστε την μάσκαρα με το καστορέλαιο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας. Αυτή η απλή κι όμως πολύ ευεργετική συνήθεια θα κάνει τις βλεφαρίδες σας εμφανώς πιο μακριές μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ μετά από δυο εβδομάδες τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εμφανή.

Αποτοξίνωση οργανισμού με λινέλαιο

Το λινέλαιο, δηλαδή το έλαιο του λιναρόσπορου, θεωρείται μια πανάκεια εδώ και αμέτρητα χρόνια. Περιέχει λιπαρά οξέα, βιταμίνες και κάλιο. Είναι ένα συστατικό που αποτοξινώνει προσεκτικά το σώμα και ξαναρχίζει την μεταβολική διαδικασία μετά από 7 μέρες συστηματικής κατανάλωσης. Για καλύτερα αποτελέσματα, εισάγετε το στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.

Τρόπος κατανάλωσης:

Κάθε πρωί πιείτε 1 κουταλάκι του γλυκού λινέλαιο με ένα δροσερό ποτήρι νερό (προαιρετικά). Στη συνέχεια μετά από μισή ώρα πάρτε το πρωινό σας και επαναλάβετε την διαδικασία 30-40 λεπτά πριν το βραδινό σας.

Αν η διαδικασία βαίνει ομαλά, μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσετε την ποσότητα του λινέλαιου σε 1 κουταλιά της σούπας.

Καταπολεμήστε την ακμή με έλαιο τεϊόδεντρου

7 έλαια που θα μεταμορφώσουν την εμφάνιση σας σε μία εβδομάδα (6)
Το έλαιο τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται συνήθως για την καταπολέμηση της ακμής και για την φροντίδα του λιπαρού ή προβληματικού δέρματος. Το συγκεκριμένο έλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, μυκητοκτόνες, αντι-ιικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλάκια του γλυκού βρώμη
– 2 κουταλάκια του γλυκού καλλυντικό άργιλο
– 20 ml κεφίρ
– 2 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Βάλτε σε ένα μπολ την βρώμη, την άργιλο και το κεφίρ και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το έλαιο τεϊόδεντρου και ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο σας για 15-20 λεπτά και τέλος ξεπλυθείτε με κρύο νερό.

Απαλά πέλματα με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που καθιστά την κατανάλωση του

πολύ ευεργετική για τον οργανισμό μας. Κάνει καλό στο συκώτι και το στομάχι, ενώ βοηθάει και στην μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Επίσης, πέρα από την εσωτερική φροντίδα, το ελαιόλαδο βελτιώνει την κατάσταση της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο σκέτο, όσο και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα ομορφιάς.

Θα χρειαστείτε:

– > 200 ml ελαιόλαδο
– 5 σταγόνες χυμό λεμονιού
– Οινόπνευμα

Τρόπος χρήσης:

Ζεστάνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και βυθίστε τα πόδια σας στο μείγμα. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά και βγάλτε τα. Περάστε τα με λίγο οινόπνευμα και βάλτε μια ενυδατική κρέμα. Τέλος, για καλύτερα αποτελέσματα, μετά την θεραπεία φορέστε βαμβακερές κάλτσες.

Υπέροχα νύχια και μαλακά πετσάκια με αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα και είναι αντιμυκητιογόνο. Χρησιμοποιώντας το καθημερινά βοηθάτε στην ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας σας.

Θα χρειαστείτε:

– 250 ml ζεστό νερό (45-50°C)
– 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Τι πρέπει να κάνετε;

Προσθέστε το έλαιο στο νερό και βυθίστε αργά τα χέρια σας μέσα στο μείγμα. Κρατήστε τα μέσα για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα και σκουπίστε τα με μια πετσέτα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε την διαδικασία κάθε βράδυ.

Για ακόμη πιο θρεπτικό αποτέλεσμα, κάντε μασάζ στα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα θεραπευτικό λάδι (50 ml αμυγδαλέλαιο + 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας + 15 σταγόνες χυμό λεμονιού).

Σημείωση: Για να διατηρηθεί αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε τα έλαια για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εκτός από τις μάσκες, μπορείτε να τα προσθέσετε στις καθημερινές σας κρέμες, μαλακτικά μαλλιών και όλα τα είδη ορών. Ορισμένα έλαια μπορούν να καταναλωθούν και από το στόμα.

Σημαντικό: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έλαιο, διαβάστε το φύλλο οδηγιών χρήσης και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

www.beautetinkyriaki.gr

Λινέλαιο βρώσιμο

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Καστορέλαιο 100ml

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr