Πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες – Αιτίες – Αντιμετώπιση – Συμβουλές

Πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες – Αιτίες – Αντιμετώπιση – Συμβουλές

Εμείς οι γυναίκες θέλουμε πάντα να προσέχουμε το σώμα μας, το πρόσωπό μας και γενικότερα την επιδερμίδα μας. Ειδικότερα σε σχέση με την πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού θέλουμε να είμαστε προσεγμένες και στην εν τέλεια. Κάτι το οποίο όμως μπορεί να μας τα στραβώσει όλα είναι οι τυχόν δυσχρωμίες που μπορεί να εμφανίσεις. Αν και εσύ έχεις το συγκεκριμένο θέμα, και σε νοιάζει το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το άρθρο μας και να μάθεις τα πάντα.

Από Χαρά Κ.

Δυσχρωμίες – Αιτίες εμφάνισης

Οι δυσχρωμίες που εμφανίζονται στο σώμα σου και γενικότερα στην επιδερμίδα σου, προκαλούνται από πάρα πολλές και διαφορετικές αιτίες. Για τον λόγο αυτό επειδή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πρώτα τις αιτίες και μετά το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες, θα σου αναφέρουμε τις συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν τις δυσχρωμίες στην επιδερμίδα.

1. Ήλιος και ηλιακή ακτινοβολία
Ένας από τους νούμερο ένα παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιδερμίδα, είναι ο ήλιος και η επικίνδυνη – καταστροφική για το δέρμα ηλιακή ακτινοβολία. Η ακτινοβολία που εκπέμπει ο «αθώος» ήλιος μας είναι απίστευτα καταστροφική, αλλάζει την δομή του δέρματος και προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα από μη σοβαρά όπως οι δυσχρωμίες ως ακόμα σοβαρότερα. Επιπλέον με την μη χρήση αντηλιακών σκευασμάτων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα με την επιδερμίδα σου.

2. Χημικά σκευάσματα
Πάρα πολλές γυναίκες λανθασμένα θεωρούν τα χημικά σκευάσματα που χρησιμοποιούν για την επιδερμίδα τους ως θαυματουργά και τέλεια. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος καθώς τα σκευάσματα αυτά είναι χημικά και μπορεί να νομίζεις ότι σου κάνουν καλό, όμως στην πραγματικότητα η συνεχής χρήση χημικών σκευασμάτων είναι καταστροφική για την επιδερμίδα και προκαλούνται διάφορες δυσχρωμίες.

3. Πανάδες
Πολλές φορές μπορεί να αναρωτιέσαι το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες από την επιδερμίδα σου, αλλά στην πραγματικότητα να έπρεπε να ψάχνεις το πώς θα απαλλαχθείς από τις πανάδες. Πολλές φορές οι πανάδες μπερδεύονται εύκολα με τις δυσχρωμίες.

4. Κηλίδες
Μια άλλη αιτία των δυσχρωμιών τις επιδερμίδας, είναι οι μελανές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Οι κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα είναι πιο σκούρες από το χρώμα της επιδερμίδας μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσχρωμίες στην επιδερμίδα σου.

5. Μύκητες
Οι μύκητες στην επιδερμίδα είναι μια από τις συνηθέστερες παθήσεις τις επιδερμίδας. Οι μύκητες είναι πολλοί εύκολο να κολληθούν και για αυτό χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή σου για το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες. Οι μύκητες πολλές φορές γίνονται εμφανείς στην επιδερμίδα σου σαν άσπρες κηλίδες. Συνεπώς αν δεις άσπρες μικρές κηλίδες που εξαπλώνονται τότε πρέπει να δώσεις πολύ προσοχή και να εφαρμόσεις τις συμβουλές που θα σου δώσουμε.

Πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες – Τρόποι αντιμετώπισης

Τώρα που ξέρεις αρκετά για το πώς προκαλούνται οι δυσχρωμίες στην επιδερμίδα σου, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σε πληροφορήσουμε σχετικά με το πώς να τους αντιμετωπίσεις. Ακλουθώντας τις θεραπείες που θα σου δώσουμε και τις συμβουλές μας που θα ακολουθήσουν θα απαλλαγείς τελείως από τις δυσχρωμίες.

1. Σπιτική θεραπεία για δυσχρωμίες
Μια απλή και σπιτική θεραπεία που μπορείς να εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου και γενικότερα στην επιδερμίδα σου προκειμένου να απαλλαχθείς από τις δυσχρωμίες είναι αυτή που θα σου δώσουμε τώρα. Αυτό που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να προμηθευτείς ένα τζελ αλόης, ένα λεμόνι και ένα αγγούρι. Έχοντας όλα τα υλικά στην κατοχή σου αυτό που σου μένει είναι να τα βάλεις μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα πολτοποιήσεις μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τις ποσότητες που θα βάλεις το αφήνουμε σε εσένα, γενικότερα μπορείς να τηρήσεις μια αναλογία του 1 προς 1. Δηλαδή όσα γραμμάρια τζελ αλόης ρίξεις τόσα γραμμάρια χυμό λεμονιού και αγγούρι να ρίξεις. Έχοντας φτιάξει την θεραπεία σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις την θεραπεία πάνω στις περιοχές που υπάρχουν κηλίδες και να την αφήνεις να δράσει έως 30 λεπτά. Στην συνέχεια αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ξεπλύνεις το σώμα σου με μπόλικο χλιαρό νερό.

2. Αγόρασε ειδική φυσική κρέμα για το πρόσωπό σου
Αν θες να αποφύγεις το να περνάς πολλές ώρες να φτιάχνεις μόνη σου σπιτικές κρέμες, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις όσες κρέμες χρειάζεσαι. Όμως επειδή σου είπαμε ότι τα χημικά σκευάσματα είναι καταστροφικά για την επιδερμίδα σου, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα αποφύγεις. Συνεπώς αν σε νοιάζουν το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα κατάστημα το οποίο πουλάει βιολογικά προϊόντα και να αγοράζεις ότι θες από εκεί.

3. Θεραπεία με αλόη και αβοκάντο
Μια άλλη εναλλακτική που έχεις για σπιτική θεραπεία για τις δυσχρωμίες είναι η συγκεκριμένη που θα σου δώσουμε στην συνέχεια. Αυτή η θεραπεία φτιάχνεται πολύ απλά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις ένα αβοκάντο αφαιρώντας την φλούδα και το κουκούτσι του και στην συνέχεια να αναμείξεις την ψίχα του με το τζελ αλόης. Στην συνέχεια ανακατεύεις τα υλικά όλα μαζί και η θεραπεία σου είναι έτοιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απλώσεις πάνω στις περιοχές που υπάρχουν δυσχρωμίες και να την αφήσεις να δράσει για 15 – 45 λεπτά. Η θεραπεία αυτή όχι μόνο θα σε βοηθήσει αρκετά, αλλά θα σου ενυδατώσει απόλυτα την επιδερμίδα σου.

Πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες – Απλές και αποτελεσματικές συμβουλές
1. Βάζε αντηλιακό
Αν σε νοιάζει το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες τις επιδερμίδας σου, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις το πώς βγαίνεις έξω. Το μόνο που μπορεί να σε προστατεύσει τον ήλιο και τις βλαβερές συνήθειες του είναι να βάζεις συχνά αντηλιακό. Σημαντικό είναι να μην βάζεις αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνεις στην θάλασσα αλλά γενικότερα όταν βγαίνεις έξω στον ήλιο. Για αυτό καλό θα ήταν να προμηθευτείς ένα οποιοδήποτε φυσικό – βιολογικό σκεύασμα που θα σε προστατεύει από τον ήλιο.

2. Μην κάθεσαι συχνά στον ήλιο
Είτε βάζεις αντηλιακό είτε όχι, αυτό που γενικότερα πρέπει να προσέχεις είναι να μην κάθεσαι πάρα πολλές ώρες στον ήλιο. Ο ήλιος είναι τόσο καταστροφικός που το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποφύγεις την έκθεσή σου στον ήλιο.

3. Μην χρησιμοποιείς χημικά σκευάσματα
Όπως σου είπαμε αν σε απασχολεί το πώς φεύγουν οι δυσχρωμίες, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να βάζεις οποιοδήποτε χημικό σκεύασμα. Είτε είναι σαμπουάν, καθαριστικό και οτιδήποτε άλλο. Καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις όλα τα χημικά σκευάσματα με αγνά και φυσικά προϊόντα.

4. Πήγαινε σε έναν δερματολόγο
Αν το πρόβλημα σου επιμένει και δεν υποχωρεί, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας και να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορέσει να σε βοηθήσει με το πρόβλημα που έχεις, αλλά και θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει στην επιλογή των σωστών σκευασμάτων για την επιδερμίδα σου. Μην διστάσεις να πας καθώς αν το αφήσεις το πρόβλημά σου μπορεί να εντατικοποιηθεί και να γίνει χειρότερο τόσο για την υγεία σου όσο και για την εμφάνισή σου.

www.dynamikhgynaika.gr

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr