Σφιχτό δέρμα χωρίς ρυτίδες: Τι συστήνουν οι κορυφαίοι δερματολόγοι

Σφιχτό δέρμα χωρίς ρυτίδες: Τι συστήνουν οι κορυφαίοι δερματολόγοι

Σφιχτό δέρμα χωρίς ρυτίδες: Τι συστήνουν οι κορυφαίοι δερματολόγοι των celebrities; (να τι κάνει η Αngelina Jolie)
Χάρισε στο δέρμα σου ανανέωση και ξεκίνα τη σεζόν νεότερη.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις νεανική επιδερμίδα; Αφού δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω, αυτό που μπορείς να πετύχεις είναι να διατηρήσεις τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Ναι, αυτό γίνεται. Κυρίως, επειδή εσύ η ίδια επιταχύνεις τη γήρανση κάνοντας λάθος κινήσεις στην περιποίησή σου. Όμως, το όνειρο για ένα φρέσκο, νεανικό και αψεγάδιαστο δέρμα μπορεί να βγει αληθινό – αν ακολουθείς πάντα τους απαραίτητους κανόνες.

Η μάχη της αντιγήρανσης

Σημαντικότερο από όλα είναι να αναγνωρίζει κάθε γυναίκα τις φθορές που έχει δημιουργήσει κάθε προηγούμενη εποχή και πώς να προστατευτεί από εκείνες που θα προσθέσει η επόμενη.
Ευτυχώς, η παρούσα χρονική περίοδος –λίγο μετά το καλοκαίρι και λίγο πριν το χειμώνα– είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για το σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής αντιγηραντικής τακτικής. «Τα τέλη του Σεπτέμβρη και οι αρχές του Οκτώβρη σηματοδοτούν μια περίοδο όπου τα κύτταρα της επιδερμίδας έχουν υποστεί μια σφοδρή επίθεση ηλιακής ακτινοβολίας.

Περισσότερη ξηρότητα, εμφανέστερες ρυτίδες, προφανώς κάποια πιο έντονα καφέ στίγματα είναι τα συμπτώματα αυτής της “μάχης” που δόθηκε το καλοκαίρι πάνω και μέσα στο δέρμα σου» επισημαίνει η Ava Shamban, καθηγήτρια Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και προσθέτει: «Ευτυχώς, το φθινόπωρο, με δεδομένο ότι η έκθεσή σου στον ήλιο είναι κατά 70% μικρότερη σε σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές, αποτελεί την ιδανική εποχή για επούλωση, θρέψη και ανανέωση της επιδερμίδας.

Αλλά υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό: Ο επερχόμενος χειμώνας είναι ένα ακόμα μεγάλο εμπόδιο για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας, καθώς, αν δεν την προετοιμάσεις αυτούς τους 2 μήνες του φθινοπώρου, κινδυνεύει από ισχυρότερες βλάβες εξαιτίας των πολύ πιο έντονων περιβαλλοντικών συνθηκών».

Τι κάνει η Victoria Beckham;

O Harold Lancer, καθηγητής Δερματολογίας, δημιουργός μιας αποκλειστικής μεθόδου και σειράς αντιγηραντικών προϊόντων και προσωπικός δερματολόγος των Victoria Beckham και Kim Kardashian, λέει: «Το φθινόπωρο μοιάζει με μια περίοδο ανακωχής ανάμεσα στην επιδερμίδα και στους εξωτερικούς εχθρούς. Η θερμοκρασία είναι σε ήπια επίπεδα, η υγρασία του περιβάλλοντος ευνοϊκή και στους εσωτερικούς χώρους τα θερμαντικά σώματα ή τα ψυκτικά μηχανήματα είναι κλειστά. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να μπεις σε μια σταθερή ρουτίνα ολικής ανάπλασης των κυττάρων σου».

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό;

«Καθαριστικό, αντηλιακό, σέρουμ, ενυδατική κρέμα και μια φόρμουλα που δραστηριοποιείται τη νύχτα, είτε πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό, πεπτίδιο, ρετινόλη είτε για συνδυασμό και των τριών. Αυτή η ρουτίνα πρέπει να γίνει η δεύτερή σου φύση».

Τι κάνει η Angelina Jolie;

O David Colbert, δερματολόγος και ιδρυτής της New York Dermatology Clinic με πελάτισσες την Angelina Jolie και τη Rosie Huntington, προτείνει μια σειρά από επιπρόσθετες κινήσεις στη ρουτίνα αντιγήρανσης:

«Υγιεινή διατροφή, καλός ύπνος, διακοπή κακών συνηθειών, όπως κάπνισμα, και μία ώρα γυμναστική στη φύση κάθε μέρα συνθέτουν ένα πρόγραμμα που πιο εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις το φθινόπωρο παρά το χειμώνα.
Δε θα πρέπει να λείπουν από το διαιτόλογιό σου τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και ο λιναρόσπορος, για να επιδιορθώσουν τα κύτταρα.
Ταυτόχρονα, συμπερίλαβε στη διατροφή σου αντιοξειδωτικές τροφές, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, που θα τονώσουν την επιδερμίδα σου.
Να θυμάσαι ότι η πρόληψη των φθορών του δέρματος είναι πολύ πιο ανώδυνη απ’ όσο η θεραπεία τους και έγκειται σε μια απλή προσαρμογή σώματος και μυαλού σε συνήθειες που νικούν το χρόνο στην όψη σου».

Τι λέει ο expert;
O Phillip Levy, με 20 χρόνια εμπειρίας στην κλινική δερματολογία και ιδιοκτήτης μιας από τις διασημότερες κλινικές στην Ευρώπη (Γενεύη), βάζει άλλο έναν παράγοντα που θα καθορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αντιγηραντική σου τακτική: την ηλικία. «Η μείωση του κολλαγόνου ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας των 20 και η πιο πρόσφορη μέθοδος ανανέωσης αυτής της πρωτεΐνης είναι
τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά και ρετινόλη. Όσο κι αν οι φθορές από τον ήλιο ακόμη δεν είναι ορατές, εντούτοις η συστηματική θεραπεία με αυτά τα δύο συστατικά θωρακίζει την επιδερμίδα μελλοντικά.

Από τα 30 και μετά στόχος είναι η αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας. Βιταμίνες Α και C, πεπτίδια, νιασιναμίδη και άλφα-υδροξύ οξέα είναι απολύτως απαραίτητα συστατικά για την αντιγηραντική σου προστασία. Άλλωστε, το επιβάλλουν η θαμπή επιδερμίδα σου, οι πανάδες από τον ήλιο και οι ορατές ρυτίδες έκφρασης.

Για τις γυναίκες πάνω από 40 όλα τα προηγούμενα συστατικά αποτελούν καλά αμυντικά “όπλα”, αλλά, με τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν, χρειάζονται “υπερόπλα” για να νικήσουν το χρόνο και τις φθορές. Ένα από αυτά –ίσως το αποτελεσματικότερο– είναι το υαλουρονικό οξύ. Ακολουθούν τα τοπικά ρετινοειδή, με τη ρετινόλη Α να έχει αποδειχθεί πραγματική πηγή ανανέωσης του κολλαγόνου. Και είναι σοφό να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου για τις δόσεις, τη συχνότητα χρήσης και την αντοχή της επιδερμίδας σου σ’ αυτήν».

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr