7 κόλπα ομορφιάς από μια «γιαγιά» -του μακιγιάζ

7 κόλπα ομορφιάς από μια «γιαγιά» -του μακιγιάζ

Σοβαρά, αυτή ξέρει καλύτερα.

H Gucci Westman (https://www.instagram.com/gucciwestman/?hl=el), μια από τις πιο παλιές makeup artists στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς και σύμβουλος και σχεδιάστρια αντιγηραντικών καλλυντικών, είναι γνωστή για τις τεχνικές μακιγιάζ και τις συμβουλές περιποίησης του δέρματος που προσφέρει έως και σήμερα στις διάσημες πελάτισσές της (ανάμεσά τους οι Natalie Portman, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow και Cameron Diaz), ενώ σαν αποκλειστική σύμβουλος ομορφιάς στη Revlon, συνεργάστηκε στενά επί σειρά ετών με τις πρέσβειρες του οίκου (Jessica Alba, Elle Macpherson, Halle Berry, Jessica Biel, Jennifer Connelly και άλλες). Στην 30χρονη καριέρα της, η Gucci Westman έχει επιμεληθεί τις επιδερμίδες και την εικόνα προσώπου εκατοντάδων top models τόσο για τις ανάγκες κορυφαίων σχεδιαστών στις πασαρέλες των μεγάλων fashion shows, όσο και για φωτογραφίσεις εξωφύλλων σε περιοδικά όπως Vogue, Allure, W κλπ. Αν, λοιπόν, υπάρχει μια γυναίκα στον κόσμο που να ξέρει τι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα σας ώστε να δείχνει και να παραμένει πάντα φρέσκια, λαμπερή και νέα, αυτή είναι η Gucci Westman. Η «γιαγιά» της ομορφιάς.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω
Γιατί έχει δίκιο: Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα, ρυτίδες, κνησμό και λοίμωξη. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μαργαριτάρι που παραβλέπεται από πολλές γυναίκες. Με τη συστηματική ενυδάτωση, το δέρμα γίνεται πολύ πιο ελαστικό, σταθερά λαμπερό και ελκυστικό», λέει η Westman. πολύ πιό εύπλαστο και ελκυστικό με σταθερή ενυδάτωση”.

Μην πίνετε ροφήματα με το καλαμάκι

Γιατί έχει δίκιο: Ρουφώντας τους χυμούς, τους καφέδες ή τα αναψυκτικά με καλαμάκι, μακροπρόθεσμα δημιουργούνται έντονες ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα χείλη, ενώ τα μάγουλα «μαζεύουν» προς τα μέσα. «Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και όσες γυναίκες είναι μανιώδεις καπνίστριες», τονίζει.

 

Η βαζελίνη είναι μια ομορφιά από μόνη της
Γιατί έχει δίκιο: Η Westman λέει ότι χρησιμοποιεί πάντα μια ελαφριά στρώση βαζελίνης πάνω στο δέρμα πριν περάσει τα προϊόντα μακιγιάζ, επειδή προστατεύει την επιδερμίδα από την πιθανή απορρόφηση υλικών που δεν είναι τόσο φιλικά με την υγεία της επιδερμίδας, ενώ χαρίζει ιδανική ενυδάτωση όσες ώρες και αν πρέπει να μείνει το make up στο πρόσωπο.

Μην τρίβετε το δέρμα σας με την πετσέτα

Γιατί έχει δίκιο: Η επιθετική τριβή μετά το πλύσιμο του προσώπου μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα ή κάτω από τα μάτια. Η σωστή λύση είναι το απαλό άγγιγμα με μια μαλακή πετσέτα ώστε να φύγει το πολύ νερό, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να στεγνώσει φυσικά.

Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση
Γιατί έχει δίκιο: Η μεγαλύτερη συμφορά που μπορεί να υποστεί το πρόσωπό σας είναι οι φραγμένοι πόροι και οι ρύποι που μένουν πάνω στο προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας. «Χωρίς να γίνεστε μανιακές με την απολέπιση, φροντίστε να απομακρύνετε ήπια τα νεκρά κύτταρα τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα με ένα scrub κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας, ενώ σε καθημερινή βάση περάστε το δέρμα σας με μια μαλακή βούρτσα απολέπισης πριν την λοσιόν καθαρισμού», συμβουλεύει η Westman.

Κοιμηθείτε κάθε βράδυ τουλάχιστον 8 ώρες

Γιατί έχει δίκιο: Τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα του ύπνου διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στην αντιγήρανση της επιδερμίδας, επειδή επιτρέπει στα κύτταρα να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον πλήρη κύκλο αναγέννησης των ιστών και την απρόσκοπτη παραγωγή κολλαγόνου.

Είστε αυτό που τρώτε

Γιατί έχει δίκιο: Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. «Πέντε έως επτά μερίδες φρούτων και ωμών λαχανικών καθημερινά, είναι ο βασικός κανόνας αντιγήρανσης με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο», λέει η Westman.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr