8 Υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ

8 Υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ

Ένα προϊόν που πιθανότατα να υπάρχει σε κάθε σπίτι, σε ένα ή περισσότερα είδη του· ένα υλικό, επίσης, που μπορεί να αποτελέσει το βασικότερο συστατικό 8 διαφορετικών χειροποίητων μασκών για το πρόσωπο. Πάμε γρήγορα – γρήγορα να δούμε 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ που μπορείτε να φτιάχνετε όποτε το επιθυμείτε για να κάνετε απολέπιση, να ενυδατώνετε το δέρμα σας, να δίνετε φυσική λάμψη στην επιδερμίδα σας και άλλα πολλά!

 

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

8 Υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ

1. Απλό scrub με ελαιόλαδο και κόκκους καφέ
Με τη διαδικασία της απολέπισης αποβάλλεται κάθε ίχνος ρύπου από την επιδερμίδα σας, νεκρά κύτταρα που το κάνουν θαμπό, αλλά και μερικές φορές μαύρα στίγματα που συνήθως συσσωρεύονται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Έχετε κατά νου ότι η απολέπιση έρχεται δεύτερη μετά τον καθαρισμό, ενώ την τριάδα αυτή κλείνει η ενυδάτωση.

Υλικά:
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους καφέ (οποιουδήποτε είδους) και
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Εφαρμογή:
Έπειτα από τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας, επιλέξτε μία με δύο μέρες κατά τις οποίες θα αφιερώνετε 1 – 2 λεπτά στην απολέπιση του δέρματος του προσώπου σας. Πολύ απλά αναμειγνύετε τα δύο υλικά της συνταγής και σε νωπό δέρμα κάνετε κινήσεις κυκλικές με το μείγμα. Ξεπλένετε με δροσερό νερό έτσι ώστε το δέρμα να σφίξει και οι πόροι να κλείσουν και είστε έτοιμες για την ενυδατική σας κρεμούλα.

2. Κομπρέσες ματιών με ελληνικό καφέ
Μπορεί να μην είναι μάσκα για όλο το πρόσωπο, ωστόσο έχουμε εντάξει τη συνταγή αυτή στις 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ λόγω της τέλειας δράσης που έχει ο ελληνικός καφές στην περιοχή των ματιών.

Εφαρμογή:
Φτιάχνετε ελληνικό καφέ, και, προτού γεμίσετε την κούπα σας βρέχετε καλά δύο βαμβάκια (ή δύο ειδικά επιθέματα που χρησιμοποιούνται για κομπρέσες ματιών). Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Μόλις παγώσουν, τα ακουμπάτε πάνω στα μάτια σας. Οποιοδήποτε πρήξιμο έχετε θα έχει φύγει, ενώ η περιοχή των ματιών σας θα ενυδατωθεί και το δέρμα θα θραφεί σε βάθος.

3. Μάσκα προσώπου με espresso και άλλα 3 υλικά για λάμψη, ζωντάνια και ενυδάτωση
Είναι μία από τις 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ και συγκεκριμένα με καφέ εσπρέσο, που θα χαρίσει λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα σας, ενώ θα την ενυδατώσει αρκετά. Μπορείτε να την εφαρμόζετε ακόμη και 1 φορά την εβδομάδα. Τα υλικά λογικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας!

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας από espresso καφέ,
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη,
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (οποιοδήποτε αρκεί να είναι σχετικά ρευστό) και
2 κουταλιές της σούπας γάλα (προτιμήστε το φρέσκο).
Εφαρμογή:
Σε ένα δοχείο, αναμειγνύετε τον καφέ με το κακάο και το μέλι. Εν συνεχεία, ρίχνετε 1 – 1 τις κουταλιές με το γάλα και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, ένα κουταλάκι ή ακόμα και μία οδοντογλυφίδα έως ότου τα υλικά σας ομογενοποιηθούν. Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι εάν το μείγμα σας είναι πολύ ρευστό ή μέχρι 1 κουταλιά της σούπας γάλα εάν το μείγμα σας είναι αρκετά παχύ και δύσκολο στο άπλωμά του. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο την σπιτική μάσκα προσώπου με καφέ εσπρέσο, την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά της ώρας (εάν διαθέτετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορείτε μέχρι και 2 ώρες να την αφήσετε) και στο τέλος ξεπλένεστε με μπόλικο δροσερό νεράκι.

4. Ενυδατικό scrub με κατακάθι καφέ και έλαιο προσώπου σε μορφή μάσκας
Πρόκειται για μία φιλική προς κάθε επιδερμίδα συνταγή απολέπισης, με εξαιρετικά ενυδατική δράση και παράλληλα τονωτικά αποτελέσματα που θα λατρέψετε. Ιδανική για κουρασμένες επιδερμίδες. Την εφαρμόζετε 1 με 2 φορές στις 15 ημέρες.

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας από κατακάθι ελληνικού καφέ και
Λίγο λαδάκι προσώπου (όποιο διαθέτετε ήδη ή αγοράστε ένα οικονομικό).
Εφαρμογή:
Σε ένα φλιτζανάκι, βάζουμε το κατακάθι καφέ και προσθέτουμε σταγόνα – σταγόνα λίγο λαδάκι προσώπου. Ανακατεύουμε με μία οδοντογλυφίδα, ένα πιρουνάκι ή κουταλάκι και χρησιμοποιούμε το μείγμα σε πλυμένο και ελάχιστα νωπό δέρμα. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε: αφήνετε το μείγμα να δράσει ως μάσκα πάνω στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά της ώρας, κι έπειτα κάνε κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνειά του προκειμένου να γίνει ενυδάτωση και ταυτόχρονη απολέπιση σε βάθος. Αφαιρείτε με δροσερό νερό από τη βρύση που θα κάνει την επιδερμίδα σας σφικτή και θα κλείσει του ανοιχτούς πόρους.

5. Συσφικτική μάσκα με καφέ, βρώμη και άλλα 2 υλικά για ευαίσθητες επιδερμίδες
Η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη υπόθεση, οπότε κι εμείς θα σας πληροφορήσουμε σχετικά με μία πολύ καλή συνταγή που θα σας ταιριάζει. Αν θέλετε να αποτρέψετε ή να θεραπεύσετε το δέρμα που έχει χάσει τη σφριγηλάδα του, αν θέλετε να το δείτε επομένως και πάλι σφριγηλό, σφικτό και λαμπερό, δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό των 4 ακολούθων υλικών σε τακτική βάση, π.χ. 1 φορά την εβδομάδα.

Υλικά:
30 γραμμάρια φρέσκος αλεσμένος καφές,
10 γραμμάρια νιφάδες βρώμης σε σκόνη (τις κάνετε στο μούλτι),
60 γραμμάρια μέλι (όποιο διαθέτετε) και
Το μισό περιεχόμενο από 1 κάψουλα βιταμίνης Ε (τη βρίσκετε στο φαρμακείο).
*Για να μη σας περισσέψει η βιταμίνη Ε, μπορείτε να ετοιμάσετε ακριβώς τη διπλή ποσότητα μάσκας και να την αποθηκεύσετε για μερικές εβδομάδες σε δροσερό περιβάλλον εντός γυάλινου δοχείου που κλείνει αεροστεγώς.

Εφαρμογή:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε με τη σειρά που αναγράφονται τα 4 υλικά. Ξεπλένετε το πρόσωπο και το λαιμό σας με ζεστό νεράκι έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματός σας και απλώνετε το μείγμα που έχετε φτιάξει. Την αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας, την αφαιρείτε με δροσερό νερό και δώστε προσοχή στον τρόπο που στεγνώνετε έπειτα το πρόσωπό σας: μπορείτε να ρίξετε λίγο χλιαρό αέρα π.χ. από το σεσουάρ, μπορείτε όμως να στεγνώσετε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ταμπονάροντας κι όχι τρίβοντας.

6. Εύκολη μάσκα για τόνωση, θρέψη και μέτρια απολέπιση με ελληνικό καφέ και μέλι
Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελληνικός καφές και
1 κουταλιά της σούπας μέλι (όποιο έχετε στη διάθεσή σας).
Εφαρμογή:
Σε ένα σκεύος πολύ απλά αναμειγνύετε τα δύο αυτά υλικά. Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνετε το μείγμα, και αφήνετε μία από τις 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ να δράσει για περίπου μισή ώρα (30 λεπτά της ώρας). Στο τέλος, κάνετε με τα δάκτυλά σας απαλό τρίψιμο στο δέρμα σας έτσι ώστε να εισχωρήσει λίγο πιο βαθιά και παράλληλα να γίνει απολέπιση. Ξεβγάζετε με δροσερό νερό από τη βρύση και χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα από την ενυδατική κρέμα προσώπου που διαθέτετε.

7. Μάσκα προσώπου με καφέ, ζάχαρη, έλαιο καρύδας και κανέλα για πολλαπλά αποτελέσματα
Κι όταν λέμε πολλαπλά αποτελέσματα εννοούμε τα εξής: ομοιομορφία στην εικόνα του προσώπου, απαλλαγή από διχρωμίες, βελτίωση της όψης αλλά και της υγείας της επιδερμίδας του προσώπου, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος, απαλότητα και εις βάθος ενυδάτωση, καλή απολέπιση χωρίς να είναι «σκληρή» ή ακατάλληλη για ορισμένους τύπους επιδερμίδας και προστασία της επιδερμίδας από ρύπους και μικροοργανισμούς. Μπορείτε να την εφαρμόζετε 1 φορά στις 10 ημέρες.

Υλικά:
20 ml λάδι καρύδας,
30 γραμμάρια αλεσμένος καφές,
20 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη (3 γραμμάρια).
*Μπορείτε να διπλασιάσετε, να τριπλασιάσετε ή ακόμη και να τριπλασιάσετε όλες τις ποσότητες προκειμένου να φτιάξετε μια από τις 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ με πολλαπλή δράση και να τη φυλάξετε για περισσότερο χρονικό διάστημα. Κι εδώ, απαιτείτε θερμοκρασία δωματίου, σκιερό μέρος, γυάλινο δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο και χρήση όλης της ποσότητας του μείγματος εντός 2 μηνών.

Εφαρμογή:
Επειδή το coconut oil συνήθως έχει τη μορφή βουτύρου, το ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι ή μία κατσαρόλα για πολύ λίγο σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσετε βέβαια να βράσει ή να καεί. Προσθέτετε στο σκεύος και τα υπόλοιπα υλικά που αναγράφονται με την ίδια σειρά και με ένα ξύλινο εργαλείο (π.χ. μια ξύλινη κουτάλα) τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, απλώνετε τη σπιτική πολυχρηστική μάσκα, κάνετε ελαφρές κινήσεις με τα δάκτυλά σας προκειμένου να απορροφηθεί πιο καλά, την αφήνετε να δράσει για τουλάχιστον 20 – 25 λεπτά της ώρας και την αφαιρείτε με δροσερό νερό από τη βρύση. Βάζετε λίγη ενυδατική κρέμα στο τέλος λόγω της ζάχαρης και του καφέ που θα έχουν κάνει και απολέπιση.

8. Αποτελεσματική μάσκα θεραπείας κατά της λιπαρότητας με αλεσμένο καφέ κι άλλα 3 υλικά
Η τελευταία από τις 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ φτιάχνετε από τέσσερα υλικά που όλες διαθέτουμε στην κουζίνα μας. Είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες ή δέρματα που εμφανίζουν συχνά ακμή. Δρα ως μία αποτελεσματική φυσική θεραπεία κατά της λιπαρότητας, βοηθάει στην αφαίρεση της τελευταίας και στη συρρίκνωση των πόρων της επιδερμίδας. Μπορείτε να την εφαρμόζετε 2 φορές το μήνα.

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας μέλι (όποιο μέλι έχετε),
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφές,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής και
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ή καστανή κρυσταλλική ζάχαρη.
Εφαρμογή:
Σε ένα μικρό σκεύος, συνδυάζετε τα 4 υλικά με τη σειρά που σας τα αναφέρουμε, ανακατεύοντάς τα μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα με τη μορφή πάστας. Με καθαρά χέρια και σε πλυμένο πρόσωπο ή και λαιμό, απλώνετε με κυκλικές απαλές κινήσεις τη σπιτική θεραπεία και την αφήνετε να δράσει για 20 έως 30 λεπτά της ώρας. Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου πανιού ή κομματιών από βαμβάκι που έχετε νοτίσει με δροσερό νερό, αφαιρείτε όλη τη μάσκα. Με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, ταμπονάρετε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας μέχρι να στεγνώσει πλήρως και είστε έτοιμες. Μην ξεχνάτε να βάλετε στο τέλος λίγη ποσότητα από την ειδική ενυδατική κρέμα προσώπου που έχετε ή, εάν δεν έχετε, η λιπαρή επιδερμίδα σας πρέπει να σας ωθήσει σε ένα φαρμακείο ή κατάστημα με καλλυντικά προϊόντα και να προμηθευτείτε μία κατάλληλη για εσάς!

Αυτές ήταν οι 8 υπέροχες μάσκες προσώπου με καφέ που είχαμε να σας παρουσιάσουμε. Είμαστε σίγουρες ότι κάποιες εξ αυτών θα σας τράβηξαν την προσοχή και θα τις δοκιμάσετε!!

www.dynamikhgynaika.gr

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr