Πώς να έχω όμορφο δέρμα: Τα 10 λάθη που κάνεις και δείχνεις μεγαλύτερη

Πώς να έχω όμορφο δέρμα: Τα 10 λάθη που κάνεις και δείχνεις μεγαλύτερη

Όλες θέλουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Τι συμβαίνει όμως και εμείς οι ίδιες καταστρέφουμε την επιδερμίδα μας; Μάθε τις λεπτομέρειες εδώ!

Σε όλες μας αρέσει να δείχνουμε αλλά και να είμαστε φρέσκες και όμορφες. Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σ’ αυτό είναι όταν έχουμε καθαρό και λαμπερό δέρμα. Ακόμα και από το νεαρό της ηλικίας, η φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητη, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Οι παρακάτω συμβουλές ειδικών θα σε βοηθήσουν στο ταξίδι σου για ένα όμορφο δέρμα. Όπως φαίνεται, υπάρχουν κάποια σημαντικά λάθη που μια γυναίκα κάνει στην καθημερινότητά της, τα οποία εσύ θα προσπαθήσεις να αποφύγεις, αν δεν θες να σαμποτάρεις το πρόσωπό σου!

Πώς να βελτιώσω το δέρμα μου: Οι κανόνες για να έχεις όμορφο δέρμα και τα λάθη που κάνεις

1 Κοιμάσαι χωρίς να αφαιρείς το μακιγιάζ σου

Το ξέρω! Κι εγώ μετά από ξενύχτι πολλές φορές βαριέμαι να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου, αλλά είναι πολύ σημαντικό να βρεις το κουράγιο να το κάνεις. Τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει αλλά και τα μικρόβια και το σμήγμα που βρίσκονται στο δέρμα μας, καθιστούν απαραίτητο τον καθαρισμό του όχι μόνο πριν κοιμηθείς, αλλά και το πρωί. Ακόμα κι αν δεν φοράς makeup φρόντισε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές τη μέρα!

2 Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα προσώπου

Για σενα που έχεις λιπαρό δέρμα, η ιδέα να βάλεις και επιπλέον ενυδατική δέρμα σου φαίνεται περιττή. Κι όμως, όλες χρειαζόμαστε ενυδατική κρέμα, ανεξάρτητως του τύπου δέρματος μας. Μ’ αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα σου είναι συνεχώς ενυδατωμένη, έχει υγρασία, δεν σπάει, λάμπει και δείχνει ωραία και αναζωογονημένη.

3 Φοράς αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι

Σίγουρα έχεις συνδυάσει το αντηλιακό με μια ωραία μέρα στην παραλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να φοράς προστασία κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι. Το αντηλιακό κρατά το δέρμα σου υγιές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε φορά που η επιδερμίδα σου βρίσκεται γυμνή απέναντι στον ήλιο, στην προσπάθεια να προστατέψει τον εαυτό της, αποδυναμώνεται και έτσι προκαλούνται σημάδια, ρυτίδες και συνεπώς ένα εμφανώς πιο γερασμένο δέρμα.

4 Δεν πίνεις αρκετό νερό
Το να χρησιμοποιείς ενυδατική είναι ίσως το τελευταίο από τα βήματα που ακολουθείς για να λες ότι διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη. Το πρώτο όμως και σημαντικότερο είναι να πίνεις νερό! Το νερό βοηθά το σύστημα μας να λειτουργεί φυσιολογικά και σωστά, με αποτέλεσμα το ίδιο να συμβαίνει και με το δέρμα μας. Όσα κιλά κι αν ζυγίζεις, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό κάθε μέρα!

 

5 Δεν κάνεις απολέπιση

Το να πλένεις το πρόσωπό σου είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα. Το δεύτερο είναι να κάνεις απολέπιση και πίστεψέ με, θα δεις διαφορά στο δέρμα σου! Μ’αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις λάμψη στο δέρμα σου. Η δικαιολογία πως έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα για απολέπιση δεν υπάρχει! Κάνε το σωστά και όχι μόνο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, αλλά θα φωτίσεις το δέρμα σου και θα “μαλακώσεις” τις ρυτίδες.

6 Το παρακάνεις με την απολέπιση

Η απολέπιση στο δέρμα σου δίνει μια απίστευτη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, ειδικά αν χρησιμοποιείς τα σωστά για την επιδερμίδα σου προϊόντα. Όμως, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα σ’αυτή τη ζωή, η υπερβολή δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε κακά αποτελέσματα. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να γίνει καταστροφική για το δέρμα σου, δημιουργώντας χρόνια φλεγμονή, ευαισθησία, και πολύ αντιδραστικό δέρμα. Όταν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, είναι και πιο επιρρεπές σε σπυράκια, μελάγχρωση και ξηρότητα. Κάπως έτσι δημιουργείται ένα φαινόμενο-ντόμινο που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση, δηλαδή σακούλες στα μάτια, ρυτίδες, μαύρα στίγματα, χαλάρωση.

7 Πιστεύεις ότι όλα τα προϊόντα ταιριάζουν στο δέρμα σου
Καθεμιά μας είναι διαφορετική, επομένως γιατί να χρησιμοποιούμε όλες τα ίδια προϊόντα στο μακιγιάζ; Αντί να επιλέγεις ένα προϊόν περιποίησης προσώπου επειδή έχει ωραία συσκευασία ή καλή τιμή ή ακόμα επειδή το φοράει η κολλητή σου, βεβαιώσου ότι διαλέγεις κάτι που ταιριάζει σε ‘σένα και το δέρμα σου! Για παράδειγμα. ένα πιο ξηρό δέρμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση, σέρουμ, απολέπιση και ένα makeup σε υγρή μορφή. Ένα πιο λιπαρό ή μικτό δέρμα έχει ανάγκη από πιο ματ προϊόντα, που απορροφούν τη λιπαρότητα και βοηθούν στην καταπολέμηση της υπερβολικής γυαλάδας. Σε μια τέτοια επιδερμίδα ταιριάζει μια ενυδατική κρέμα χωρίς έλαια, μια πούδρα ή ένα makeup με βάση το νερό.

8 Δεν κοιμάσαι καλά

Η συνήθεια να κοιμάσαι λίγες ώρες μπορεί να οδηγήσει σε πολλά θέματα υγείας, όπως το πάχος και η υψηλή πίεση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η έλλειψη καλού ύπνου είναι αιτία για πρόωρη γήρανση, δερματικά, ακμή, έκζεμα, ορμονικά και έλλειψη παραγωγής κολλαγόνου.

9 Σπας τα σπυράκια σου

Σίγουρα κι εσύ έχεις βγάλει κάποια στιγμή έστω και ένα σπυράκι, το οποίο φυσικά θες να εξαφανιστεί από το πρόσωπό σου με οποιονδήποτε τρόπο. Κι όμως, το να σπας τα σπυράκια σου είναι πολύ πιο επιβλαβές από όσο νομίζεις. Άφησέ τα να κάνουν τον κύκλο τους και να φύγουν μόνα τους. Κάθε φορά που πειράζεις ή τραβάς ένα προκαλείς ζημιά και δημιουργείς σημάδια, ερεθισμό, φλεγμονές!

10 Αρνείσαι να κάνεις καλή διατροφή
Φαίνεται πως το τι τρως παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο νέο και ακτινοβόλο θα φαίνεται το δέρμα σου! Ο τρόπος ζωής και η διατροφή σου επηρεάζουν πάρα πολύ τη γήρανση του δέρματός σου.

Η διατροφή φαίνεται να είναι το κλειδί για ένα ζηλευτό δέρμα, καθώς το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και η ζάχαρη μπορούν να σαμποτάρουν την ποιότητα του δέρματός σου, ακόμα κι αν φοράς makeup. Αν φροντίζεις σωστά το σώμα σου, θα ανταμειφθείς με όμορφο και υγιές δέρμα, έναν τέλειο καμβά για μακιγιάζ.

ΘΥΜΗΣΟΥ: Το μακιγιάζ είναι το εργαλείο για να ενισχύσεις τη φυσική σου ομορφιά και όχι ένας τρόπος να την κρύψεις.

www.missbloom.gr

Suncare Face Cream Αντηλιακής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ SPF50

CAVIAR CREAM.Xαβιάρι, Υαλουρονικό & Εmu oil. Ενυδατική κρέμα σύσφιξης- λείανσης.

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Αιθέριο Έλαιο Νερολί.

Αιθέριο έλαιο Νυχτολούλουδου. Το έλαιο των ρυτίδων.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr