Τελικά πόση ώρα διαρκεί η προστασία στην επιδερμίδα από τα αντηλιακά;

Τελικά πόση ώρα διαρκεί η προστασία στην επιδερμίδα από τα αντηλιακά;

Συμβαίνει κάθε καλοκαίρι: ο ήλιος ξεκινάει να «δείχνει τα δόντια του» και θέλετε να αγοράσετε αντηλιακό. Αν δεν σας συμβαίνει, we judge you, θα έπρεπε να σας συμβαίνει, αφού το αντηλιακό είναι απαραίτητο, ακόμα και στην πόλη. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως: η ποικιλία σε αντηλιακά είναι τεράστια και εσείς δεν ξέρετε ποιο από όλα να επιλέξετε. Τι σημαίνουν όλες αυτές οι ενδείξεις στις ετικέτες τους; Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Διαβάστε παρακάτω και θα σας λυθούν όλες οι απορίες, ώστε φέτος να διαλέξετε το σωστό προϊόν για εσάς και όχι όποιο είναι εύκαιρο στο πρώτο κατάστημα που θα μπείτε.

Plus: Σας εξηγούμε τι σημαίνουν οι ενδείξεις SPF, PA+ κοκ

Χρύσα Δαρσακλή 

 

Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μπορείτε να καθίσετε στον ήλιο πριν ξεκινήσετε να καίγεστε. Για παράδειγμα το SPF 30 θα σας επιτρέψει να μείνετε για 30 λεπτά στον ήλιο και η ακτινοβολία που θα δεχτείτε θα είναι σαν να έχετε εκτεθεί για ένα λεπτό.

Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης SPF αναφέρεται μόνο στην ακτινοβολία UVB, εκτός κι αν είναι SPF 50. Η UVB ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα εγκαύματα του δέρματος, ενώ η UVA ευθύνεται για τη γήρανση του δέρματος. Έτσι, όταν φοράτε SPF 30, μπορεί να μην πάθετε έγκαυμα, όμως ο ήλιος βλάπτει ανενόχλητος το δέρμα σας. Με λίγα λόγια, αν θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας ολοκληρωτικά επιλέξτε αντηλιακά με δείκτη SPF 50+ που προστατεύουν και από τις δύο ακτινοβολίες.

Φυσικά, στις ετικέτες δεν βλέπουμε μόνο την ένδειξη SPF. Ποια είναι η σημασία της PA++++; Αυτή είναι μια μέτρηση που προέρχεται από την Ιαπωνία και γίνεται όλο και πιο ευρεία στη χρήση της ως πρότυπο σε όλο τον κόσμο. Αυτή η μέτρηση έχει μια κλίμακα από PA+ έως PA++++, με τον αριθμό των συμβόλων συν να δείχνει το πόσο υψηλή είναι η προστασία από τις ακτίνες UVA.

Τι είναι το ευρύ φάσμα; Στις ΗΠΑ, η προστασία από UVA και UVB αναφέρεται ως ευρύ φάσμα και παρουσιάζεται ως τέτοιο στη συσκευασία. Τα υψηλά πρότυπα δοκιμής του FDA πρέπει να πληρούνται για να θεωρηθεί ένα προϊόν ως προστασία «ευρέως φάσματος».

Τώρα πια ξέρετε τι σημαίνουν όλα και μπορείτε να επιλέξετε σωστά.

www.instyle.gr

CAVIAR CREAM.Xαβιάρι, Υαλουρονικό & Εmu oil. Ενυδατική κρέμα σύσφιξης- λείανσης.

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Suncare Face Cream Αντηλιακής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ SPF50

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr