Tips για να φροντίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια

Tips για να φροντίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια

Αν έχετε μαύρους κύκλους, λεπτές γραμμές ή πρήξιμο γύρω και κάτω από τα μάτια δείτε συσβουλές που θα αναδείξουν το βλέμμα σας.
Γράφει: Σπανού Κατερίνα

Tips για να φροντίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια
Tο δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι λεπτότερο από το δέρμα σε άλλα μέρη του σώματός σας. Και επειδή τα μάτια σας δουλεύουν πολύ όλη την ημέρα, από το να ανοιγοκλείνουν μέχρι να εκφράζουν τα συναισθήματά σας, η ελλιπής φροντίδα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες.

Επιπλέον, οι γενετικοί λόγοι, οι υπεριώδεις ακτίνες (UV), οι εξωτερικοί παράγοντες άγχους και οι επιλογές τρόπου ζωής μπορούν επίσης να προκαλέσουν την ταχύτερη γήρανση του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Κοινά θέματα της περιοχής γύρω από τα μάτια

μαύροι κύκλοι

-λεπτές γραμμές

-πρήξιμο (συμπεριλαμβανομένων των σακουλών)

Ενυδάτωση!
Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που υποτιμάμε αλλά δεν πρέπει. Φανταστείτε το δέρμα μας ως σταφύλι. Όταν χάνει νερό, αρχίζει να συρρικνώνεται και μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες.

Αλλά μόλις ενυδατωθείτε πάλι, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο γέμισμα και στη μείωση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων. Το ίδιο ισχύει για την περιοχή των ματιών μας. Δεδομένου ότι δεν διαθέτουν αδένες ελαίου (φυσική ενυδατική κρέμα του δέρματός μας), μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ξηρότητα.

Η πιο συχνή ερώτηση σχετικά με την ενυδάτωση αυτού του μέρους του προσώπου σας είναι αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα προσώπου για το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Η απάντηση είναι ναι. Εφόσον δεν ερεθίζει τα μάτια σας και παρέχει επαρκή ποσότητα υγρασίας, είστε εντάξει.

Ελέγξτε τα συστατικά
Όταν ψάχνετε να αγοράσετε κρέμα ματιών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια συστατικά θα πρέπει να αναζητήσετε με βάση αυτό που προσπαθείτε να θεραπεύσετε. Παρακάτω θα βρείτε συστατικά που σας προτείνω να επιλέξετε, με βάση την ανησυχία σας:

Για λεπτές γραμμές
Εκτός από τα προιόντα για ενυδάτωση, που χρησιμοποιείται για τη μείωση της απώλειας υγρασίας, θα θελήσετε να αναζητήσετε τα συστατικά που παρέχουν μία άμεση επίδραση γεμίσματος.

Για αυτό το αποτέλεσμα, επιλέξτε πιο ισχυρά συστατικά που έχουν συνδεθεί με την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Αυτά περιλαμβάνουν:

-retinoid (με βάση τη συνταγή)

-retinol

-παράγωγο βιταμίνης Α

πεπτίδια

-παράγοντες ανάπτυξης

Για υπέρχρωση (σκούροι κύκλοι)
Για να καταπολεμήσετε την υπερχρωματισμό (σκοτεινούς κύκλους) που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω συστατικά:

-arbutin

-υδροκινόνη

-kojic οξύ

-βιταμίνη C

-σόγια

-νιασιναμίδη (βιταμίνη Β-3)

-αζελαϊκό οξύ

Για πρήξιμο
Η θεραπεία για πρησμένα μάτια μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το να κοιμάστε αρκετά ή να πίνετε αρκετό νερό. Αλλά όταν πρόκειται για συστατικά φροντίδας του δέρματος, τα ακόλουθα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πρήξιμο:

-καφεΐνη

-πράσινο τσάι και καφέ πολυφαινόλες μούρων

-διπεπτίδιο-2 (Eyeliss)

-βότανο ιτιάς

Για γενικά προβλήματα
Αναζητήστε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα ισχυρά συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα και τους ρύπους. Επιπλέον, μπορούν επίσης να βοηθήσουν να τεθεί ένα φρένο στη διαδικασία γήρανσης.

Αναζητήστε τα εξής:

-βιταμίνη C

-βιταμίνη Ε

-πράσινο τσάι

-βιταμίνη Β-3 (νιακιναμίδη)

Να είστε τρυφεροί με το δέρμα σας, πάντα
Από την αφαίρεση μακιγιάζ ματιών έως την εφαρμογή προϊόντων πάνω στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, είναι σημαντικό να είστε απαλοί. Όπως ανέφερα παραπάνω, το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό. Εξαιτίας αυτού, η επιπλέον πίεση από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει σε εξαιρετικά λεπτές γραμμές. Τα παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας:

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγο μασάζ
Αν παρατηρήσετε ότι τα πρησμένα μάτια σας επιμένουν να είναι πρησμένα, αλλά φαίνονται περισσότερο όταν είστε κουρασμένοι ή όταν δεν έχετε κοιμηθεί καλά, ένα απλό μασάζ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Εκτός από κάποιους γενετικούς παράγοντες, η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός γεύματος υψηλού σε αλάτι, της έλλειψης ύπνου ή ακόμα και του υπερβολικού ύπνου.

Το μασάζ κάτω από τα μάτια σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας γύρω από αυτά. Η πίεση από το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην αποστράγγιση του υπερβολικού υγρού γύρω από αυτήν την περιοχή και στη μείωση της πρηξίματος.

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη
Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει το δέρμα κάτω από τα μάτια σας να γίνει πιο σκούρο.

Ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος είναι πραγματικά απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας φροντίδας του δέρματος και θα πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά. Ακόμα και αν φαίνεται συννεφιασμένη η μέρα, οι ακτίνες UVA μπορούν να προκαλέσουν βλάβη.

Επίσης, μην ξεχνάτε το άνω βλέφαρό σας. Αυτή είναι μια από τις πιο «ξεχασμένες» περιοχές όταν πρόκειται για την εφαρμογή αντηλιακού.

Και αν δεν μπορείτε να βάζετε αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ, ειδικά το μακιγιάζ των ματιών, το οποίο είναι μεγάλη ταλαιπωία, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που προσφέρει υπεριώδη προστασία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε όχι μόνο τα μάτια σας αλλά και το δέρμα γύρω τους από τις ανεπιθύμητες ακτίνες UVA και UVB.

www.iatronet.gr

 

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr