6 λόγοι για να τρώτε περισσότερα καρότα

6 λόγοι για να τρώτε περισσότερα καρότα

Τα καρότα θεωρούνται μία από τις σούπερ τροφές. Βελτιώνουν την όραση, τη γονιμότητα, την ποιότητα και ποσότητα σπέρματος, ενώ επίσης μπορούν να καταπολεμήσουν ορισμένες μορφές καρκίνου.
Αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να τρώτε περισσότερα καρότα. Διαβάστε παρακάτω ποια άλλα οφέλη προσφέρουν στην υγεία.

1. Αντιγήρανση

Τα καρότα θεωρούνται τρόφιμα αντι-γηραντικά, επειδή είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

2. Oμορφιά

Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

3. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο, α-καροτίνη και λουτεΐνη που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τη χοληστερόλη.

4. Υγεία των δοντιών

Η κατανάλωση καρότων βελτιώνει την υγεία των δοντιών. Το καρότο καθαρίζει από την πλάκα και διεγείρει την έκκριση σάλιου, εξισορροπώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα του οξέος που καταπολεμούν τα βακτήρια στο στόμα.

5. Υγιές ήπαρ

Πρόκειται για ένα «λαχανικό αποτοξίνωσης», επειδή καθαρίζει το ήπαρ. Βοηθά στη μείωση της παραγωγής της χολής, όπως και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ.

6. Προλαμβάνει τις μολύνσεις

Τα καρότα έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της φλεγμονής σε διάφορα μέρη του σώματος. Ωμά ή βραστά, τα καρότα είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία των κοψιμάτων και των πληγών.

www.medinova.gr

Καροτέλαιο. Αντιγήρανση σε διάρκεια.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ απο τα μυστικά ομορφιάς..

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr