Μπάνιο με γάλα. Η νέα πλαστική χειρουργική…

Μπάνιο με γάλα. Η νέα πλαστική χειρουργική…

 

Απαραίτητο στη διατροφική μας αλυσίδα, το γάλα πηγή θρεπτικών ουσιών, προσφέρει πλουσιοπάροχα τη δράση του και στις ανάγκες του δέρματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι αποτελούσε ελιξίριο ομορφιάς της βασίλισσας Κλεοπάτρας! Μαθαίνοντας πώς μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας, απολαμβάνουμε άμεσα αποτελέσματα υπό τη μορφή της πιο σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής!

Μπάνιο με γάλα; Μια κίνηση που εξασφαλίζει άμεση μεταφορά των πλούσιων θρεπτικών συστατικών του γάλακτος απευθείας στο δέρμα μας! Πώς γίνεται; Τι είδους γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Ποια είναι τα μυστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα;

Αυτά και άλλα πολλά θα εξετάσουμε, ώστε να αποκωδικοποιήσουμε τη δράση και τα οφέλη του, αποκλειστικά και μόνο στις υπηρεσίες της προσωπικής μας ομορφιάς!

Γάλα, το θαυματουργό

Τα θετικά αποτελέσματα του γάλακτος είναι γνωστά στις υπηρεσίες της ομορφιάς. Οι επιστήμονες της κοσμητολογίας βεβαιώνουν πως τα θρεπτικά του συστατικά μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσθέτουν σε πολλά προϊόντα ομορφιάς ορό γάλακτος, με σκοπό να καταπολεμήσουν άμεσα χρόνια προβλήματα του δέρματος.

Σήμερα, μελετώνται ακόμα και διαφορετικοί τύπους γάλακτος, ώστε να επωφεληθούμε από κάθε ανανεωτικό του μόριο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να απολαύσουμε την ανανέωση και τη λάμψη που χαρίζει στο δέρμα μας, δεν είναι άλλος από το μπάνιο.

Λουτρό γάλακτος

Όταν αναφερόμαστε σε μπάνιο με γάλα δεν εννοούμε βέβαια να γεμίσουμε την μπανιέρα με λίτρα γάλακτος! Εννοούμε μπάνιο με μερικές δόσεις από αυτό το θαυματουργό προϊόν.

Κάποιες απολαμβάνουν να βυθίζονται στην μπανιέρα, ενώ άλλες επιλέγουν να βουτάνε το σφουγγάρι τους σε ένα μπολ γεμάτο με γάλα. Στην πρώτη περίπτωση δίνουμε την ευκαιρία στο δέρμα μας να απορροφά για μεγαλύτερη διάρκεια τις πρωτεΐνες και τα υπόλοιπα στοιχεία του προϊόντος, οπότε και την προτιμάμε.

Εάν δεν έχουμε, όμως, τον απαιτούμενο χρόνο τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε και τη δεύτερη επιλογή. Το γάλα, απόλυτα φυσικό προϊόν, είναι εξαιρετικά ήπιο και προσδίδει άμεσα αποτελέσματα. Με κάθε μπάνιο με γάλα οποιοδήποτε δερματικό θέμα διορθώνεται, συμπεριλαμβανομένων του φαινόμενου της ακμής και των ανεπιθύμητων σπυριών. Εάν έχουμε αμφιβολίες, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που ακολουθούν, θα μας λύσουν τυχόν απορίες…

 

Ε: Έχουμε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούμε να κάνουμε μπάνιο με γάλα;

Α: Φυσικά και μπορούμε, καθώς αποκλείεται κάθε πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης με αυτόν τον τρόπο.

Ε: Ποιον τύπο γάλακτος επιλέγουμε; Πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά;

Α: Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε πλήρες γάλα, καθώς η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά συστατικά χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να δράσει.

Ε: Στο μπάνιο με γάλα μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο άλλο φυσικό προϊόν;

Α: Ναι, είναι εφικτό, αλλά προτιμότερο είναι να απολαύσουμε τα θετικά του οφέλη δίνοντας στο γάλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ε: Η χρήση σαπουνιού ή αφρόλουτρου συνδυάζεται στο μπάνιο με γάλα;

Α: Όχι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σαπωνοποιητές κατά τη διάρκεια του μπάνιου με γάλα. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να τα χρησιμοποιήσουμε αφού ξεπλυθούμε.

Τι προσφέρει πραγματικά, το γάλα στο δέρμα μας

Το μπάνιο με γάλα προσφέρει μια ήπια απολέπιση στο δέρμα μας.

Προσφέρει ισορροπία στις λειτουργίες του δέρματος και μειώνει τη λιπαρότητα.

Θεωρείται πρώτης τάξεως χαλαρωτικό, καθώς δημιουργεί ήρεμα συναισθήματα που απομακρύνουν άγχος και στρες, ενισχύοντας παράλληλα τη συνολική μας υγεία.

Χάρη στις πρωτεΐνες και τα υπόλοιπα συστατικά που εισχωρούν στους πόρους του δέρματος, κάνει την επιδερμίδα μας υγιή, λεία και απίστευτα απαλή.

Το γάλα απομακρύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές στο δέρμα, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Ένα καθημερινό μπάνιο με γάλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δείχνουμε νεότερες. Μήπως λοιπόν, αυτή η μέθοδος ορίζεται ως η νέα πλαστική χειρουργική; Ως σύγχρονες Κλεοπάτρες, οπωσδήποτε, ναι!

Συνταγές για DIY μπάνιο με γάλα

1. Γάλα + μέλι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά 2 φλ. του τσαγιού πλήρες γάλα με 1 φλ. του τσαγιού μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα στην μπανιέρα, γεμίζουμε με ζεστό νερό και χαλαρώνουμε για 15-30 λεπτά .

2. Γάλα + ελαιόλαδο + μπέικιν πάουντερ
Αναμειγνύουμε ίσες ποσότητες γάλακτος ή γάλα σε σκόνη, με το ελαιόλαδο και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό νερό της μπανιέρας και το μπάνιο μας είναι έτοιμο!

3. Γάλα + έλαιο καρότου + γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)
Με αναλογικές ποσότητες ρίχνουμε σε ένα μπολ τα συστατικά, αναμειγνύοντας μέχρι να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα σε μια καθαρή μεγάλη λεκάνη με ζεστό νερό και αφού ανακατέψουμε καλά, το ρίχνουμε μέσα στην μπανιέρα.

4. Γάλα + ροδόνερο
Η αναλογία είναι 3:1. Αναμειγνύουμε τα υγρά σε ένα μεγάλο μπολ και τα προσθέτουμε στην μπανιέρα. Το ροδόνερο έχει την ιδιότητα να ξηραίνει τα σπυράκια και σε συνδυασμό με το γάλα λειτουργεί και ως ένα ήπιο λευκαντικό.

Ποιον τύπο γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
Ορισμένες πολύ ευκατάστατες κυρίες ζητούν ειδικές φόρμουλες γάλακτος, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν άψογη επιδερμίδα. Εμείς, δεν χρειάζεται να κυνηγήσουμε κάτι απίθανο και δύσκολα προσιτό.

Μπορούμε να επιλέξουμε από την παρακάτω λίστα, ποιο είδος γάλακτος μας ταιριάζει περισσότερο και να απολαύσουμε τα θετικά του αποτελέσματα!

Γάλα σε σκόνη
Αμυγδαλέλαιο
Αγελαδινό γάλα
Γάλα κατσικίσιο
Γάλα καρύδας
Γάλα σόγιας
Πρωτεΐνες γάλακτος
Αποξηραμένο γάλα
Βουτυρόγαλα

Hot tips


Οι πιο κρεμώδεις τύποι γάλακτος, δηλαδή αυτοί με πλήρη λιπαρά συστατικά λειτουργούν καλύτερα σε ένα μπάνιο με γάλα.

Μετά το μπάνιο με γάλα μπορούμε να πλυθούμε με σαπούνι, ώστε να απομακρύνουμε τα υπολείμματα γάλακτος.

Είναι καλό, το γάλα να μην έρθει σε επαφή με τα μαλλιά μας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να παρατηρηθεί λιπαρότητα.

Μερικά αρωματικά πέταλα λουλουδιών προσθέτουν μια αισθητική απόλαυση στο μπάνιο με γάλα.

Δεν πρέπει να παραμένουμε ατέλειωτες ώρες μέσα στην μπανιέρα. Το κλειδί για τέλεια αποτελέσματα κυμαίνεται στα 15-20 λεπτά.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε και να εφαρμόζουμε καθημερινά μία μάσκα με γάλα, ώστε να επωφεληθούμε από τη δράση του γάλακτος κατά της γήρανσης και στο πρόσωπό μας!

Το φρέσκο γάλα είναι αυτό που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν συχνότερα, αν και μπορούμε να πειραματιστούμε και με τους υπόλοιπους τύπους.

Από την Άντζελα Μολφέτα

womanidol.com

Σαπούνι βάλσαμο- γάλα γαϊδούρας.Επούλωση πληγών ανάπλαση σώματος- προσώπου

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr