Θεράπευσε τις ραγάδες σου μια για πάντα!

Θεράπευσε τις ραγάδες σου μια για πάντα!

Οι ραγάδες ενδέχεται να έχουν γίνει ένα με την επιδερμίδα του σώματός μας σε ορισμένα σημεία, ήδη από τα εφηβικά μας χρόνια. Μια κατάσταση που μπορεί να μας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά από σήμερα κιόλας, όλα μπορούν να αλλάξουν! Με 7 προτάσεις από φυσικά συστατικά και 9 θεραπείες επιστημονικής προέλευσης, μπορούμε να αποχαιρετήσουμε τις ραγάδες και να αποτελούν πλέον, μακρινό παρελθόν.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Δεν χρειάζεται να είμαστε παχουλές και μετά από δίαιτα να παρατηρήσουμε ραγάδες στο σώμα μας! Και τα πιο καλλίγραμμα σώματα είναι πιθανόν να εμφανίσουν ραγάδες, εδώ κι εκεί. Και αυτή η εικόνα είναι κάτι που μας στεναχωρεί, μας αγχώνει και πολλές φορές, μας κάνει να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Εάν μέχρι εχθές πιστεύαμε πως οι ραγάδες θα είναι μόνιμο στοιχείο στο σώμα μας, από σήμερα τα πάντα μπορούν να αλλάξουν! Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε μέσα από 7 προτάσεις που βασίζονται σε φυσικά συστατικά ή ανάμεσα σε 9 επιστημονικές μεθόδους, για να απαλλαγούμε από τις ραγάδες, μια και καλή!

Τι είναι τελικά, οι ραγάδες;

Γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τα βασικά στοιχεία για τις ραγάδες θα είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε και πώς θα μεταχειριστούμε καλύτερα το θέμα τους, ώστε να ακολουθήσουμε τη σωστότερη μέθοδο.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα: Την εξωτερική στοιβάδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Οι ταλαντώσεις που σχηματίζονται στο χόριο όταν ο συνδετικός ιστός του δέρματος είναι εκτεταμένος πέρα από τα όρια της ελαστικότητάς του δημιουργούν τις ραγάδες.

Πολύ συχνά το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη διαστολή ή συστολή της επιδερμίδας από απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους και κατά την εφηβεία από ξαφνική ανάπτυξη ύψους! Ακόμα όμως, και εάν το βάρος μας διατηρείται σε κανονικά επίπεδα είναι δυνατόν να παρουσιαστούν ραγάδες, όταν ακολουθούμε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης.

Η απότομη έκταση του συνδετικού ιστού εμφανίζει γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος σε κοκκινωπό ή μοβ χρώμα αρχικά, το οποίο στη συνέχεια μεταβάλλεται σε ένα ωχρό, λευκό σημάδι.

Οι περιοχές του σώματος που εμφανίζουν συνήθως ραγάδες είναι η κοιλιά, το στήθος, οι γλουτοί, τα πλευρά, οι γοφοί και οι μηροί. Ραγάδες είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στην εφηβεία.

7 τρόποι για να απαλλαγούμε φυσικά από τις ραγάδες, επιλέγοντας συστατικά από την κουζίνα μας!

1. Ζάχαρη
Η ζάχαρη βοηθάει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση των ραγάδων στο σώμα μας. Φυσική πηγή γλυκολικού οξέος, η ζάχαρη χάρη στο Α-υδροξυλικό οξύ ενισχύει την παραγωγή νεότερου δέρματος, ενώ την ίδια στιγμή αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.

Πώς χρησιμοποιείται;

Ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά σούπας με ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο.
Αναμειγνύουμε καλά, περίπου για 5 λεπτά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στις ραγάδες.
Αφήνουμε να στεγνώσει γύρω στα 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό προς ζεστό νερό.
Τελειώνουμε, απλώνοντας με κυκλικές κινήσεις μια ενυδατική κρέμα σώματος.

2. Αλόη Βέρα
Το θαυματουργό φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ειδικά σε προβλήματα του δέρματος. Με έντονα επουλωτικά στοιχεία και δράση ψύξης, η αλόη ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά και την εμφάνιση των ραγάδων.

Πώς χρησιμοποιείται;

Παίρνουμε ένα φρέσκο φύλλο και το καθαρίζουμε, ώστε να πάρουμε τον χυμό του.
Απλώνουμε το δροσερό ζελ της αλόης στα σημεία που εμφανίζονται οι ραγάδες και το αφήνουμε να δράσει από 30-60 λεπτά.
Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

3. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο αποτελεί θεραπευτικό σκεύασμα εδώ και αιώνες. Πρόκειται για ένα φυσικό ενυδατικό μέσο, πλούσιο σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που απομακρύνουν και τις ραγάδες.

Με κύρια αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη Ε που εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών και τις διαταραχές στο φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας, ενώ η βιταμίνη Α που περιέχει ενισχύει τη ροή του αίματος στο χόριο και στην επιφάνεια της επιδερμίδας και αποτελεί ένα σοβαρό μέσο για την εξάλειψη των ραγάδων.

Πώς χρησιμοποιείται;

Θερμαίνουμε το ελαιόλαδο ανάμεσα στις παλάμες μας και κατόπιν κάνουμε μασάζ πάνω στις ραγάδες, ωσότου απορροφηθεί το έλαιο.
Ακολουθούμε καθημερινά αυτήν τη μέθοδο, ως ενυδατική κρέμα, για να βοηθήσουμε σημαντικά στην απομάκρυνση των ραγάδων.

4. Καστορέλαιο

Εκτός από τη θεραπευτική του δράση σε φαινόμενα ακμής, ηλιακά εγκαύματα, ξηροδερμίες, κονδυλώματα και πολλών άλλων, το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό έλαιο που μπορεί να μειώσει και την εμφάνιση των ραγάδων, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, στοιχεία απαραίτητα για τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας.

Πώς χρησιμοποιείται;

Περνάμε ένα παχύ στρώμα καστορέλαιου με κινήσεις μασάζ πάνω στις ραγάδες και τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.
Ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ζεστό νερό, όχι καυτό αλλά ανεκτό από το δέρμα μας, και το τοποθετούμε πάνω από τη μεμβράνη ως κομπρέσα, περίπου για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, απομακρύνουμε το μπουκάλι και τη μεμβράνη και κάνουμε μασάζ ώστε να απορροφηθεί εντελώς.
Ένας άλλος, πιο απλός τρόπος είναι να κάνουμε με το καστορέλαιο μασάζ καθημερινά, απευθείας στην περιοχή των ραγάδων, για εξαιρετικά αποτελέσματα.

5. Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα του σε άλφα υδροξύ οξέα (ΑΗΑ) και βιταμίνη C, στοιχεία που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και των αιμοφόρων αγγείων, ώστε να διατηρηθεί η ελαστικότητα, η σταθερότητα και η δύναμη του δέρματος.

Πώς χρησιμοποιείται;

Στύβουμε ένα-δυο λεμόνια και απλώνουμε τον χυμό τους απλά, με κινήσεις μασάζ στα σημεία των ραγάδων.
Αφήνουμε τον χυμό του λεμονιού να δράσει γύρω στα 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
Τέλος, απλώνουμε ενυδατική κρέμα σώματος.
6. Ασπράδι αβγών
Όσο και να μας φαίνεται παράξενο, το ασπράδι του αβγού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του δέρματός μας. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες οφείλονται στην αφθονία των αμινοξέων και των πρωτεϊνών που περιέχει, προσφέροντας άμεση επιδιόρθωση των κυττάρων και ισορροπία στις λειτουργίες του δέρματος.

Πώς χρησιμοποιείται;

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από δύο αβγά και χτυπάμε με ένα αναδευτήρι.
Εφαρμόζουμε το μείγμα στα σημεία των ραγάδων και το αφήνουμε να στεγνώσει, για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

7. Έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο
Ίσως το πιο διάσημο έλαιο, αφού αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας για τη δούκισσα του Cambridge Kate Middleton, την Miranda Kerr και πολλές ακόμα διασημότητες. Χάρη στη σύνθεσή του, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες A, C και Ε και αντιοξειδωτικά συστατικά προσφέρει τις θεραπευτικές του ιδιότητες ακόμα και στο πιο απαιτητικό και ταλαιπωρημένο δέρμα, ενώ βοηθά εντυπωσιακά στην εξασθένιση των ραγάδων.

Πώς χρησιμοποιείται;

Ως λάδι βάσης θεωρείται ξηρό λάδι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στα σημεία των ραγάδων, εξασφαλίζοντας άμεση απορρόφηση από την επιδερμίδα.
Με καθημερινή, τοπική χρήση βοηθά να μαλακώσει το δέρμα και να αυξηθεί η ενυδάτωσή του, ενισχύοντας εντυπωσιακά στην εξασθένιση των ραγάδων.
Θεραπείες επιστημονικής προσέγγισης για την απομάκρυνση των ραγάδων
Τις επιστημονικές προτάσεις για την απαλλαγή από τις ραγάδες μπορούμε να τις προμηθευτούμε από φαρμακεία, καταστήματα πώλησης ειδών υγιεινής διατροφής ή να απολαύσουμε ειδικές θεραπείες σε ειδικά δερματολογικά ινστιτούτα ή εγκεκριμένα ινστιτούτα ομορφιάς.

1. Ρετινόλη-Α
Η ρετινόλη-Α ενισχύει στο έπακρο την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να βοηθά το δέρμα να αποκτήσει λεία επιφάνεια. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή εάν θηλάζετε, καθώς η ισχυρή της δράση ενδέχεται να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.

2. Γλυκολικό οξύ
Η χρήση του γλυκολικού οξέος σε περιοχές που εμφανίζονται ραγάδες αποδεικνύεται δραστική, μια και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, στοιχείο που χαρίζει αυξημένη ελαστικότητα στο δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριλαμβάνεται στη σύνθεση πολλών ορών ομορφιάς.

Είναι ασφαλές ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, αλλά θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικές εάν το χρησιμοποιούμε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, όπου χρειαζόμαστε έξτρα προστασία!

3. Συνδυασμός γλυκολικού οξέος και ρετινόλης
Το γλυκολικό οξύ σε συνδυασμό με την ρετινόλη δρα αποτελεσματικά στις ραγάδες. Ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς αποκατάστασης στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και ενισχύει την επιτάχυνση στον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, τονώνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Με συνεχή χρήση βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση των ραγάδων προσφέροντας ορατά πιο λείο και φωτεινό δέρμα.

4. Θεραπείες με λέιζερ
Οι θεραπείες με λέιζερ από ειδικευμένους δερματολόγους διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Εάν οι ραγάδες στο σώμα μας είναι σχετικά καινούργιες, με ένα κοκκινωπό ή μοβ χρώμα, τότε το παλμικό λέιζερ χρωστικής είναι αυτό που μας ταιριάζει. Στοχεύοντας στα διευρυμένα αγγεία, προκαλεί υπερέκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης και δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Για τις παλαιότερες ραγάδες, το λέιζερ με την τεχνολογία της κλασματικής φωτοανάπλασης είναι το ιδανικότερο. Διοχετεύοντας ενέργεια μέχρι τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προσφέρει ουσιαστικά επούλωση, διεγείροντας τη φυσική διαδικασία αναγέννησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται, ανάλογα με την περίπτωση, αλλά ως γενική εικόνα μπορούμε να πούμε πως θα χρειαστούν από 3-6 συνεδρίες.

5. Χημικό πήλινγκ
Το χημικό πήλινγκ χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των ρυτίδων και των σημαδιών από φαινόμενα ακμής. Αφαιρώντας τα ανώτερα στρώματα του δέρματος ενεργοποιεί την παραγωγή νέων κυττάρων, με αποτέλεσμα να μην απομακρύνει εντελώς τις εγκατεστημένες ραγάδες, αλλά να προσδίδει στο δέρμα μια πιο ομαλή, υγιή, λεία και νεανική όψη, βελτιώνοντας την εικόνα του πραγματικά.

6. Μικροδερμοαπόξεση
Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια είναι μια προηγμένη θεραπεία, κατά την οποία χρησιμοποιούνται κεφαλές από γνήσια, κομμένα με λέιζερ διαμάντια.

Αφαιρείται αναίμακτα και ανώδυνα η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος με αποτέλεσμα άμεσης λείανσης, ενώ παράλληλα μια ελαφριά αναρρόφηση ενεργοποιεί το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Χρησιμοποιούνται οκτώ διαφορετικές κεφαλές, ώστε να καλύπτεται κάθε τύπος δέρματος αλλά και κάθε βαθμίδα προβλήματος, ενώ χρειάζεται συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών, ανάλογα με την περίπτωση.

7. Θεραπεία μπλε φωτός
Η θεραπεία μπλε φωτός χρησιμοποιείται ευρέως για θέματα ακμής, αλλά μπορεί να βελτιώσει αισθητά και την εμφάνιση των ραγάδων. Λειτουργεί μέσω ενός κυλίνδρου, με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5-1,5χιλ. και μια λάμπα led η οποία εκπέμπει μπλε φως.

Προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα και προσδίδουν δέσμες φωτεινής ενέργειας ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιγξη και σφρίγος, καταπολέμηση των ραγάδων και της χαλάρωσης, ενώ αφήνει το δέρμα πιο νεανικό στην υφή και στην όψη.

8. Μέθοδος Scarlet EXP
Σχετικά πρόσφατη μέθοδος, το Scarlet EXP αντιμετωπίζει με ακρίβεια τις ραγάδες. Λειτουργεί αποτελεσματικά τόσο στις πρόσφατες όσο και στις μόνιμες ραγάδες, ενώ εφαρμόζεται στο ιατρείο, χωρίς πόνο, νυστέρι ή νάρκωση.

Η δράση του Scarlet EXP πραγματοποιείται μέσα από μια επίχρυση κεφαλή, η οποία «σπάει» την επιφάνεια κάθε ραγάδας με αποτέλεσμα να έρχονται επάνω τα υγιή κύτταρα του δέρματος, για να καλύψουν από μόνα τους το σημείο που προηγουμένως υπήρχε η ραγάδα με νέα, υγιή κύτταρα.

Παράλληλα, λόγω της θερμικής διέγερσης που πραγματοποιείται ξεκινά άμεσα η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Εκτός λοιπόν, από την απομάκρυνση των ραγάδων, η επιδερμίδα αναπλάθεται και αποκτά λεία όψη και υφή.

9. Χειρουργική επέμβαση
Αν και τελευταία λύση, αποτελεί μια ακόμα επιλογή. Η χειρουργική επέμβαση που προτείνεται για τις ραγάδες ονομάζεται κοιλιοπλαστική και αφορά, όπως μαρτυρά και το όνομά της, πλαστική χειρουργική για την περιοχή της κοιλιάς και της περιοχής κάτω από αυτήν.

Πολύ συχνά οι ραγάδες συνδυάζονται με το χαλαρό δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς. Με την κοιλιοπλαστική, εκτός από τη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος αφαιρούνται και οι ραγάδες, από τον ομφαλό και κάτω.

Εάν υπάρχουν ραγάδες και πάνω από τον ομφαλό, δεν αφαιρούνται, όμως μετατοπίζονται στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό, όπου καλύπτονται πιο εύκολα από το εσώρουχο ή το μαγιό. Μετά την κοιλιοπλαστική, οι ραγάδες τεντώνονται με αποτέλεσμα να διακρίνονται λιγότερο, ακόμα και εάν δεν έχουν αφαιρεθεί!

womanidol.com

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Καστορέλαιο 100ml

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη A.

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Υγρή γλυκερίνη για υπέροχα καλλυντικά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr