Για συστηματική απώλεια κιλών. Οι τροφές που λιώνουν το λίπος στην κοιλιά και επιταχύνουν το μεταβολισμό

Για συστηματική απώλεια κιλών. Οι τροφές που λιώνουν το λίπος στην κοιλιά και επιταχύνουν το μεταβολισμό

Η περιοχή της κοιλιάς είναι από τις πιο προβληματικές στο σώμα. Εκεί συσσωρεύεται το περισσότερο λίπος και δύσκολα αποβάλλεται. Πέρα από τη γυμναστική, υπάρχουν αρκετές τεχνικές που υπόσχονται επίπεδη κοιλιά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά οι περισσότερες είναι αποτελεσματικές.
Το «γιατρικό» βρίσκεται μέσα στην κουζίνα. Ορισμένες τροφές επιταχύνουν την καύση του λίπους και χαρίζουν επίπεδη κοιλιά.

Μούρα
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ανακάλυψε ότι ποντίκια που έτρωγαν κάθε μέρα 3 μερίδες μούρων, είχαν 73% λιγότερα λιποκύτταρα.
Διαφορετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, είχε παρόμοια αποτελέσματα. Τα ποντίκια που έτρωγαν σκόνη από μύρτιλλο μαζί με τα γεύματα, μετά την έρευνα, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Αμύγδαλα
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2015 στο The Journal of the American Heart Assiciation, η καθημερινή κατανάλωση 42 γραμμαρίων αμύγδαλα, είναι αρκετά για να μειώσουν το λίπος στην κοιλιά και στα πόδια.
Βοηθούν επίσης στη μείωση των πόντων από την περιφέρεια της μέσης. Προτιμήστε ανάλατα αμύγδαλα, καθώς το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών.

Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Αυτό σημαίνει ότι κρατάνε χορτασμένο τον οργανισμό για αρκετή ώρα.
Τρώγοντας γλυκοπατάτα, δεν θα θελήσετε γρήγορα να ξαναφάτε και είναι μια γευστική επιλογή.

Μαύρο τσάι
Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, το μαύρο τσάι μειώνει την ποσότητα των βακτηρίων που σχετίζονται άμεσα με την παχυσαρκία. Αντίθετα, αυξάνει την ποσότητα βακτηρίων που σχετίζονται με τη σωματική μάζα χωρίς λίπος και επιταχύνεται ο μεταβολισμός.
Μπορείτε να χάσετε ακόμη πιο γρήγορα βάρος, αν πίνετε 5 κούπες πράσινο τσάι, σε συνδυασμό με 25 λεπτά καθημερινής άσκησης.

Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τα «καλά» λιπαρά και όχι το λίπος.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τμήματος Θρεπτικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Berkeley, το γκρέιπφρουτ «εξουδετερώνει» τα λιπαρά φαγητά, οπότε δεν αποθηκεύεται λίπος στο σώμα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως
Έρευνα του Πανεπιστημίου Ταφτς, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν σε καθημερινή βάση 3 ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως βρώμη ή καστανό ρύζι, είχαν 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά, συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν την αντίστοιχη ποσότητα σε απλούς υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά.

Καυτερές πιπεριές
Η βασική ουσία των καυτερών πιπεριών είναι η καψαϊκίνη. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η καψαϊκίνη επιταχύνει την απώλεια λίπους από την κοιλιά.
Στο πλαίσιο μελέτης Καναδών επιστημόνων, οι άνδρες που έτρωγαν πικάντικα φαγητά, κατανάλωναν 200 λιγότερες θερμίδες σε επόμενα γεύματα, συγκριτικά με όσους επέλεγαν πιο ήπιες γεύσεις.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr