Ποιός συνδυασμός τροφών προκαλεί επιταχυνόμενη γήρανση δέρματος.

Ποιός συνδυασμός τροφών προκαλεί επιταχυνόμενη γήρανση δέρματος.

Η κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων προκαλούν πρόωρο γήρας 0

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι βλαβερά για την υγεία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της δυσμενούς επίδρασης που έχουν οι αυξήσεις του σακχάρου στα όργανα του σώματος. Όταν έχετε επιπλέον σάκχαρο στο αίμα, τα κολλώδη μόρια γλυκόζης προσκολλώνται στις πρωτεΐνες του σώματός σας, και αυτό ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Και τι κακό κάνει η γλυκοζυλίωση;

Η γλυκόζη αλλάζει την ίδια τη δομή των πρωτεϊνών και δεν τις αφήνει να κάνουν αυτό που πρέπει. Μεταξύ των πρώτων πρωτεϊνών που επηρεάζονται είναι το κολλαγόνο. Έτσι τα αιμοφόρα αγγεία, οι πνεύμονες και οι αρθρώσεις σκληραίνουν και το δέρμα γίνεται πλαδαρό και χαλαρώνει. Άλλες πρωτεΐνες που επηρεάζονται από τα AGE (προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης) είναι τα αντιοξειδωτικά ένζυμα που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Άρα και με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται το δέρμα μας, αφού το κολλαγόνο θα είναι εκτεθειμένο στις καθημερινές επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Επηρεάζονται επίσης και οι πρωτεΐνες που στέλνουν μηνύματα σε όλο το σώμα, ενεργοποιούν και αδρανοποιούν τα γονίδια, επανορθώνουν τις βλάβες και ελέγχουν την αύξηση και την αντιγραφή των κυττάρων.

Η γλυκοζυλίωση αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ανάπτυξη πολλών σχετιζόμενων με την ηλικία ασθενειών, όπως αθηροσκλήρωση, καρδιακή ανεπάρκεια, νόσος του Αλτσχάιμερ, επιπλοκές του διαβήτη, καταρράκτης και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ξέρετε τι οδηγεί στη γλυκοζυλίωση των πρωτεϊνών; Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων (λευκό ψωμί, λευκό ρύζι, μακαρόνια), οι χυμοί φρούτων και η ζάχαρη. Μια τέτοια διατροφή επιταχύνει τη γήρανση όλου του σώματος, και μάλιστα τη γήρανση του δέρματος.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

www.ladyslife.gr

8 BILLION ACIDOPHILUS & BIFIDUS.Καθαρό στομάχι, έντερο, βελτιωμένη εντερική χλωρίδα.

Alfalfa Τριφύλλι

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.
Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr