3 Μοναδικές μάσκες προσώπου με κανέλα

3 Μοναδικές μάσκες προσώπου με κανέλα

1) Για μια νεότερη, ενυδατωμένη επιδερμίδα … και όχι μόνο

Και όχι μόνο, γιατί τα τρία απλά αλλά τόσο ωφέλιμα συστατικά της συγκεκριμένης από τις μάσκες προσώπου με κανέλα επιτυγχάνουν: να ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου, να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, να επαναφέρουν τη χαμένη όψη νεότητας στο δέρμα αλλά και να το διατηρούν φρέσκο και νεανικό.

Υλικά για μία χρήση:
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη,
1 κουταλάκι του γλυκό μέλι (όσο πιο φυσικό, τόσο το καλύτερο) και
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Παρασκευή και Εφαρμογή:
Τοποθετείς σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί. Τα ανακατεύεις πολύ καλά. Απλώνεις το μείγμα που θα προκύψει σε όλο το πρόσωπό σου. Μπορείς να βάλεις στα χείλη σου, μιας που θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει λάμψη. Προϋπόθεση, όμως, είναι να έχεις θερμάνει ελαφρώς το μέλι και σίγουρα να το έχεις χτυπήσει καλά με τα άλλα υλικά. Έτσι αποφεύγεις τόσο για τα χείλη όσο και γενικά το να σου κολλήσει και να αφαιρεθεί δύσκολα. Περιμένεις 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλένεις με πολύ νερό από τη βρύση τη μάσκα. Σκουπίζεσαι απαλά – απαλά και βάζεις δυο σταγόνες ενυδατική κρέμα παντού.

Συχνότητα:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μάσκα προσώπου με κανέλα ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα. Δεν περιέχει χημικά ούτε επιβαρυντικά για την επιδερμίδα συστατικά. Ανάλογα με την όρεξη και το χρόνο σου, βέβαια, μπορείς και σπανιότερα. Εμείς σου αναφέρουμε τη συχνότερη επανάληψη που μπορείς να τηρείς.

Επίσης, να σου επισημάνουμε το εξής. Αφού απλώσεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου, ενδέχεται να αισθανθείς μία ελαφριά θερμότητα. Είναι φυσιολογική και μη ανησυχητική. Ωστόσο, αν μετατραπεί σε τσούξιμο, τότε μάλλον δεν αντέχει το δέρμα σου την κανέλα ή τη μάσκα γενικότερα. Και τότε είναι απαραίτητη η άμεση αφαίρεσή της. Να ξέρεις, πάντως, ότι σπάνια εμφανίζονται τέτοια περιστατικά, διότι πρόκειται για αγνά υλικά.

2) Επουλωτική, αντιβακτηριδιακή και κατάλληλη για την ακμή

Η δεύτερη από τις 3 μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου με κανέλα χρειάζεται επιπλέον μοσχοκάρυδο, λεμόνι και μέλι. Καθένα έχει εξαιρετική δράση: Η κανέλα έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το μέλι και το λεμόνι το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την επούλωση πληγών ή σημαδιών ακμής. Το μοσχοκάρυδο διαθέτει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Υλικά για μία χρήση:
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο λεμόνι,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (όσο πιο αγνό, τόσο το καλύτερο),
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
Παρασκευή και Εφαρμογή:
Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύεις καλά τα 4 υλικά σου. Μία από τις πιο «πρωτότυπες» και συνάμα αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες προσώπου με κανέλα είναι πανέτοιμη! Πλένεις με χλιαρό προς ζεστό νερό το πρόσωπό σου. Απορροφάς τα πολλά νερά με χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας. Πλένεις πολύ καλά και τα χέρια σου και με αυτά απλώνεις σιγά – σιγά τη μάσκα. Βάζεις είτε τοπικά όπου έχεις εμφανίσει κάποιο σπυράκι είτε προληπτικά ή κατασταλτικά σε όλο το πρόσωπο. Βέβαια, όχι στα χείλη ούτε στην ευρύτερη περιοχή των ματιών. Περιμένεις για 10 – 15 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό προς δροσερό νερό πολύ καλά. Χρησιμοποιείς ελάχιστη ενυδατική κρέμα προσώπου, που μπορείς να αγοράσεις από το εμπόριο ή να φτιάξεις μόνη σου (δες π.χ. τα άρθρα «Φτιάξε μόνη σου κρέμα ημέρας με 6 υλικά» και «Φτιάξε μόνη σου ενυδατική κρέμα προσώπου για μια υπέροχη επιδερμίδα»).

Συχνότητα:
Κάθε φορά που βγάζεις κάποιο νέο σπυράκι μπορείς να απλώνεις μια ποσότητα από αυτή τη θεραπεία. Μέχρι 2 φορές την ημέρα για μέχρι 3 ημέρες.

Εάν έχεις λίγο πιο ευρύ θέμα ακμής, η μάσκα αυτή απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, όπως προαναφέραμε. Μέχρι 2 φορές την εβδομάδα για αντιμετώπιση του προβλήματος ή 1 – 2 φορές το μήνα προληπτικά.

Συμβουλές:
Να εφαρμόζεις μάσκα αυτή μόνο κατά τις βραδινές ώρες. Εάν σκοπεύεις να την κάνεις πρωί ή μεσημέρι, φρόντισε να έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα προτού εκτεθείς στον ήλιο.

Ακόμη, στην περίπτωση που έχεις κάποιο έντονο πρόβλημα ακμής, μην την δοκιμάσεις. Εδώ κρίνεται σκόπιμο να σε δει δερματολόγος και να μην επιχειρείς μόνη σου τίποτα. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι και βέβαια. Κι αν επιδεινώσει την κατάστασή σου; Κι αν απλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, όπως θα ήθελες;

3) Για την ακμή, με προληπτική ισχύ αλλά και κατασταλτική τοπικά, κατάλληλη και για σπάσιμο σπυριών
Η σπιτική αυτή μάσκα είναι κατάλληλη για το σπάσιμο των σπυριών και των στιγμάτων που υπάρχουν πάνω στο πρόσωπο. Αλλά και για τον περιορισμό της επανεμφάνισής τους. Αγνή, φυσική, αποτελεσματική. Πώς να μην την συμπεριλάβουμε στις 3 μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου με κανέλα, επομένως;

Υλικά για μία χρήση:
Λίγο μέλι
Λίγο αλάτι και
Λίγη κανέλα.
*Δεν αναφέρουμε συγκεκριμένες ποσότητες διότι έχουν να κάνουν με το πόσα σπυράκια θέλεις να αντιμετωπίσεις ή να σπάσεις. Πάντως μιλάμε για πολύ μικρές ποσότητες.

Παρασκευή και Εφαρμογή:
Ζεσταίνεις λίγο μέλι. Ρίχνεις αρκετή κανέλα μέσα και μια τσιμπιά αλάτι και ανακατεύεις. Προσέχοντας να μην καείς, εφαρμόζεις το μείγμα σα μάσκα. Είτε στις περιοχές που έχεις βγάλει σπυριά είτε στις περιοχές που συνήθως βγάζεις σπυριά είτε σε όλο το πρόσωπο προληπτικά. Αφήνεις να περάσουν τουλάχιστον 10 λεπτά, ξεπλένεις με άφθονο δροσερό νερό και σκουπίζεσαι με μία καθαρή πετσέτα. Στο σημείο αυτό μπορείς με ένα βαμβάκι στα δάκτυλα να σπας προσεκτικά το σπυράκι. Μόνο εάν δεις ότι έχει πεταχτεί αρκετά, αντί να μπει μέσα.

Συχνότητα:
1 φορά την εβδομάδα είναι μία καλή συχνότητα επανάληψης της συγκεκριμένης μάσκας εφόσον τη χρησιμοποιείς προληπτικά. Για τοπική χρήση, η συχνότητα καθορίζεται από το πότε έχεις σπυράκια. Στη δεύτερη περίπτωση, ισχύει ό,τι και για τη 2η μάσκα: πρωί βράδυ σε κάθε σπυράκι, μέχρι για 3 ημέρες συνεχόμενα.

www.dynamikhgynaika.gr

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.
Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης
Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!
Λάδι κανέλας.

Έλαιο κισσού απο τα μυστικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα