Θέλεις να κάνεις αυξητική μαστών; Σου λέμε όλα όσα πρέπει να μάθεις

Θέλεις να κάνεις αυξητική μαστών; Σου λέμε όλα όσα πρέπει να μάθεις

Μια συντάκτρια του Marie Claire που έκανε την επέμβαση μοιράζεται μαζί σου την εμπειρία της
Έλενα Φάκου από την ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ 

Προχώρησα στη συγκεκριμένη επέμβαση πριν από οκτώ χρόνια και θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Είχα ψάξει πολύ το θέμα και ήμουν σχεδόν άψογα πληροφορημένη, όμως η αλήθεια είναι, ότι μετά το χειρουργείο, υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες για τις οποίες δε με είχαν ενημερώσει, όχι κακοπροαίρετα, απλώς συνέβη, επομένως θεώρησα ότι μια πραγματική εμπειρία ίσως βοηθήσει μια γυναίκα η οποία θέλει να προχωρήσει σε αυξητική μαστών.

Αρχικά αυτό που πρέπει να συνυπολογίσεις όταν επιλέξεις το νούμερο του ενθέματος που θα βάλεις είναι ότι αν παχύνεις μελλοντικά το στήθος σου θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, οπότε επίλεξε το μέγεθός του συνετά αν δε θέλεις να φτάσεις αργότερα σε πραγματικά μεγάλο μέγεθος σουτιέν.

Η ολική νάρκωση η οποία απαιτείται για αυτή την επέμβαση μερικές φορές σε κάποια άτομα μπορεί να έχει δύσκολη ανάνηψη. Προσωπικά δεν είχα ούτε ζαλάδες, ούτε εμετούς, όμως κρύωνα τρομακτικά, έτρεμα και έκανα αρκετές ώρες να συνέλθω από την υπνηλία.

Ο πόνος είναι αρκετός. Ανεξαρτήτως από τη χορήγηση παυσίπονων, οι μαστοί πονούν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο που μοιάζει με κάψιμο και δυσκολεύεσαι να κουνήσεις τον κορμό σου και τα χέρια σου για μερικές ημέρες κάτι που απαιτεί να παραμείνεις στο κρεβάτι από το οποίο δυσκολεύεσαι και να σηκωθείς και να αλλάξεις πλευρό.

Και στους δυο μαστούς υπάρχουν σωληνάκια τα οποία εξάγουν αίμα και διάφορα άλλα υγρά του σώματος τα οποία πρέπει να αποβάλλει ο οργανισμός και τα διοχετεύουν σε δυο δοχεία συλλέκτες τα οποία ελέγχει ο γιατρός έπειτα από ένα και μετά από δυο εικοσιτετράωρα. Όταν πλέον είναι καθαρά στα αφαιρεί. Τα ράμματα αφαιρούνται μερικές ημέρες αργότερα.

Το στήθος πρήζεται πολύ και στην αρχή φοράς επιδέσμους και ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν το οποίο κουμπώνει μπροστά. Από αυτό το αποτέλεσμα που βλέπεις μετά το χειρουργείο το τελικό απέχει αρκετά και θα το δεις περίπου τέσσερις μήνες μετά, όταν πλέον ξεπρηστείς πλήρως.
Ορισμένες φορές, αλλάζει η αίσθηση της θηλής, της μιας ή και των δυο κάτι το οποίο μπορεί να είναι παροδικό μπορεί όμως και μόνιμο, κι αυτό είναι κάτι το οποίο αναγράφεται και στο ενημερωτικό φυλλάδιο των ενθεμάτων μεν αλλά ως σπάνια παρενέργεια δε.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι ο τύπος και η ποιότητα των ενθεμάτων που θα χρησιμοποιήσεις γιατί είναι κάτι που θα βάλεις μέσα στο σώμα σου και πρέπει να επενδύσεις πολύ σε αυτό. Υπάρχουν πολύ καλά ενθέματα σιλικόνης στην αγορά και είναι ακριβότερα από κάποια άλλα, όμως είναι προτιμότερο να επιλέξεις αυτά παρά μια πιο οικονομική άρα και πιο επίφοβη λύση.

Τα καλά ενθέματα έχουν απεριόριστο χρόνο ζωής αν δεν προκύψει κάποιο εξωτερικό τραύμα, κάποια ασθένεια ή γενικότερα τα επηρεάσει κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Το από που θα γίνει η τομή για να μπει το κάθε ένθεμα είναι κάτι που θα το συζητήσεις με το γιατρό σου, όπως και το αν θα τα τοποθετήσεις πάνω ή κάτω από το θωρακικό μυ. Για να αποφασίσεις τι αποτέλεσμα θέλεις πρέπει να του εξηγήσεις σε ποια φάση της ζωής σου είσαι και αν επιθυμείς ένα στήθος πιο φυσικό ή λιγότερο.

Σε γενικές γραμμές δε μετάνιωσα ποτέ για την επέμβαση που έκανα, αλλά η αλήθεια είναι πως αν έπρεπε να την επαναλάβω θα ήμουν αρκετά προβληματισμένη με το χρόνο αποθεραπείας διότι θυμάμαι ότι επί ένα τουλάχιστον μήνα είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά.

Σκέψου το και αποφάσισε λοιπόν, αν και το αποτέλεσμα, πιστεύω πως θα σε δικαιώσει για την όποια μικρή ή κάπως μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

www.marieclaire.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr