Το μουρουνέλαιο καλύπτει τις ανάγκες μου σε Βιταμίνη D;

Το μουρουνέλαιο καλύπτει τις ανάγκες μου σε Βιταμίνη D;

Μάιος 31, 2019 Food therapy, Διατροφή

0
SHARES
Share
Tweet
Google
Παίρνω καθημερινά Ω3 (Μollers), κυρίως για την πρόληψη Βιταμίνης D. Τώρα που ξεκινάνε οι ζέστες και θα αρχίσω να κάνω μπάνια στη θάλασσα, θα πρέπει να σταματήσω τα Ω3; Βέβαια πάντα φοράω αντηλιακό αλλά το καλοκαίρι πηγαίνω σχεδόν 2 μήνες διακοπές όπου κάνω μπάνια καθημερινώς.

AdTech Ad
Στο ερώτημά σας απάντησε η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου
Καλησπέρα σας, αρχικά είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματά για τα Ω3 (Μollers). Το υψηλής ποιότητας μουρουνέλαιο, διαθέτει αυξημένη διατροφική αξία. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (DHA ,ΕΡΑ) και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D και βιταμίνης Α .
Ταυτόχρονα, περιέχει μια μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε.

Το μουρουνέλαιο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι όπου ο οργανισμό εκτίθεται περισσότερη ώρα στο ηλιακό φως και μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D. Παρολ’ αυτά η χρήση του μουρουνέλαιου και τους καλοκαιρινού μήνες μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει.
Συνιστάται η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για 15-20 λεπτά ημερησίως χωρίς αντηλιακό, αν είναι όμως καλοκαίρι που η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες να αποφεύγεται η έκθεση χωρίς αντηλιακό.

Και το χειμώνα να μην ξεχνάμε να μας βλέπει ο ήλιος είτε επιδιώκοντας περπάτημα με τα μπράτσα όμως έξω, είτε τις ηλιόλουστες μέρες φροντίστε να κάθεστε στη βεράντα σας επιτρέποντας να σας βλέπει ο ήλιος.

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

AdTech Ad
Διατροφολόγος

www.logodiatrofis.gr

boro.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr