Ο τρόπος να βρεις τα ιδανικά αθλητικά παπούτσια για εσένα

Ο τρόπος να βρεις τα ιδανικά αθλητικά παπούτσια για εσένα

Το σωστό μέγεθος αθλητικών παπουτσιών μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα. Ευτυχώς, όμως, λύσεις υπάρχουν

Το να επιλέξεις τα ιδανικά για εσένα αθλητικά παπούτσια είναι απαραίτητο. Ειδικά σε αερόβιες δραστηριότητες, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο. Θα σε προστατεύσουν από τις καταπονήσεις και τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

by Katerina Tsouktakou

Πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη, όταν θα έρθει η ώρα να διαλέξεις το επόμενο ζευγάρι. Μερικοί αφορούν το μέγεθος του δρασκελισμού σου, το βάρος σου, τον τρόπο που περπατάς, αλλά και τον τύπο της προπόνησης που κάνεις. Σημαντική είναι και η κατασκευή των ίδιων των παπουτσιών. Όπως η ευκαμψία του και η κατασκευή της σόλας.
Ωστόσο, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το σωστό μέγεθος. Εάν αισθάνεσαι τα δάχτυλα των ποδιών σου να ασφυκτιούν ή οι φτέρνες σου βγαίνουν με κάθε βήμα, πιθανότατα έχεις το λάθος μέγεθος παπουτσιών. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Nike Michael Martin στο περιοδικό Well+Good: «Απ’ όσα παπούτσια Nike αγοράζονται online, το 27% επιστρέφεται λόγω κακής εφαρμογής». Και συνεχίζει: «Το ποσοστό αυτό είναι ενδεικτικό. Πιθανόν δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο όσων κάνουν τρέξιμο, περπατούν ή αθλούνται στην καθημερινότητά τους. Πολλοί αγοράζουν ένα ακατάλληλο ζευγάρι παπούτσια, αλλά δεν μπαίνουν στην διαδικασία να το επιστρέψουν. Έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την λάθος εφαρμογή, που ή δεν το συνειδητοποιούν απόλυτα ή δεν ασχολούνται».

Πρόσφατα η Nike ανακοίνωσε το καλοκαιρινό λανσάρισμα του Nike Fit. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός νέου app της εταιρείας. Αυτό σκανάρει τα πόδια σου, για να καθορίσει το καλύτερο μέγεθος αθλητικών για εσένα. Σκοπός της νέας εφαρμογής είναι να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να αντιμετωπίσει αυτό το κοινό πρόβλημα.

Μπορεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του app να μην είναι ακόμα γνωστή. Ωστόσο, καλό είναι να μπεις στη διαδικασία να προβληματιστείς με το αν φοράς τα ιδανικά για σένα αθλητικά. Κυρίως, επειδή τα παπούτσια που δεν σου ταιριάζουν μπορεί να προκαλέσουν διάφορα ορθοπεδικά προβλήματα.

Όταν είναι πολύ σφιχτά, για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν κάλους, τύλους, ραγισμένα νύχια και σφυροδακτυλία σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Επομένως, το να κάνεις τον κόπο να ψάξεις και να πάρεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια θα ανταμείψει τα πόδια σου με τον καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με τη Running Warehouse, ο ευκολότερος τρόπος να βρεις το ιδανικός μέγεθος και να γλιτώσεις από τις αμφιβολίες (εκτός από τη μέτρηση σε ένα αθλητικό κατάστημα) είναι ο εξής:
Θα χρειαστείς μόνο ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σταθείς όρθια μόνο με τις κάλτσες και να σχεδιάσεις με το στυλό το περίγραμμα του ποδιού σου. Έπειτα, να πάρεις έναν χάρακα και να μετρήσεις το μήκος και το πλάτος του ποδιού σου. Ψάξε σε αυτόν τον πίνακα για να δεις τις μετρήσεις σου στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μεγέθη. Η Road Runner Sports συνιστά να ανεβαίνεις μισό μέγεθος στα αθλητικά που είναι για τρέξιμο.

Φυσικά, ακόμη και οι καλύτερες εταιρείες μπορεί να λανσάρουν ελαττωματικά προϊόντα. Έτσι, εάν φορέσεις τα παπούτσια σου για μερικές εβδομάδες και αρχίσεις να παρατηρείς ότι σε ενοχλούν, επωφελήσου από τις γενναιόδωρες πολιτικές ανταλλαγής που προσφέρονται από τις κορυφαίες εταιρείες αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο. Η Nike, για παράδειγμα, προσφέρει μια πολιτική επιστροφής 30 ημερών για τα παπούτσια που φοριούνται και τελικά δεν σου εφαρμόζουν σωστά. Ρίξε μια ματιά και στις πολιτικές αλλαγής και τις εγγυήσεις στα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Προσπάθησε, τέλος, να δοκιμάζεις τα υποψήφια αθλητικά σου, κάνοντας μικρές αναπηδήσεις και περπατώντας με αυτά. Επίσης, να αγοράζεις τα παπούτσια σου απόγευμα ή βράδυ και ενώ τα πόδια σου είναι κουρασμένα. Και ασφαλώς να συμβουλεύεσαι και να ρωτάς τους πωλητές για ό, τι σε προβληματίζει.

www.savoirville.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr